KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Kültür/Sanat

Akhisar Müzesi Kültür Bakanı Günay Tarafından Açıldı

Akhisar Müzesi Kültür Bakanı Günay Tarafından Açıldı

6 Ağustos 2012 Saat: 23:25
Akhisar Müzesi Kültür Bakanı Günay Tarafından Açıldı
Akhisar Müzesi Kültür Bakanı Günay Tarafından Açıldı
DAYIOĞLU KASABI


Akhisar Arkeoloji ve Etnografya Müzesi 5 yıl 11 ay sonra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından törenle açıldı. Törende Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a Akhisar ilçesinin anahtarı ve Akhisarspor’un Yeşil Siyah çubuklu formasını hediye etti.

Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğurul Günay, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Kaymakam Kamil Köten, Milletvekili Uğur Aydemir, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü, Anemon Otelleri Onursal Başkanı İsmail Akçura, il ve ilçe daire amirleri, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ve Akhisarlılar katıldı. Spor bir kıyafetle törene katılan Bakan Günay, belediye bandosu ve protokol tarafından karşılandı.

Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Müze'nin açılması için büyük emek sarf eden İl Genel Meclisi Üyesi Kefayettin Öz ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü, Milletvekili Uğur Aydemir ve Vali Halil İbrahim Daşöz'ün ardından konuşan Bakan Ertuğrul Günay, "Bu mütevazi Akhisar Müzesi'nin yapımının 6 yıl olması biraz uzun olmuş. Bunun 5 yılından ben sorumluyum. Fakat ülkemizin her yerinde kültür hazinelerimizin gün yüzüne çıkması için çok büyük projeler yürütüyoruz" dedi. Son bir haftadır başta Ege bölgesi olmak üzere yaptığı gezilerde eserlerin takibinin yaptığını belirten Bakan Günay, bakanlığın yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda da bulundu.

 "Allah kahhar sıfatıyla kahreylesin"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "İnsanlarımız hangi coğrafyada doğmuş olurlarsa olsunlar, hangi etnik kimliğe, hangi inanca mensup olurlarsa olsunlar Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının dünyanın her yerinde başı dik olsun ve içeride özgür ve eşit olsun. Bunun karşısında uğraşanları bu mübarek günde söylüyorum, bu milletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya çalışanları Allah 'Kahhar' sıfatıyla kahreylesin” dedi.

"ŞEHİTLERE KARŞI BORCUMUZU ANCAK BÖYLE ÖDEYEBİLİRİZ"
Akhisar'a ve çevresine çok güzel bir müze kazandırdıklarını dile getiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, müzenin hayırlı olmasını diledi. Kültür varlıklarının vatanın birlik, beraberliği ve zenginliği adına önemli olduğunu belirten Günay, şöyle konuştu:
"Madem ki çocuklarımız bu vatanın dirliği için, bu vatanın zenginliği için, bu vatanın bütünlüğü için bayraklara sarılıp, analarının babalarının yuvalarına dönmekte hiçbir tereddüt göstermiyor, o zaman onlara karşı, o şehitlere karşı borcumuz bu vatanın altında ve üstünde ne varsa hepsine kıskançlıkla sahip çıkmaktır, bu vatanın bir tek taşını ziyan etmemektir. O şehitlerimize karşı borcumuzu belki ancak böyle ödeyebiliriz. Bu vatanın toprağına, taşına, havasına, kuşuna, her şeyine sahip çıkarak onlara verdiğimiz değeri gösterebiliriz."
Türkiye'de yürütülen kazılar sayesinde çok önemli buluntuların ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Günay, AK Parti'nin kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos tarihinde çok önemli bir müjde vereceklerini açıkladı. Günay, "O gün çok sevineceğimiz bir müjdemiz var. Onu o gün sizinle paylaşacağız. Yeni bir gayretimizin karşılığını aldık. Bütün bunlar vatanımızda insanımız birlik içinde, dirlik içinde yaşasın, milletimiz esenlik içinde barış içinde olsun diye" dedi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü ise müzenin 2 bin 972 metrekare alanda kurulu olduğunu ve bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirterek, "Müzede Akhisar ve yöresi tarihçesi, Tepe Mezarlığı Ören Yeri (Thyateria), yöreye ilişkin kazı ve yüzey araştırma örnekleri, arkeolojik eserler, yöre etnografyasına ilişkin bilgi, belge, çizim ve fotoğraflar yer alıyor. Müzede toplam bin 51 adet eser yer alıyor" ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Salih Hızlı, Bakan Günay'a şehrin anahtarını ve Süper Lige çıkan Akhisar Belediyespor formasını verdi. Bakan Günay da müzenin açılmasına büyük emek veren Belediye başkanı Salih Hızlı'ya, İl Genel Meclisi Üyesi Kefayettin Öz'e, Müzeyi eser kazandıran Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) temsilcisi Hakkı Duran'a, Öğretmen Mustafa Kuzucuk'a ve inşaatı tam ve eksiksiz bitiren son müteahhit firma sahibi Oğuz Koçoğulları'na Bakanlığın şiltlerini verdi. Şiltlerin verilmesinden sonra Bakan Günay, Vali, Milletvekili, Belediye Başkanı müzenin açılış kurdelesini kesti. Ardından müze gezildi.
6 yılda bitirilen, 2 bin 972 metre karelik bir alanda 1000 metre kapalı alanı bulunan, 3 ayrı binadan oluşan Akhisar Arkeolojik ve Etnografik Müzesi toplam 1 milyon 537 bin 897 TL'ye mal oldu. Müzede 434 Arkeolojik eser, 90 adet Etnografik eser, 117 adet Etütlük eser olmak üzere 541 eserin bulunduğu, bunun dışında Akhisar Belediyesi, Ege Linyitleri, Akhisar Esnaf ve vatandaşlar tarafından bağışlanan 410 adet arkeolojik ve etnografik eser olmak üzere müzede 1051 eserin yer aldığı belirtildi.


Akhisar Müzesi Kültür Bakanı Günay Tarafından





 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız