KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisar’da Yaz Kur’an Kursları başladı!

Akhisar’da Yaz Kur’an Kursları başladı!

28 Haziran 2011 Saat: 11:58
Akhisar’da Yaz Kur’an Kursları başladı!
Akhisar’da Yaz Kur’an Kursları başladı!
DAYIOĞLU KASABI

Okulların tatile girmesiyle birlikte, Akhisar Merkez, Köy ve Kasabalarda “Yaz Kur'an Kursları” başladı. İlçe Müftülüğü tarafından 27 Haziran - 26 Ağustos 2011 tarihleri arasında Akhisar Merkez, Köy ve kasabalarda verilen Yaz Kur' an Kursları çocukların cıvıltısı ile başladı. Akhisar Merkez, Köy ve Kasabalarda Yaklaşık 155 camide 3 bin 500’ü aşan kız ve Erkek öğrenci Yaz Kur’an kurslarına kayıt yaptırdı. Akhisar Millet Cami Kız ve Erkek Kur’an Kursu ve Şeyhisa Cami kız Kur’an kurslarında Kur’an Kursu gören kız ve erkek öğrenciler hocalarının verdiği dersleri dikkatle dinliyorlar.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Birlik Cami Müezzini ve Akhisar Diyanet-Sen İlçe Başkanı Sabahattin Umutlu “2011 yılı kurslar 27 Haziran'da başlayıp 26 Ağustos tarihlerinde son bulacaktır. Kurs Boyunca çocuklarımıza Kur'anı öğretmek, Kur'andan kısa sureleri, ahlak, ibadet,  itikat bilgilerini üç aşamada  öğretiyoruz. Yaz kurslarına katılan evlatlarımıza şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.

        

Eğitmen Ulu cami İmamı Diyanet-Sen İlçe Sekreteri Osman Demirel;“ Yine Camilerimiz evlatlarımızla doldu. Gönüllerimiz Kur’an taliplisi çocuklarımızın cıvıl cıvıl sesleriyle çiçek açtı.  Müslüman Kur’an okumayı öğrendiğinde namaz’da kendine yetecek kadar sure ve ayetlerden ezbere bilmelidir. Ezberinde Allah’ın kitabından hiçbir şey bulunmayan kimse harap bir ev gibidir. Sevgili Peygamberimiz Kur’andan hiç ezberi olmayan insan, namaz ve ibadetle ilgisiz ve ilişkisiz kimse anlamına gelir ki bu Müslüman için büyük bir noksanlıktır. Yine Peygamber Efendimiz derki Kur’anı okuyun, çünkü o, kıyamet  günü okuyanlarına şefaatçi olarak gelir, buyurarak Kur’an okunması için teşvikte bulunmuşlardır. Öyleyse Kur’an okumak için Kur’an öğrenmek gerekir. Bu yaşlarda yaz kurslarında Kur’an elif basıyla Kur’an öğrenmek, ibadet, siyer, Ahlak bilgileri ile çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Bu bilgiler kapısına kadar lazım olacak bilgilerdir. Çocuklarımıza başarılar diliyor, verimli bir yaz ayı olmasını temenni ediyorum” dedi.

        

Akhisar Millet Cami Kız ve Erkek Kur’an Kursu ve Şeyhisa Cami kız Kur’an kurslarında Kur’an Kurslarını, Günay Uçar, Nemciye Koç, İsmet Karakuş, Muhlis Bedri, Bayram Uçak, Eşref Rumi Tavşancı, Abdullah Güneş görev aldılar.  

 





















 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız