KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisar Ticaret Borsasından İftar Yemeği

Akhisar Ticaret Borsasından İftar Yemeği

3 Ağustos 2011 Saat: 22:57
Akhisar Ticaret Borsasından İftar Yemeği
Akhisar Ticaret Borsasından İftar Yemeği
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar Ticaret Borsası'nın geleneksel hale gelen iftar yemeğini Akhisar Hüsnü Kahraman Kültür Park Gölet Büyük salonunda verdi. Akhisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fettah Gürmen, Yönetim Kurulu Başkanı Emin Demirci, Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri düzenledikleri iftar yemeğine gelen misafir ve konukları kapıda karşıladılar. Çok düzenli  bir ortamda geçen iftar yemeğinde, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Demirci  konuşma yaptı. İftar yemeğinden sonra Akhisar Müftüsü Mikail polat tarafından yemek duası okundu.


İftar yemeğinde ilk konuşmayı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu başkanı Emin Demirci yaptı. Emin Demirci” Borsamıza kayıtlı 333’ü faal olmak üzere toplan 438 üyemiz bulunmaktadır. 2011 yılı içerisinde 17 yeni üyemiz olmuş olup 30 üyemizde borsamızdaki üyeliğinden ayrılmıştır.

Borsamız 2010 yılı işlem hacmimiz şöyledir. Zeytin alış-satışları 88 Milyon KG ve 13 Milyon Dolardır.  Zeytin İhracatı, 8 Milyon KG ve 13 Milyon Dolardır.

Zeytinyağı Alış-Satışları 12 Milyon KG. ve 56 Milyon TL’dir.

Zeytinyağı İhracatı, 930 Bin KG. ve 5 Milyon Dolar’dır.

 

Zeytin ve Zeytinyağı dışında kalan diğer ürünlerimiz ise, 202 Milyon KG. ve 600 Milyon Adet adet toplamda ise 188 Milyon Dolardır. Şehrimizden 61 Ülkeye İhracat yapılmaktadır.

 

Borsamız Meclisi ve Yönetim Kurulu Akhisar’da Üretilen ürünlerin tanıtımını birinci hedef seçtiğinden bu yıl Rusya’daki gıda fuarında stant açmıştır. Bu fuardaki temaslar olumlu gelişmeler göstermiş, Duardaki görüşmeler neticesinde yakında Ukrayna’ya İhracat başlayacaktır. Rusya federasyonu ile de temaslarımız devam etmektedir. Önümüzdeki sezonda Rusya’ya da ihracat yapmayı ümit etmekteyiz.

 

2012 Yılında zeytin tüketiminin fazla olduğu ülkeler deki fuarlara borsa olarak katılarak satış olanakları elde etmeyi hedeflemekteyiz. Geçen yıllardaki hedeflerimizden biri Akhisar’da prina fabrikası kurulmasıydı. Ancak bu konuda ilerleme kaydedemedik. Çevre ve Sanayi Bakanlığı’nın onaylarını aldıktan sonra hemen şirket kurmayı hedefliyoruz. Ancak onaylar ile ilgili kesin tarih belli değildir.

 

2009 Yılında başladığımız 2010 yılında devam ettiğimiz zeytin hasat şenliğini Ekim 2011 de tekrarlamayı planladık. Bu konuda faaliyetlerimiz devam ediyor. Borsamızın üyelerine sunduğu hizmet kalitesini yükseltmek için Web Sitesini yenileme ve İSO 9000 kalite sistem çalışmaları başlamıştır. Borsamız bünyesinde çalışan çok düşük maliyetler ile analiz yapan zeytin ve zeytinyağı laboratuarlarından üyelerimizin faydalanması dileğimizdir.

 

Borsamız Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri olarak; Bu mübarek ramazan akşamında tüm protokol, Sivil toplum kuruluşları ve değerli üyelerimiz ile birlikte Akhisar’ımızın daha iyi yerlere gelebilmesi için bu iftar yemeğini düzenlemiş bulunmaktayız. Birlik beraberliğimizin daim olması temennisi ile. Davetimize katıldığınız için teşekkür ediyorum ve afiyet olsun diyorum” dedi.

 

Akhisar Ticaret Borsası tarafından düzenlenen yemeğe Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir,  Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Manisa Baro Başkanı Fadıl Ünal, Emniyet Müdürü Abdurrahman Yolcu, ilçe Daire Müdürleri, Siyasi parti temsilcileri, Sivil toplum yöneticileri, Dernek başkanları, Ticaret Borsası  Meclis ve Yönetim kurulu üyeleri, Borsa üyeleri, katıldılar.






























 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız