KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Sağlık

Akhisar ve Yakın Bölgenin Tek Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisi

Akhisar ve Yakın Bölgenin Tek Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisi

6 Ağustos 2012 Saat: 19:34
Akhisar ve Yakın Bölgenin Tek Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisi
Akhisar ve Yakın Bölgenin Tek Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisi
DAYIOĞLU KASABI

Özel Akhisar Hastanesi akhisar ve çevre halkının yeni doğan yoğum bakımı sorunu çözdü.

Akhisar, Gördes, Saruhanlı, Demirci ve Gölmarmara ve yakın bölgenin tek Yeni doğan yoğun bakımına sahip olması özelliğiyle Özel Akhisar Hastanesi önemli bir sağlık ihtiyacını da karşılıyor.

Günümüzde yeni doğan ünitelerinin önemi gittikçe artmaktadır. Yeni doğan yoğun bakım ünitelerinde, yeni doğan bebeklerin solunum sıkıntısı doğuştan kalp hastalığı ve başka sorunlar düzeltilebilmektedir. Bu sıkıntıları tesbit eden Özel Akhisar Hastanesi yeniliklere devam ederek yeni doğan yoğun bakım servisini akhisar ve çevre halkının  hizmete sunmuş bulunmaktadır.

Yenidoğan Yoğun Bakım Nedir

Yenidoğan yoğun bakım üniteleri, stabil olmayan, sürekli hemşirelik bakımı ve invaziv girişimler gerektiren bebeklerin izlendiği alanlardır. Yenidoğan yoğun bakım üniteleri giderek gelişmekte ve değişmekte ve, ileri teknolojinin uygulama alanlarından biri olmaktadır. Yenidoğanların birey olarak kabul edilmeleri, artık bu bebeklere verilen bakımın da bireyselleşmesini beraberinde getirmiş ve ünitelerin buna göre düzenlenmesi yoluna gidilmiştir.

Teknik Donanımında;

* Mekanik solunum desteği veren tam donanımlı transport kuvözü

* Mekanik ventilatör

* Açık yatak

* Kuvöz

* Fototerapi cihazı

* Tüm yaşamsal fonksiyonların izlenebildiği monitör

* Oksijen, kuru hava ve aspirasyon sistemleri içeren hasta başı ünitesi

* Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin bulunduğu serviste ayrı bir odada  elektrikli süt sağma pompası ve  biberon sterilizatörü de bulunmaktadır.

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde yapılan tedaviler:

* Mekanik solunum desteği

* Surfaktan uygulaması (Prematüre bebeklere özgü “RDS” denilen olgunlaşmamış akciğer hastalığında kullanılır)

* Kan değişimi

* Fototerapi

* Umbilikalven ve arter kateteri yerleştirilmesi

* Periferik santral yol kateteri takılması

* Suprapubik idrar aspirasyonu

* Total parenteral beslenme uygulaması

* Toraks tüpü takılması

* İnvaziv kan basıncı monitörizasyonugb tedavi ve bakım işlemleri uygulanmaktadır.

Yoğun bakım ünitesinde bebek için yaşam desteği yapılır. Bu bebekler, kendi vücut ısılarını koruyamadıkları için küvöz veya açık yatak denilen ısıtılmış ortamlarda yatırılırlar. Erken doğan bebeklerde en büyük problem akciğerlerin yeterince gelişmemesidir.

Bu durumda ventilatör adı verilen solunum cihazları ile bebeklerin solunum yapmalarına yardımcı olunur. Beslenmeleri için bebeğin durumuna göre damar yolu ile veya sonda yolu ile mideye uygun sıvılar ve beslenme destekleri verilir. Bebeğin acil problemleri halledilir ve dış ortamda yaşayabilmesi için gerekli olgunluğa ve kiloya ulaştırdıktan sonra ailesine teslim edilir.

--Günümüzde yeni doğan ünitelerinin önemi gittikçe artmaktadır. Yeni doğan yoğun bakım ünitelerinde, yeni doğan bebeklerin solunum sıkıntısı doğuştan kalp hastalığı ve başka sorunlar düzeltilebilmektedir. Teknolojik çağın ilerlemesi ile beraber ileri yaşam destek ünitelerinin oluşması ile beraber artık yirmi yedi haftalık bebekler dahi yaşatılabilmektedir. Prematür bebekler bildiğimiz gibi soluk sorunlu doğarlar. Bunlarda akciğerde belirtilen surfatan protein sentez edilememiştir. Yeni doğan yoğun bakım ünitelerinde bu bebekleri solunum cihazlarına bağlayıp, bebeklere dışarıdan sulfatan gelen proteinler vererekten akciğer gelişmesini sağlayıp, bebeklerin kendi solunumlarını gerçekleştirebilene kadar solunum cihazlarında, arık bebeklerimiz erken doğsalar, çok düşük ağırlıklı doğsalar dahi annelerinin kucağına verilebilmektedir. Günümüz çağında artık, Prematür bebeklerin doğum sıklığı artmıştır. Bununu sebepleri, ileri yaş gebelikleri, ileri yaşta olan gebelikler, tüp bebek uygulamasının artması gibi nedenlerdir. Hamilelik dönemlerinde takip edilen hamilelerin özellikle doğum yapacakları hastaneye dikkat etmeleri gerekmektedir. Mutlak, ve mutlak Yeni doğan yoğun bakım üniteli gelişmiş cihazları olan hastaneleri tercih etmelilerdir. Çünkü, Yeni doğan yoğun bakım ünitesi olmayan hastanelerde doğan bebekler, yeni doğan yoğun bakım ünitesine girmesi gerekebilir, bu dönemde bebeğin başka bir hastaneye transportu sırasında, doğacak sorunlar bebeğimizin sağlığı açısından zararlı sonuçlar doğurabilir. Bizler doğum yapacağımız doktoru nasıl seçiyorsak, doğum yapılacak hastanesinde mutlaka yeni doğan yoğun bakım üniteli olasına özen göstermeliyiz.

---------------------------------reklam------------------------------

---------------------------------reklam------------------------------





 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız