KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisar Tarihine Işık Tutacak Kazı Çalışmaları Başladı

Akhisar Tarihine Işık Tutacak Kazı Çalışmaları Başladı

14 Temmuz 2012 Saat: 10:57
Akhisar Tarihine Işık Tutacak Kazı Çalışmaları Başladı
Akhisar Tarihine Işık Tutacak Kazı Çalışmaları Başladı
DAYIOĞLU KASABI


Akhisar Tarihine Işık Tutacak Kazı Çalışmaları Başladı
AKHİSAR: MHA (Emrah DÜZTAŞ)

Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, beraberinde Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ömer işçi ile birlikte, ”Thyateira antik kenti” ve “Hastane Höyüğü” kazılarını yürüten,  Prof. Dr. Engin Akdeniz başkanlığındaki yaklaşık 40 kişilik  kazı ekibini kazı alanında ziyaret etti.

Çalışmalarından dolayı kazı ekibine, Akhisar adına teşekkür eden Uğur Aydemir; geçen yıl başlayıp en az 15-20 yıl süreceğini düşündüğü kazıların arka planında çok yoğun çalışmaların olduğunu belirtti. Belediye Başkanı ve ekibinin kazı çalışmalarını bu aşamaya getirebilmek için 5-6 yıllık çabalarına bizzat şahit olduğunu belirten Uğur Aydemir, Belediye ile birlikte  Thyateira  Kazısı  Başkanlığının yoğun çabaları sayesinde imzalanan protokolun ardından, Bakanlık izni aşamasında dosyayı bizzat takip ettiğini ve bu sebeple de gelinen aşamadan mutluluk duyduğunu söyledi.

Şu anda yürütülmekte olan kazıların bilim çevrelerince, yurt içinde ve dışında çok önemsendiğini belirten Uğur Aydemir Kazıların Akhisar için önemine işaret ederek emeği geçenlere tekrar tekrar teşekkür ederek Akhisar’ı  bu önemli sürece sahip çıkmaya davet etti.

Konu hakkında açıklama yapan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı öncelikle Prof. Dr. Engin Akdeniz ve ekibine teşekkür ederek “Yakın ya da orta vade de tarih ve kültür turizmi alanında da önemli mesafeler kat edeceğimizi düşünüyorum. Geçtiğimiz yıl, Kültür Bakanlığı onayı ile Manisa Valiliği, Adnan Menderes Üniversitesi ve Akhisar Belediyesi arasında imzalanan protokol ile “Thyateira antik kenti” ve Hastane Höyüğü  kazılarına başlandı. Kazı çalışmaları şu anda Prof. Dr. Engin Akdeniz başkanlığında yaklaşık 40 kişilik bir ekip tarafından yürütülüyor. Thyateira kazıları bilim çevrelerince tarihi aydınlatacak önemli kazılardan biri olarak gösteriliyor. Bu çalışmanın, bilim tarihine olduğu kadar eğer iyi okunursa Akhisar’a çok ama çok büyük katkılarının olacağına inanıyorum” dedi.

Thyateira antik kenti Akhisar ilçe merkezinde yer alıyor. Burada iki ayrı noktada kazılara başladık. Bir tanesi hastane höyüğü, ikinci nokta ise Tepe mezarlığı adı altında tabir edilen noktalarda yer alıyor. Roma ve Bizans yerleşimi iki alanda toplam 40 kişilik ekip ile çalışmalara devam ediyoruz. Arkeoloji elemanlarının yanı sıra sanat tarihi, antropoloji ve özellikle de jeofizik mühendislerinin yoğun katkıları bu kazılar sırasında görülmektedir. Hastane höyüğünde ilk Tunç çağı dediğimiz Milattan Önce 3 Bin yıllarına kadar inen bir yerleşim varlığı saptandı. Çalışmalarımız bu yıl 2 ay süresince devam edecektir. Özellikle öğrencilerin katkıları ile büyük oranda Akhisar’ın tarihine katkı sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.



Akhisar Tarihine Işık Tutacak Kazı Çalışmaları... 



 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız