KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisarın 26 Yıllık İmar Planı Değişikliğe Gidiyor

Akhisarın 26 Yıllık İmar Planı Değişikliğe Gidiyor

7 Ağustos 2011 Saat: 21:46
Akhisarın 26 Yıllık İmar Planı Değişikliğe Gidiyor
Akhisarın 26 Yıllık İmar Planı Değişikliğe Gidiyor
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar Belediyesi tarafından en son 1986 yılında yapılan imar planında 25 yıl sonra değişiklik yapılıyor. Devam eden bu imar planının güncelliğini yitirmiş olduğu belirtilmesinin ardından Akhisar Belediye Meclisi olağanüstü toplantı düzenledi.

 

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı Başkanlığında olağanüstü toplanan meclisin iki gündem maddesi vardı. İlk madde yaklaşık 26 yıllık imar planının değiştirilmesi olarak yer aldı. Birinci maddeyi meclis gündemine okuyan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü adına Süleyman Bal “Akhisar hali hazır harita yapımı, imara esas jeolojik etüd yapımı, 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı yapımı, 1/5000 nazım imar planı revizyonu, 1/1000 ölçekli Akhisar revizyon imar planı yapımını meclise sunuyorum” dedi.

 



Gündem maddesinde Akhisar'ın yeniden planlanması sürecinin aşamalarını anlatan Bal yaptığı açıklamada “Belediye sınıcı ve mücavir alan sınırı içerisinde kalan sahanın, hali hazır haritasının hazırlanması. İmara esasa jeolojik ve jeoteknik etüd raporunun hazırlanması. 1/100 000 ölçekli Manisa – Kütahya – İzmir çevre düzeni planının 1/25 000 ölçekli planlama alt bölge çevre düzeni planına girdi olacak çevre düzeni planının hazırlanması. 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu çalışmasının hazırlanması. *1/1000 ölçekli revizyon imar planının çalışmasının hazırlanması. Toplantıda İmar İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada; yukarıdaki belirtilen süreç uzun ve zahmetli bir süreçtir. Manisa ilinin Büyük Şehir belediyesi olma ihtimalide göz önünde bulundurularak, planlama yetkisinin büyükşehire geçmesinden önce, Akhisar'ın ihtiyaçlarına cevap verecek planlama ve diğer teknik çalışmaların tamamlanması gerekmektedir. Diğer türlü geçiş sürecinde bu iş ve işlemlerin hiç birini gerçekleştirmek mümkün olmayacaktır.

  



Sonuç olarak; Akhisar vizyonunda olmasını istediğimiz, her konuyu öncelikle planlamayla çözmemiz gerektiği aşikardır. Dolayısıyla yukarıdaki belirttiğimiz sürecin ivedilikle başlatılması müdürlüğümüzce talep edilmektedir” dedi.

 

Başkan Hızlı'nın meclis üyelerine yaptığı oylama sonunda oy birliği ile madde kabul edildi.

 

Gündemin ikinci maddesinde ise Yazı İşleri Müdürlüğü adına Süreyya Dabak yaptığı sunumda “45 YL 333 ve 45 NK 659 plakalı araçların trafikten çıkarılıp, Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksek Okuluna hibe edilmesini talep ediyorum” dedi. Sunumu yapılan madde yine oy birliği ile kabul edildi.

 

Saat 19.00'da Belediye Meclis Salonunda toplanan meclis üyeleri toplantının ardından Gölet Büyük Salonda iftar yemeğinde bir araya geldi.

 
























 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız