KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisar’ın Altın Hatıra Madalyası Tanıtıldı

Akhisar’ın Altın Hatıra Madalyası Tanıtıldı

5 Temmuz 2012 Saat: 01:11
Akhisar’ın Altın Hatıra Madalyası Tanıtıldı
Akhisar’ın Altın Hatıra Madalyası Tanıtıldı
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar’ın,Altın,Hatıra,Madalyası,Tanıtıldı

AKHİSAR: MHA - (EMRAH DÜZTAŞ)

Manisa il genelinde yürütülen 251 Bin Dev Öğrenci Projesine destek amacıyla 251 Bin Dev Öğrenci Projesi Akhisar Yürütme Kurulu tarafından bastırılan Akhisar’ın altın hatıra madalyası tanıtıldı.

Akhisar Gölet Alanında düzenlenen tanıtım yemeğine Vali Halil İbrahim Daşöz, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl ve ilçe Proje Yürütme Kurulu Üyeleri ve Akhisarlı işadamları katıldı.

251 Bin Dev Öğrenci Projesinin tanıtımı ile başlayan yemek Akhisarlı dev öğrencilerin düzenledikleri etkinliklerin slayt gösterimi ile devam etti. Kız Meslek Lisesi dev öğrencilerinden Meltem Güngör’ün 251 Bin Dev Öğrenci Projesi ile ilgili duygu ve düşüncelerini anlatmasının ardından, Çağlak Anadolu Lisesi dev öğrencisi Öğünç Gültekin Projenin Web Sitesinden seçtiği yorumları okudu.

Yemekte konuşan Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, “Sayın Valimizin çok büyük emek ve zaman harcayarak öğrencilerimizi ve geleceğimizi yüceltmek adına başlattığı 251 Bin Dev Öğrenci Projesini Akhisar olarak yürekten destekliyoruz. Bu projedeki bütün kararlar öğrencilerimizin oy birliği ile alınıyor. Öğrencilerimiz Akhisar’da bu projenin hatırası olarak kalıcı bir eser meydana getirmek istediler. İlçemizde daha pratik, ismi kalıcı olacak ve Akhisar’ın ihtiyacına cevap verecek olan Amfi tiyatro yapımına çocuklarımız oy birliği ile karar verdiler. Bu çerçevede hatıra madalyon para basımına karar verildi. Hatıra paranın birinci yüzü Türk İslam kültüründeki tarihi değerlerimizden, ikinci yüzü ise Türk İslam kültürünün Akhisar’daki sembol isimlerinden oluşuyor. Bu sene Akhisar’ımızın futbolda altın yılıdır. Ege ve ilçelerimizin tek temsilcisi olarak Akhisar’ımıza yakışan bir hatıra altın para oldu. 31,10 gram (1 ons) 22 ayar altından toplam 50 tane bastırıldı” dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise “Sizlerin çocukları bizlerin de proje arkadaşları olan Akhisarlı öğrencilerle birçok defa bir araya geldik. Her anne baba için ve her ulus için çocuklar çok önemli. Aslında çocukların geleceği ile ülkenin geleceği aynı anlama geliyor. Genelde biz çocuklarımızı tanımlarken, geleceğin mirasçısı deriz ve onların yetişkin dönemlerinde görev almalarını öngörürüz. İşte bu proje bu noktada biraz farklı düşünüyor. Çünkü birinci düşüncede çocuklar genelde nesne konumunda, özneler ise büyüklerdir. Bu projede ise çocuklar özne yani karar verendir. İşte bu projede çocuklarımız sadece geleceğin ortağı olmasın, bugünün de ortağı olsun istedik” diye konuştu.

Akhisar’daki birlik, beraberlik, zarafet ve girişimciliği takdir ettiğini söyleyen Vali Daşöz, “Burada sizlere sunulan altınların amacı dev öğrenci projesine kaynak yaratmaktır. Alacağınız altınlar belki sizin vereceğiniz değerden biraz aşağıda olabilir. Yeni doğmuş bir çocuğunuz varsa onun adına alın ve bir yerde bunu saklayın. Onlar üniversiteye girdiğinde kuyumcuya götürmesinler, bu işlerle uğraşan nümismatlara (koleksiyoner) götürsünler. Bugün sizlerin ödeyeceği bedelin çok daha üzerinde bir bedelle değerlendirme şansları olabilir. Ama zorunlu bir ihtiyacınız yoksa elden çıkarmanızı önermem. Çünkü bu gerçek anlamda Akhisar’ımızın belki de tescilli ilk altın madalyası” dedi.

Altın hatıra madalyaların tanıtımından sonra yemeğe katılan işadamları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri sınırlı miktarda bastırılan altın hatıra madalyalardan aldılar.

Hatıra Altın Madalya Alan Hayırseverler; Mehmet Keskinoğlu; 5 Adet, Rona Yırcalı; 3 Adet, Topi Kardeşler; 1 Adet, Halil İbrahim Doğan; 1 Adet, Hayrettin Yalçın; 1 Adet, Sedat Çelenlioğlu; Alper Alhat; 1 Adet, Murat Sabırlı; 1 Adet, Gransiser Seramik; 1 adet, Yıldız Entegre; 1 Adet, M. Ali Erdayıoğlu (ATSO); 1 Adet, Ahmet Akbuğa (Akhisar Ziraat Odası); 1 Adet, Emin Demirci (Akhisar Ticaret Borsası), 1 Adet, Bilal Sarıçelik; 1 Adet, Mehmet Bınar 1 Adet, Ali Osman Kurtuluş; 1 Adet




 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız