KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisar-Gölmarmara Çevre Yolu İçin Kaymakam Arazi Sahipleri İle Buluştu

Akhisar-Gölmarmara Çevre Yolu İçin Kaymakam Arazi Sahipleri İle Buluştu

15 Ekim 2012 Saat: 18:17
Akhisar-Gölmarmara Çevre Yolu İçin Kaymakam Arazi Sahipleri İle Buluştu
Akhisar-Gölmarmara Çevre Yolu İçin Kaymakam Arazi Sahipleri İle Buluştu
DAYIOĞLU KASABI


Akhisar-Gölmarmara Çevre yolu çalışmaları, Karahöyük dağı eteğinin yapımının ardından parselli arazi üzerinde çalışma safhasına geldi. Parselli arsaların Karayollarına devir öncesi, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak ile Kayalıoğlu Belediye Başkanı Mehmet Gölfiliz eşliğinde Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda arazi sahipleri ile buluştu.

95 parselden 56 muvafakatname alındığını kaydeden Akhisar Kaymakamı Kamil Köten “Bu işleri hızlandırmada bizlere yardımcı olmanızı istiyoruz. Bu konuda şunu bilmenizi istiyoruz ki zaten karayolları genel müdürlüğü bu yolun geçeceği yerleri her halükarda zaten kamulaştıracak. Yani ederi neyse artık kamulaştırma bedelleri eskisi gibi cari bedellerin altında olmuyor, üzerinde oluyor. Kamulaştırmadan dolayı çoğu arazi sahibi kamulaştırma gelirinin üzerinde para elde ediyor. Ancak kamulaştırma olayı mahkeme süreciyle falan uzun sürdüğü için bu sefer çevre yolu işini de belki bir yıl belki iki yıl gibi sürede çözmek istiyoruz. İhalesi bile yapılmış olmasına rağmen şuanda yol yapımı durdu. Bundan dolayı sizlerin mahkemeden çıkacak her türlü haklarınız mahfuz olmak üzere, bütün hukuki yollar size ait olmak üzere, sizin kazanılmış hakkınız olmak üzere şuanda buraya girme izni, bedel konusunda veya kamulaştırmadan geçme konusu gibi konular kesinlikle isteğinizin altında olmayacak. Kamulaştırmadan geçilmesi gibi bir ihtimal yok. Bu konuda aklınızın ucundan en ufak bir şüphe geçmesin. Devlet mutlaka kamulaştıracak. Kamulaştırma bedeli de mahkeme kararı ile güncel olacak normal ederinde kamulaştırılacak. İsterseniz ona itiraz etme hakkınızda olacak. Bizim tek ricamız bu süreç devam ederken inşaatın bir an önce başlaması. Sizleri buraya davet etmemizin ana nedeni bu. Bunu herkes için istiyoruz” dedi.

Öte yandan toplantıya katılan ve karayolları ile arazi sahipleri arasında imzalanacak olan muvafakatname hakkında bilgi veren Kamulaştırma Mühendisi Ercan Deridüzen “Çoğu yerde proje kamulaştırma bazen biraz daha geriden geliyor. Bunun nedeni projelerimiz eski bunları yenide revize etmemiz gerekiyor, revize ettiğimiz takdirde onay sürecinde kamulaştırma planlarımız biraz gecikiyor. Bizim sizden talebimiz yol yapımı sırasında, bir genişleme olacak haliyle, sizin kendi arazilerinize girilecek. Biz sadece diyoruz ki tüm hukuki haklarınız saklı kalmak şartıyla bize müsaade edin. Bu hukuki haklarda kamulaştırma cebri bir işlem. Kamulaştırmaya bu ülkenin devlet memuru da, cumhurbaşkanı da, başbakanı da, kaymakam bey de biz hepimiz rıza göstermek durumundayız. Bu konuda hiçbir ayrım yok. Anlaşıp anlaşmamak rızai bir işlem. Kamulaştırma bedelini kabul edip etmemekte öyle. Biz burada sizden muvafakat isterken muvafakatnamenin iki tane öğesi var. Biz diyoruz ki sizin tüm hukuki haklarınızı anlaşıp anlaşmama haklarınız yani tüm hukuki haklarınızı saklı tutmak kaydıyla bize müsaade edin. Yol yapalım tamamlayalım. Akabinde kamulaştırma çalışmaları zaten şuan devam ediyor. Biz bir kamulaştırma planı hazırladıktan sonra kadastro kontrolünden geçecek. Yani bir nevi hepiniz kadastro işlerinizle uğraşmışsınızdır. Kadastronun dediği esastır mülkiyette. Kamulaştırma planı hazırlandıktan sonra biz bir kamu kararı alacağız. Kamu yararı kararını takiben de kıymet takdirini yapıp buradaki rayiç bedel ne ise onu tespit edip sizin kamulaştırılan kısmın parasını ödüyoruz. Kamulaştırma işlemi cebri yani zorunlu bir işlem. Muvafakatnamenin alt tarafına sizin denetiminizde toprak değerini yazıyoruz. Bunları yaparken kontrol şefi arkadaşlarımız burada. Onların ve sizin nezaretinizde yapılacak ve karşılıklı imza atacağız. Buda şu demektir, sizin hukuki haklarınızdan bir tanesi yani zemininizin üzerindeki müştemilatları da biz muhafaza altına almak istiyoruz. Sonrasında diyelim ki ben yolu yaptım ve yol bitti o arada da tam yolun bitiminde ben kamulaştırma işlemlerini yetiştirdim. Ancak şöyle bir durum oldu, ben ağaçları kestim ancak kaç tane ağacımız vardı bunda mutabık kalalım diye biz muvafakat namenin altına da tüm bilgileri yazıyoruz” dedi.


 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız