KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisar Gördük Barajına Büyükşehir Ortak Oluyor

Akhisar Gördük Barajına Büyükşehir Ortak Oluyor

13 Ağustos 2012 Saat: 18:10
Akhisar Gördük Barajına Büyükşehir Ortak Oluyor
Akhisar Gördük Barajına Büyükşehir Ortak Oluyor
DAYIOĞLU KASABI


Göç alan ve her geçen gün büyüyen Manisa'nın, içme suyu ihtiyacı ile ilgili çalışmalar devam ederken, içme suyunun temini ile ilgili Manisa Belediyesi'nin Akhisar Gürdük Barajı yapımına ortak olarak içme suyu için barajı kullanması gündeme geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu ziyarette gündeme gelen baraj konusuna belediyenin sıcak baktığını belirten Başkan Ergün; "Söz konusu ortaklık gerçekleşirse Belediyenin su sondajlarındaki aylık 450 bin TL elektrik gideri büyük ölçüde azalacak. Bu ortaklık ile ilgili işlemlere başlayacağız. Büyükşehir Manisa için bu konu önemli" dedi.

Manisa'nın uzun yıllar içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla çözüm arayışını sürdüren Manisa Belediyesi'nin yapılması planlanan Akhisar Gürdük barajına ortak olarak kentin içme suyunu barajdan temin etmesi gündeme geldi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ziyaretinde konunun gündeme geldiğini belirten Ergün, söz konusu ortaklığı gerçekleşmesi halinde belediyenin su sondajı için ödediği elektrik giderlerinin düşeceğine dikkat çekti. Ergün;  “Nüfusu 320 bine ulaşan Manisa'da yıllık 17 milyon metreküp su tüketimi var. Bunun 12 milyon metreküpü içme suyu olarak kullanılıyor. Bugün sondajlarla elektrik kullanılarak yeraltından çıkarılan su içme suyu şebekesine aktarılıyor.

Bunun da bize aylık 450 bin TL elektrik maliyeti var. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ile yaptığımız istişarede Akhisar Gürdük Barajı ile ilgili de görüştük. Bize bununla ilgili DSİ Bölge Müdürlüğü'nden bir yazı gelmişti. Buradaki yatırıma katıldığımız takdirde Manisa'ya yılık 6 milyon metreküp su gelebileceğini söylediler. Bununla ilgili görüşlerimizi istediler. Bu konuyu da bakanımızla görüştük. Ortaklığın Manisa'ya ne getireceğini, rakamsal boyutunun ne olacağını görüştüm. İlgili müdürlüğümüz önümüzdeki aya kadar çalışmasını tamamlayacak ve konuyu meclise sunacağız" dedi.

Baraj Büyükşehir Manisa için İhtiyaç

Akhisar'a yapılacak Gürdük Barajı ve Manisa'ya getireceği faydalardan da bahseden Başkan Ergün, "Bu barajdan Manisa'ya su taşınması halinde, Manisa Belediyesi elektrik yükünden de kurtulmuş olacak. Ayrıca buradaki yatırıma katılmamız halinde sıfır faizle 30 yıl geri ödemesi var. Benim şahsi görüşüm, büyükşehir olacak Manisa'da bu önemli bir ihtiyaç. Yakın zamanda Manisa'nın nüfusunun 500 bini aşacağını tahmin edersek içme suyu ihtiyacı doğacak. Tabi yatırımın maliyetini görüşüp değerlendireceğiz. Manisa'ya fayda sağlayacağını görürsek yatırıma dahil olabiliriz. Bu baraj Akhisar ovasının sulanmasını da kapsıyor. Bu anlamda Manisa ve Akhisar için ortak bir proje olacak" diye konuştu.



 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız