KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisar Ülkü Okulu Aile Birliği, Okullarının İlköğretim Olarak Kalmasını İstiyor

Akhisar Ülkü Okulu Aile Birliği, Okullarının İlköğretim Olarak Kalmasını İstiyor

31 Aralık 2012 Saat: 16:36
Akhisar Ülkü Okulu Aile Birliği, Okullarının İlköğretim Olarak Kalmasını İstiyor
Akhisar Ülkü Okulu Aile Birliği, Okullarının İlköğretim Olarak Kalmasını İstiyor
DAYIOĞLU KASABI



Akhisar Ülkü ilkokulu Okul Aile Birliği, Akhisar Belediyesi İlhan Ayverdi Mahalle Konağında, okulları ile ilgili yapılan değişiklik nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Okul Aile Birliği Başkanı Hakan Çalışkan, Sekreter Handan Usta,Bası Sözcüsü Jale Öztürk, Üyeler Fatma Zihnipak, Hatice Kara,Okul öğrenci annelerini ve öğrenci velilerinin katıldığı basın açıklamasını Jale Öztürk okudu.

Basın Sözcüsü Jale Öztürk, “Bizler Ülkü ilköğretim Okulu Okul Aile Birliği Üyeleriyiz. İlçemizde 2012/2013 Eğitim ve öğretim yılı için Okulların öğretim biçimleri hakkında bir takım değişiklikler yapılmak istenmektedir. Bu değişiklikler içersinde de okulumuz Orta Okul olarak düşünülmektedir. Bu kararın nasıl ve niçin alındığı konusunda gerek okul öğrenci velilerine gerek okul aile birliği üyelerine bilgi verilmemesi veya görüşlerinin alınmadan uygulamaya konulması, bizlerin işe yaramayan bir varlık olarak görülmesi hiç hoş karşılanmamıştır. Hâlbuki farklı bir okulun ilkokul yapılması halinde biz anne ve babaların yeni okula gönderdiğimiz, 5,6 ve ya 7 yaşındaki çocuklarımızın hangi zorluklarla karşılaşacağı düşünülmemiştir. Halbuki ilkokul çocuğu kendine en yakın okulda eğitimine başlar denilmesine rağmen, farklı okullara gidecek öğrencilerimiz güvenliği korunması ve kollanması, ihtiyaçlarının giderilmesi açısından bir çok problem ve külfet yaratacağı aşikardır.

Ayrıca önümüzdeki sene için orta okul olması düşünülen okulumuzda: sınıfların yapışılıra ve masaların ebatları, eğitim ve öğretimin olmazsa olmazlarından olan laboratuar ve atölyelerin yetersizliği lavaboların yetersizliği, beden eğitimi dersleri için soyunma odalarının bulunmaması ve diğer müştemilatın eksikliği gözümüze batarken orta eğitim kurumuna çevrilmesi başlı başına bir ön görüsüzlük ve eğitim cinayetidir.

En temel hak olan "Eğitim hakkının" öğrencilerimiz için yetersiz hale getirilmesi biz ülkü ilköğretim Okulu velilerini derinden yaralamaktadır. Yine bu uygulama ile 1.-4. Sınıfa kadar süren eğitim süreci içersinde öğrencilerimiz gömlek değiştirir gibi öğretmen değiştirme riski ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Sorarım sizlere kendi öğrencinizin böyle bir manzara ile karşı karşıya kalmasını ister misiniz? Cevabınız ne olur.3. Eğitim bölgesinde ortaokul problemine daha kolay ve köklü çözüm üretilmesi mümkün iken Birtakım zorlamalarla yeni eğitim kurumlarının yaratılmasını anlamak gerçekten zor. Bu sebeplerden dolayı bizler okulumuzun tarihten gelen kültür birikimi ve alışkanlığı içersinde ilkokul olarak eğitim ve öğretime devam etmesini istemekteyiz.

B Bu konudaki kararlığımız ve yasal haklarımızı kullanmaya kararlıyız. Tüm veliler olarak konu ile ilgili dilekçelerimizi toplu olarak ilgili makamlara ileteceğimizi bildirir” dedi


 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız