KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisar Vergi Dairesinden Önemli Duyuru

Akhisar Vergi Dairesinden Önemli Duyuru

29 Eylül 2012 Saat: 14:24
Akhisar Vergi Dairesinden Önemli Duyuru
Akhisar Vergi Dairesinden Önemli Duyuru
DAYIOĞLU KASABI

15.6.2012 tarihli ve 28324 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6322 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun geçişi 19 uncu madde eklenmiş ve anılan madde 6322 sayılı Kanunun yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir.

     9111 sayılı Kanunun geçici 19 uncu maddesi ile; Kanun hükümlerinden yararlanmak üzere Kanunda belirtilen süre ve şekilde başvuruda bulunmuş olanlardan, 6111 sayılı Kanun hükümlerine göre süresinde ödenmesi gereken tutarları ödemeyerek anılan maddenin yürürlüğe girdiği 15/6?2012 tarihi itibarıyla Kanundan yararlanma hakkını kaybetmiş olanlara maddede öngörülen şartları yerine getirmeleri koşuluyla yeniden kanundan yararlanma hakkı tanınmıştır.

    (Ancak geçici 19uncu madde,6111 sayılı Kanundan yararlanmak için süresinde başvuruda bulunmamış olan borçlara yeni bir başvuru hakkı vermemektedir.)

     6111 sayılı Kanunun geçici 19 uncu maddesi hükümlerinden;

-Anılan Kanunun birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü kısımlarına göre süresi içerisinde yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde, geçici 19 uncu maddenin yürürlüğe girdiği 15.6.2012 tarihi itibarıyla ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek veya eksik ödeyerek kanun hükümlerini ihlal edenler,

-Anılan Kanunun 3üncü maddesinin dokuzuncu fıkrasında vadesinde ödenmesi öngörülen alacakların bu madde hükmüne göre ödenmesi nedeniyle geçici 19 uncu maddenin yürürlüğe girdiği 15.6.2012 tarihi itibarıyla kanun hükümlerini ihlal edenler, yararlanabilecektir.

      (6111 sayılı Kanun hükümlerini ihlal etmemiş borçluların bu maddeyle getirilen düzenlemeler ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.)

       6111 sayılı Kanunun geçici 19 uncu maddesiyle borçların Kanundan yararlanma başvurularındaki ödeme süresine ilişkin tercihlerinde herhangi bir değişiklik yapılmamakta olup, maddenin yürürlüğe girdiği 15/6/2012 tarihi itibarıyla Kanun hükümlerinin ihlal edilmesine neden olan tutarların, 15/6/2012 tarihini takip eden ayın başından itibaren dört aylık süre içerisinde, en son 31/6/2012 tarihine kadar (bu tarih dahil) ödenmesine imkan verilmektedir. Ancak ihlale neden olan tutarlara, ödemeleri gerektiği tarihten itibaren Kanunun 19 uncu maddesinde belirlenen geç ödeme zammının tatbik edileceği ise tabiidir.

      6111 sayılı Kanunun geçici 19 uncu maddesi hükmünden yararlanabilmesi için yazılı başvuruda bulunacağına yönelik bir düzenleme bulunmadığından, Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerince takip edilen amme alacaklarına ilişkin ayrıca yazılı başvuru aranılmayacaktır. Başvurular ilgili vergi dairelerine sözlü olarak da yapılabilecektir.

      Söz konusu madde hükmünden yararlanma süresinin 31.10.2012  tarihinde sona ermesi nedeniyle, odanıza bağlı üyelerinize gerekli hatırlatmanın yapılmasında fayda görülmektedir.   Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız