KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Sağlık

Akhisar Devlet Hastanesi Ek Bina İnşaatı Kendini Gösterdi

Akhisar Devlet Hastanesi Ek Bina İnşaatı Kendini Gösterdi

15 Eylül 2011 Saat: 19:25
Akhisar Devlet Hastanesi Ek Bina İnşaatı Kendini Gösterdi
Akhisar Devlet Hastanesi Ek Bina İnşaatı Kendini Gösterdi
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar’da ilk olarak sivil toplum örgütlerinin katkıları ile yapımına başlanan ancak daha sonra yapımına ara verilen Akhisar Devlet Hastanesi Ek Bina inşaatı Sağlık Bakanlığına devrinin ardından tekrar yapımına başlandı. AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Manisa İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Devlet Hastanesi Başhekimi Erol Karaca ve heyeti kaba inşaatı tamamlanan ek binada incelemelerde bulundu.

 

Yeni binanın yerleşim krokisi üzerinde incelemelerde bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Aydemir, ek bina inşaatının tamamlanması ardından ilçedeki hastane yatak sayısının 300’e ulaşacağını kaydetti.

 

Kaban inşaatının yüzde 95 oranında tamamlandığını belirten Akhisar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Karaca “Akhisar Devlet  Hastanemizin ek binasında incelemelerde bulunduk. Karşılıklı olarak planlamalarla ile ilgili görüş alışverişlerinde bulunacağız. Ek bina inşaatımız kaba olarak yüzde 95 oranında bitti, genel olarak da yüzde 45 oranında inşaatımız tamamlandı” dedi.

 

2012 yılının Nisan ayı sonların hastanenin tamamlanabileceğini belirten Manisa İl Sağlık Müdürü Ziya Tay yaptığı açıklamada “Akhisar Devlet Hastanesi ek hizmet binası uzun süre çeşitli aksaklıklar nedeniyle gecikti ve yapılamadı. Artık belirli bir mesafeye geldik, daha önce sivil toplum kuruluşlarının desteği ile başladı, belli bir noktaya geldikten sonra devam edilemedi. Onların tekrardan ihale edilmesi ve yapılması ciddi ölçüde zaman kaybettirdi. Ancak bu yıl hızla yapılan ihale ile inşaat hızla devam ediyor. İnşaat bu yıl sonu itibari ile bitirilmesi öngörülüyor, ancak acil kısmındaki bazı gecikmelerden dolayı bir veya iki aylık bir sarkmaya neden olabileceğini düşünüyoruz. Biz tabiî ki bir an önce bitirilerek Akhisar halkının hizmetine girmesini istiyoruz. Çünkü mevcut binalarımız yeterli gelmiyor. Bu hastanemiz tamamlanıp girdiğinde tüm ihtiyaçlarımızı karşılar hale gelecektir. Şimdi bu inşaat gezintisinin ardından bugün burada daha önce 2006 yılında hizmete giren Kovalık mevkiindeki hastanemiz ile yeni yapılacak hastane arasında bir iş bölümü yapmak için toplandık. Bilgi alışverişimizin ardından bu hastanelerimizde bir iş bölümü yapacağız” dedi.

 

AK Parti hükümetinin sağlıkta bir devrim yaptığını belirten AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir “yapılan ek bina inşaatımızı gelip yerinde incelemelerde bulunduk ve ek bina inşaatın kaba inşaatı hemen hemen bitmiş durumdadır. İnşallah umut ediyorum ki Nisan ayı sonuna kalmadan teslim alırız. Biz iktidara geldiğimizde sağlık sistemi sağlıksız bir şekilde hizmet veriyordu. Hastaneye gelen vatandaşlarımız daha çok adeta hastaneden ayrılıyorlardı. Biz geldikten sonra hükümetimiz ve Sağlık Bakanlığımız sistemi değiştirmeye karar verdi. Değişim ve dönüşümü Türkiye’de yaşadığımız gibi sağlıkta da hep birlikte yaşıyoruz. Hamd olsun önce tüm hastanelerimizi tek çatı altında toplayarak bu değişime öncülük ettik. Daha sonra hastanelerimizin fiziki şartlarında düzenlemeler yaptık. Bunun yanında fiziki binalarımızın içerisindeki tüm cihazları son teknolojiye uygun bir şekilde donattık. Tamografisinden röntgenine kadar, yani hastanemize gelen hastanın hangi cihaza ihtiyacı varsa bunlarla hastanemizi en iyi şekilde donattık. İşte bunlarda bizim ne kadar sağlığa önem verdiğimizi göstermektedir. Tabiî ki biz bunları yeterli görmedik, bütün Manisamızda ve ilçelerimizde hastanelerimize ek hastane binaları yapmaya başladık.

 

Yeni ek bina inşaatımız inşallah halkımızı hizmetine girecektir. Bizlerde burada bu ek hastanemizin de hizmete girmesi ile ne gibi önlemler alabiliriz ve planlamayı bugünden yapmak istedik. Çünkü artık Türkiye inşaatlar bittikten sonra değil, temel atılmadan önce planlamalarını yapan ve aydınlık yarınlara daha iyi nasıl gelebiliriz diye çalışmalarını yapan bir Türkiye vardır. Bugün burada nasıl bir çalışma yapalım da iki hastanemizi en verimli bir şekilde kullanalım. İki hastaneyi ayrı ayrı mı düşüneceğiz, tek çatı altında mı düşüneceğiz, kadın-çocuk-doğum’u ayıracak mıyız, bugün bu planlamayı sağlık ve siyasetçi gözü ile hep birlikte tartışmaya açıyoruz. Ek bina inşaatının tamamlanması ile birlikte Akhisar’daki yatak sayımızda 300’e çıkacaktır” dedi.

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız