KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisar İmam Hatip Mezunları 7. Kez Pilav Gününde Buluştu

7. pilav günü okul bahçesinde kutlandı. İmam Hatip Lisesinde bir çok mezunun katıldığı program okul öğrencilerden Fatih Karakaşı’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

15 Mayıs 2011 Saat: 01:38
Akhisar İmam Hatip Mezunları 7. Kez Pilav Gününde Buluştu
Akhisar İmam Hatip Mezunları 7. Kez Pilav Gününde Buluştu
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar İmam Hatip Lisesi mezunlarının geleneksel 7. pilav günü okul bahçesinde kutlandı. İmam Hatip Lisesinde bir çok mezunun katıldığı program okul öğrencilerden Fatih Karakaşı’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını İmam hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Musa Eren yaptı. Eren açıklamada “İmam Hatip Lisesi olarak bizim bir hedefimiz var. Hedefimiz memleket için hayırlı, insanlar için hayırlı, her zaman çalışan ve hiçbir zaman yaptığından pişmanlık duymayacak cefakar insanlar yetiştirmektir. Biz bu insanları yetiştirebilmek için, öncelikle okulumuzun olması istedik. Önceki binamız bizim için yeterli değildi. Allah razı olsun ki Akhisarlı ve diğer şehirdeki insanlarımız bizlere destek verdiler ve yeni okulumuz ile bu güzel ortamın oluşması sağlandı.

Önceki yıllarda öğrenci sayımız azdı. Ancak yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda öğrenci seviyemizi arttırdık. Şuan okulumuzda 250 öğrencimiz öğrenim görüyor. 10 yıl önce İmam Hatip Lisesi’ni açıktan okumak için açtığımız açık lisede de 150 öğrencimiz var. Hamd olsun ki öğrencilerimizin öğrenim görebileceği büyük bir okul oluşturduk. Öğrencilerimize arzu ettiğimiz birlik ve beraberliği öğretiyoruz. Özelikle de kız öğrencilerimize bu fikri aşılamaya çalışıyoruz. Çünkü onlar yarın anne olup evlat yetiştirecekler. Kız öğrencilerimizin sayısını arttırmak içi her türlü çabayı gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz. Kız öğrencilerimizin kalmaları için yurdumuz yok. Ancak okulumuz için bize yapılan destekler aynı şekilde devam edecek ve kız öğrencilerimizin de bir yurtları olacak. Kız yurdumuzda olduğundan bu okulumuz Akhisar ve ülkemiz için İmama Hatip öğrencilerinin en güzel şekilde yetiştirildiği bir okul olacaktır. Diğer hedefimiz budur. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Ardından söz alan Akhisar İmam Hatip Mezunlar Derneği Başkanı Hamit Hocaoğlu, “Bundan 3 yıl önce öğrenci sayımız oldukça azdı. Ancak şuanda toplam 500 öğrencimiz vardır. 3 yıl önce temelini atmış olduğumuz okulumuzda şuanda öğrencilerimiz öğrenim görmektedirler. Eski okulumuza erkek öğrencilerimizim için yurt olarak kullanıyoruz. Bundan sonraki hedeflerimiz 500 olan öğrenci sayımızı 700’e çıkarmak ve kız öğrencilerimiz için bir yurt yapmaktır. Kız yurdumuzun yerini tespit ettik. İnşallah önümüzdeki günlerde kız yurdumuzun temelini atacağız. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İmam Hatip Lisesinin yıllardan buyana milli ve manevi değerlere sahip çıktığını berliten  İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Erdoğdu, “Öğrencilerimizin özelikle kız öğrencilerimizin imam hatip liselerinde okumaları çok güzle bir hadisedir. Bizler okul aile birliği olarak en kısa zamanda imam hatip liselerinin orta kısımlarının da açılmasını talep ediyoruz. Çünkü imam hatip lisesini bitiren bir öğrencinin tam bir imam hatipli olması için ortaokulda da imam hatip öğretimini alması gerekiyor. İlerde ülkemizi yöneten kişilerden bu isteğimiz yerine getirmek talebimizdir. Biz bu dünyaya sadece yemeye, içmeye gelmedik. Yerine getirmemiz gereken bazı görevlerimizde var. Çünkü insanoğlu iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, adaleti zulümden ayırabilmelidir. İmam hatip liseleri yıllardan beri milli ve manevi değerlerimize bağlı çok önemli insanlar yetiştirmiştir. Bugünde gördüğümüz gibi imam hatip lisesi mezunu önemli bilim adamları vardır. Ülkemizi yöneten önemli siyasetçiler vardır. Biz bundan dolayı şeref duymaktayız. Bende bir imam hatip lisesi mezunu olarak bu liseden mezun olduğum için gurur duymaktayım” dedi.

Akhisar İmam Hatip Lisesi’nde 7 yıl öğrenci olan ve 8 yılda öğretmenlik mesleğini yapan Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer yaptığı açıklamada “Akhisar İmam Hatip Lisesi Akhisar’da hakikaten çok farklı ayrı bir kurumdur. Bu okulda 7 yıl öğrenci, 8 yılda öğretmen olarak bu okulda bulundum. Ayrılalı 12 yıl olmasına rağmen kendimi hiç ayrı hissetmedim. Şuan iki çocuğum İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim görüyor. Lisemiz ile olan bağımız hale kopmadı devam ediyor. Akhisar İmam Hatip Lisesi için güzel düşüncelerimiz var. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde kız öğrencilerimizi için bir yurt kazandıracağız. Son dört- beş aydır bunun için çalışmaktayız.350 olan örgün öğrenci sayımızı 500’e çıkarma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde zorunlu öğrenim süresinin 8 yıldan 13 yıla çıkarılması planlanıyor. Bunun hazırlığını da Akhisar İmam Hatip Lisesi’nde yapmanın uygun olacağını düşünüyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer’in, bazı siyasi parti ve dernek temsilcilerinin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve eski mezun vatandaşların katıldığı geleneksel pilav günü programı Basri Bozkuş’un dua etmesinin ardından sona erdi.

 

 





























































 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız