KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Asayiş

Akhisarlı Çiftçi Telefon Dolandırıcılarının Kurbanı Oldu

Akhisar ilçesinde yaşayan çiftçi M.A.Y., telefon dolandırıcılarının son kurbanı oldu. Kendisine 05011359849 numaralı telefondan ulaşan dolandırıcılar tarafından, 3 bin TL göndermesi halinde 75 bin TL kazanacağı vaadiyle kandırıldı.

26 Aralık 2023 Saat: 08:42
Akhisarlı Çiftçi Telefon Dolandırıcılarının Kurbanı Oldu
Akhisarlı Çiftçi Telefon Dolandırıcılarının Kurbanı Oldu
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Akhisarlı Çiftçi Telefon Dolandırıcılarının Kurbanı Oldu

Akhisar Haberleri.com

Akhisar ilçesinde yaşayan çiftçi M.A.Y., telefon dolandırıcılarının son kurbanı oldu. Kendisine 05011359849 numaralı telefondan ulaşan dolandırıcılar tarafından, 3 bin TL göndermesi halinde 75 bin TL kazanacağı vaadiyle kandırıldı. İyi niyetle dolandırıcılara inanan çiftçi M.A.Y., verilen hesap numarasına 3 bin TL yatırdıktan sonra dolandırıldığını anladı.

Olayın detaylarına ilişkin açıklama yapan M.A.Y., “Beni telefonla arayıp büyük bir kazanç vaadinde bulundular. Verilen hesaba parayı gönderdim. Ancak sonrasında telefonu açan kişiler, bana 'enayi' deyip güldüler ve telefonu kapattılar. Bu olaydan sonra dolandırıldığımı anladım ve derhal yetkililere başvurdum” dedi.

Akhisar'da artan telefon dolandırıcılığı vakalarına karşı yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Polis, bu tür aramalarda vatandaşların dikkatli olması ve asla para transferi yapmamaları konusunda uyarıda bulunurken, şüpheli durumlarla karşılaşılması halinde derhal en yakın polis merkezine veya 155 Polis İmdat hattına bilgi verilmesi gerektiğini hatırlattı.

Bu tür dolandırıcılık olaylarının sıklıkla yaşandığına dikkat çeken yetkililer, vatandaşların bu tür telefon çağrılarına itibar etmemeleri ve herhangi bir ödeme yapmadan önce mutlaka resmi makamlardan bilgi almaları gerektiğini vurguladılar. Dolandırıcılığın önlenmesinde vatandaşların bilinçli olmalarının büyük önem taşıdığı belirtildi.

 



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız