KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisar Üniversitesinin İlk Temelleri Atıldı

Akhisar Üniversitesinin İlk Temelleri Atıldı

19 Ocak 2012 Saat: 17:04
Akhisar Üniversitesinin İlk Temelleri Atıldı
Akhisar Üniversitesinin İlk Temelleri Atıldı
DAYIOĞLU KASABI

Bin 200 dönüme sahip 1980 yılından buyana atıl durumda bulunan Sigara Fabrikasından Üniversite bölümü için ayrılan kısmın kullanımı için Akhisarlılar ilk atağı yaptı. Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantı Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Mehmet Ali Erdayıoğlu, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Emin Demirci, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Akhisar Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Harun Çoban, Belediye Avukatı Gazi Kızılçelik nezaretinde başladı.



Bir çok sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da katıldığı toplantıda ilk olarak konu şan Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Üniversite olarak ayrılan kısmın yapımında tüm Akhisarlıların emeğinin geçmesi adına ortak bir dernek adı altında çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Köten, ortak çalışma sonunda Akhisar’a yakışır bir üniversite binası kazanılacağını ve bunun sonunda da Akhisar Üniversitesinin temellerinin atılmış olacağını belirtti. Kaymakam Köten, 27 Ocak tarihine kadar tüm sivil toplum örgütlerinden yönetimde bulunmasını istedikleri yetkili kişileri bildirmelerini rica etti.



Bu ortak çalışma içerisinde olmak için ellerinden gelen her türlü desteği yapmaya hazır olduklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak, ATSO Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Emin Demirci kuruluşun bir an önce faaliyete geçmesini istedi.



Konu ile ilgili çalışmaları hakkında da bilgi veren CBÜ Akhisar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Harun Çoban ise yaptığı açıklamada Akhisar’da Uygulamalı Bilimler Fakültesi içerisinde İngilizce bölümünün eğitime başladığını, son yıllarda öğrenci ve öğretim görevlileri sayısında yüzde 100’lere varan artış yaptıklarını artık mevcut binaların yetersiz kaldığını kaydetti. Çoban, aslında yapılan ilk adımda Akhisar Üniversitesinin temellerinin atıldığını bu sağlanacak beraberlik sonunda öğrenci sayısında ciddi artış sağlayacaklarını iddia etti.



Toplantının ikinci gündeminde ise kent içerisindeki özellikle merkezde bulunan kaldırım işgalleri konusu ele alındı. Konu ile ilgili ilk görüşlerini bildiren Akhisar Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Karabacak mevcut durum hakkında ve yapılabilecekler hakkın kısa bir bilgi verdi ve toplantıya katılan katılımcıların fikirleri alındı.

 

 

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız