KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisar Zafer Bayarmı'nı Kutladı

Akhisar Zafer Bayarmını Kutladı

30 Ağustos 2012 Saat: 13:58
Akhisar Zafer Bayarmı'nı Kutladı
Akhisar Zafer Bayarmı'nı Kutladı
DAYIOĞLU KASABI


30 Ağustos Zafer Bayramı sabah saat 09.00'da Milli Egemenlik Meydanında Atatürk Anıtına protokol sırasına göre çelenk konulmasıyla başladı. Tören Amiri Hava Kd. Piyade Başçavuş Mehmet Gürses’in yaptığı program Kayhan Ergun Endüstri meslek Lisesi Müzik Öğretmeni Aysun Candur yönetiminde Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşının okunmasıyla son buldu. Saat 09.30’da Kaymakamlık makamında Kaymakam Kamil Köten, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Kontrol İhbar Albay Bülent Keleş, Belediye başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcı vekili Mustafa Gökçek ile protokol sırasına göre tebrikleri kabul ettiler.

Saat 10.15’teki 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde Kaymakam Kamil Köten, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Kontrol İhbar Albay Bülent Keleş, Belediye başkanı Salih Hızlı ile birlikte halkın ve tören birliklerin bayramlarını kutladılar. 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra Akhisar Çağlak Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Zekeriya Karakoyun (Akdenize), Ezgi Özdemir (30 Ağustos) şiirlerini okudular.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hava Meydan ve Garnizon Komutanlığı Hava Levazım Yüzbaşı Lütfü Gelgi yaptı. Hava Piyade Yüzbaşı Koray Kırış;” Bugün yüce Türk Milleti ve Şanlı Ordusu’nun tarih boyunca elde ettiği en büyük başarılardan birisi olan 30 Ağustos Zaferi’nin 90”ıncı yıldönümünü, ilk günkü heyecanı İle bir kez daha kutlamanın gururu ve kıvancı içerisindeyiz. Tarih boyunca esaret altında yaşamayan asil Türk Milleti; bütün zorluk, yokluk ve yorgunluklara rağmen, ordusu ile elele vererek, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen güçlü düşman ordularına karşı topyekûn bir milli mücadele başlatmış, şanlı bir zafer kazanarak bir imparatorluğun küllerinden Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Türk ve dünya tarihine yön veren bu zafer; Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’ün etrafında kenetlenen bir ulusun, bağımsızlığını, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde kalarak ne şekilde kazandığını gösteren emsaliz tarihi olaylardan birisi olmuştur. Bu zafer; Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya İstiklal, Ya Ölüm” direktifine yürekten inanan bir ulusun, özgürlük yolundaki sarsılmaz azim ve iradesinin göstergesi, büyük fedakârlıklarının bir ödülüdür. Bu mücadelenin sonunda bağımsız cumhuriyetin temelleri atılmış, bu zaferle Türkiye’nin yarınlara uzanan yolu aydınlatılmıştır. 30 Ağustos ruhuyla yüce ulusumuz bugün; Atatürk İlke ve Devrimleri rehberliğinde, özgürlüğüne, egemenliğine ve cumhuriyetine sahip çıkmaya devam etmektedir. Bu ruh, milletimizin sarsılmaz iradesinin ifadesi ve cumhuriyetimizin geleceğinin en önemli teminatıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda, çağdaş uygarlık düzeyine giden yolda, geleneksel sağduyusuyla, bilim ve teknolojiyi rehber edinerek, Türk ulusunun emrinde, onun en güvenli ve vazgeçilmez koruyucusu olmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasına, bölünmez bütünlüğüne, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetine yönelen her türlü tehdidi ortadan kaldırma yolundaki ettiğimiz yemin Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşayacağının bir teminatıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; bütün Türk ulusunun 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Silahlı Kuvvetler gününü kutluyor; yüce Türk Milletine bu büyük zaferi kazandıran, başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, canları ve kanları pahasına, bize bu vatanı hediye eden aziz şehitlerimizin huzurunda saygı ile eğiliyor, bu topyekûn savaşı destekleyen atalarımıza, ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz ”dedi.

Tören Amiri Hava Kd. Piyade Başçavuş Mehmet Gürses’in sunduğu program 30 Ağustos Zafer Bayramı Töreni, Akhisar Belediyesi halk Oyunları Ekibinin gösterilerinden sonra, tören geçişi ile son buldu.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları sonrasında Belediye Meclis Fuaye salonunda Atatürk’ün resimlerinden oluşan fotoğraf sergisi gezildi. Sergide Atatürk resimlerini gezen Protokol, yaşlı Hafize Gözcü’nün elini öperek 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutladılar.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları törenine Kaymakam Kamil Köten, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Kontrol İhbar Albay Bülent Keleş, Belediye başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcı vekili Mustafa Gökçek, Muharip Gaziler, Askerler ve Daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız