KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisarlı Murat Kantarcıoğlu Balıkesirli İş Adamlarının Konuğu Oldu

Akhisarlı Murat Kantarcıoğlu Balıkesirli İş Adamlarının Konuğu Oldu

13 Ağustos 2012 Saat: 18:13
Akhisarlı Murat Kantarcıoğlu Balıkesirli İş Adamlarının Konuğu Oldu
Akhisarlı Murat Kantarcıoğlu Balıkesirli İş Adamlarının Konuğu Oldu
DAYIOĞLU KASABI


Teksas Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeliği görevinde bulunan Murat Kantarcıoğlu konuk olduğu Balıkesir Genç İş Adamları Derneği iftar yemeğine katılarak Teknolojinin Türkiye Ekonomisinde ve Türk Güvenliğinin Gelişimindeki Önemi konusunda bilgiler aktardı.

Geleneksel iftar yemeğinde Balıkesir Genç İş Adamları Derneği (BAGİAD) üyelerin yanı sıra Balıkesir Sanayici ve İş Adamları derneği ( BASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tamer Çelik ve BASİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (Balıkesir Temsilciliği- TÜMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Koçak ve TÜMSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri , Balıkesir İş Adamları Derneği (BİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mümin Temel ve BİAD Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.

İftar yemeğimizin açılış konuşmasını yapan Başkanımız Mert Yavuz  dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek “ Sizlerle en son mayıs ayındaki yemekli toplantımızda bir araya gelmiş ve toplantıya katılan konuklarımızdan gündem konusu olan Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili bilgiler almıştık. Onun öncesinde ailelerimizle birlikte kahvaltı düzenledik.Yine mayıs ayında BAGİAD Yönetim Kurulu olarak bağlı olduğumuz federasyonun  yönetim kurulu toplantısını derneğimizde gerçekleştirdik ve Balıkesir Ticaret Odası’ na ziyarette bulunmuştuk.Bizler için dolu geçen mayıs ayının sonrasında tekrar birlikteyiz” dedi.
Texas Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Murat Kantarcıoğlu  “Teknolojinin Türkiye Ekonomisinde ve Türk Güvenliğinin Gelişimindeki Önemi” konusundaki düşüncelerini Balıkesir Genç İş Adamları üyeleri ile paylaştı. Murat Kantarcıoğlu sunumunda, teknolojik katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca Milli Güvenlik konusunda da dışa bağımlılığın giderilmesi için müteşebbislerin ve KOBİ'lerin harekete geçmesi gerektiğinin altını çizdi.
Murat Kantarcıoğlu sunumunda ilk olarak teknolojik yüksek katma değeri olan ürünlerin neden Türkiye'de üretilmediğini sorguladı."Gittiğim her yerde karşıma şu sorular çıkıyor. "Hocam bir i-phone Türkiye'de yapılmıyor. Akhisar'da veya İzmir'de bir bilgisayar fabrikası kurmuyoruz. Buradaki eksikliğimiz nedir veya bunu nasıl yapabiliriz?" Öncelikle bana göre en önemli faktörlerden birisi pazar. Bunu işadamı olarak sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Bir ürünün satılması için pazar olması gerekiyor. Bugün neden Türkiye'de gıda ve yan tekstil yaygın? Ben Akhisarlı'yım, Allah'tan Çin'de daha zeytin ağacı dikmediler çok fazla. Ki zeytinyağı üretip satabilmekteyiz. En azından belli bir miktarda zeytinyağı üretip satabiliyoruz. Fakat Çin ucuz işgücüyle girdiği zaman bir çok alanda ön plana geçebiliyor. Fakat Amerika'da durum çok daha farklı. Çünkü teknolojik katma değeri olan ürünler var." dedi.
Katma değeri yüksek teknolojinin üretilmemesinin nedenini pazar sıkıntısına bağlayan Murat Kantarcıoğlu şunları ifade etti:
"Peki neden i-phone Amerika'da veya Türkiye'de değil? Varsayalım siz 2005 yılında çok müteşebbis fikirle ortaya çıkıp bir i-phone, bir blackberry veya androit telefon yaptınız. Bu telefonu götürdünüz Türk Telekom'a benim böyle bir buluşum var dediniz. Tahmin ediyorum derlerdi ki bunu Türkiye'de kim alır? Bunu kullanmazlar, kim telefondan internete girecek ne yapacaklar ki şeklinde size yanıt verirlerdi. Bunun sebebi de pazar olmaması. O yüzden bana göre olan şey Türkiye'de teknolojinin ve özellikle işadamlarının bu konuda pazar oluşturmalı ki insanlar teknoloji alanında yatırımlara girebilsinler.
MİLLİ GÜVENLİĞİMİZ DIŞA BAĞIMLI OLMAMALI
Türkiye'nin Milli Güvenlik konusunda teknolojik gelişmeleri kendisinin yapması gerektiğine işaret eden Murat Kantarcıoğlu şu ifadeleri kullandı:
"Bunun da bana göre en önemli sebebi Milli güvenlik alanı. Bugün Ortadoğu'da olan gelişmelerin farkındayız. İşte bir F-4'ümüz düşürülüyor. F-16'larımız var ama onların nerede nasıl kullanabileceğimiz konusunda şüpheler var. Çünkü uçağın içini biz yapmamışız ve bunları biz üretmemişiz. Bugün Münih'e gittiğinizde BMW Müzesi'ndeki tarihe baktığınızda Almanlar Birinci Dünya Savaşı'nda motor üretmişler. Daha sonra uçak üretmişler. Bugün dünya çapında bir otomobil firması olmuşlar. Aynı şekilde bugün Hawaii'ye gidip Pearl Harbor Müzesi'ni görürseniz bombalayan Japon uçaklarının motorları Mitsubishi'dir. Bu da bir sürpriz değildir. O yüzden bana göre çok kritik ihtiyacımız olan Milli Savunma sanayii alanında, eğer biz bunun şu kadarını Türkiye'de üreteceğiz desek ve bunu sırf Aselsan değil müteşebbis arkadaşlarla, KOBİ'lerle üreteceğiz. Bu projelerde bana göre yalnızca Milli Güvenliğimizi koruma altına almakla kalmayız, aynı zamanda buradan başka ülkelere teknolojimizi satabiliriz. Bana göre teknolojik açıdan katma değeri yüksek ürünler üretmemiz hem ekonomimize olan bağlantısı var, hem de Milli Güvenliğimiz için kendimize ait silahlarla Ortadoğu'daki gibi kargaşalara girebiliriz. Başka ülkelerden gelen taşıma suyla pek de yürümeyecek bu teknolojiye bağlı olmamamız açısından da önemli” dedi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız