KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
ÖZKAYMAK PAZAR
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Boş Reklam Alanı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
AKM
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar aktel
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
KOLAY GIDA

Güncel

Akhisar İlçesi Hıfzıssıhha Kurulu Haziran ayı toplantısı yapıldı

Akhisar İlçesi Hıfzıssıhha Kurulu Haziran ayı toplantısı yapıldı

18 Haziran 2013 Saat: 14:16
Akhisar İlçesi Hıfzıssıhha Kurulu Haziran ayı toplantısı yapıldı
Akhisar İlçesi Hıfzıssıhha Kurulu Haziran ayı toplantısı yapıldı
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar Kaymakamı Kamil Köten başkanlığında Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selin KÖKSAL, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü  Mehmet Akif Şenyürek, İlçe Milli Eğitim Müdürü  Süleyman MERMER, Belediye Sağlık İşleri Müdürü  Dr. İsmail COŞAN, Dr. Mehmet ULUSOY ve Ecz. Suat YILDIRIM’ın katılımı ile toplanan Hıfzıssıhha Kurulu ilçe gündeminde bulunan Kuduz hastalığı ile ilgili tedbirleri gözden geçirdi. Ayrıca toplu tüketim yerlerinde şekerin tüketiciye sunulması ile ilgili bir kararın da uygulamaya konulmasına karar verdi.

Akhisar Kaymakamı Kamil Köten adına basın açıklaması yapan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selin Köksal ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek şunları söyledi.

Kuduz hastalığı nedeniyle Ulupınar ve Çoruk köylerinde alınan karantina ve kordon tedbirleri devam etmektedir. Her iki köyde kuduz olduğu tespit edilen kedi tarafından ısırılan vatandaşlarımız dışında yeni bir temas tespit edilmemiştir. Karantina uygulanan köylerdeki kedi ve köpekler hastalığa karşı koruyucu olarak aşılanmışlardır. Hayvanlarda şu an itibarı ile hastalık yönünden bir olumsuzluk yaşanmamıştır.

Hıfzıssıhha Kurulumuz toplu tüketim yerlerinde tüketicilere daha hijyenik bir ortamda toz şeker ve kesme şeker sunulması için alınan kararın uygulamaya konulmasına karar vermiştir. İlçemiz merkez, köy ve beldelerinde faaliyet gösteren kahvehane, çay ocağı, pastane, kafe, lokanta, restaurant, dernek ve kulüp lokali olarak çalıştırılan tüm gıda toplu tüketim iş yerlerinde kullanılan toz ve kesme şekerlerin halk sağlığının korumak amaçlı olarak Türk Gıda Kodeksine uygun ambalajlı olarak Akhisar İlçesi Hıfzıssıhha Kurulu Haziran ayı toplantısı yapıldı. tüketiciye sunulacaktır. Toplu tüketim yerlerinde tüketiciye açıkta toz şeker ve kesme şeker sunumu yapılamayacaktır. Karara uymayan iş yerleri hakkında Kabahatler Kanunu hükümleri uygulanacaktır.