KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Siyaset

Akhisar’lı Kadınlardan “Bizde Varız! Unutmayın! Unutan Partilere Oy Yok”

Akhisar’lı Kadınlardan “Bizde Varız! Unutmayın! Unutan Partilere Oy Yok”

1 Şubat 2014 Saat: 21:39
Akhisar’lı Kadınlardan “Bizde Varız! Unutmayın! Unutan Partilere Oy Yok”
Akhisar’lı Kadınlardan “Bizde Varız! Unutmayın! Unutan Partilere Oy Yok”
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar’da “ 8 MART KADIN DAYANIŞMA GURUBU” adı altında örgütlenen kadınlar, Belediye Başkan Adaylıklarını açıklayan MHP, CHP, AKP ve SP ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek, “Biz de varız. Bizi unutmayın. Kadın aday göstermeyen partileri desteklemeyeceğiz” diyerek topladıkları 8800  imzaların bulunduğu  klasörleri  teslim ettiler.

Sırasıyla MHP, CHP, AKP ve SP seçim büroları ve ilçe merkezlerini ziyaret eden  8 Mart Kadın Dayanışma Gurubu elamanları, hazırladıkları  “Basına ve Kamuoyuna” başlığı  taşıyan metni okudular. Ve 15 gün içinde yağmur altında topladıkları 8800 imzaların bulunduğu  klasörleri  MHP Başkan adayı Mansur Onay’a CHP Başkan adayı Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, AKP başkan adayı ve belediye başkanı Salih Hızlı’ya, SP Başkan adayı  İsmail Hakkı Kuzum’a teslim ettiler.

8 Mart Kadın Dayanışma Gurubunda bulunan  üyelerden ayrı ayrı dört  kişi ziyaret ettikleri her partide “Basına ve Kamuoyuna” başlıkları taşıyan metni  okudular.  Türkiye’de kadınların  özellikle  sorunlarının başında gelenleri ; “çalışan kadınlara mobbing uygulamasına son verilmesini” “ Kadınlara çalışma hayatında yer verimsi ortamının sağlanmasını”  “Ev kadınlarına sosyal güvenceye kavuşmasının sağlanmasını”, “ Engelli kadınlara engelsiz bir kent  yaratılmasını” ,”Mağdur  (Şiddete uğrayan, sokakta yaşayan, terk edilmiş vb.) kadınlara sahip çıkılmasını ve psikolojik ve ekonomik yardım yapılmasını” “Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasını”, Kırsal kesimde yaşayan  kadınların hakları için özel birimler kurulmasını” talep edildiği metinin, “8800  duyarlı vatandaşımızın imzasıyla destek oldukları kampanyamız sonunda toplanan imzaları sizlere getirdik .Kadınlarımızın  muhtarlık, azalık, belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği, belediye başkanlığı vb. pozisyonlara aday göstermeyen partileri desteklemeyeceğimizi imza metnimizde belirtmiş ve halkımız tarafından büyük ilgi görmüştü. Bu çalışmamız Akhisar’ımızda  değerlendiğini görmek istiyoruz. Yine Akhisar’ımızda siz  belediye başkan adaylarımız ve partileriniz tarafından  kadınlarımıza  değer vererek, görev alacak kadınlarımızın Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmanızı bekliyoruz ve inanıyoruz.”

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız