KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Kültür/Sanat

Akhisarlı Tiyatroseverler İntifada Adlı Oyunu İlgi İle İzlendi

Akhisarlı Tiyatroseverler İntifada Adlı Oyunu İlgi İle İzlendi

8 Ocak 2013 Saat: 16:16
Akhisarlı Tiyatroseverler İntifada Adlı Oyunu İlgi İle İzlendi
Akhisarlı Tiyatroseverler İntifada Adlı Oyunu İlgi İle İzlendi
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar Eğitim-sen temsilciliğinin destekleri ile getirilen Ankara Ekin Tiyatrosu “İntifada”   (Maskeliler) adlı 3 kişilik oyun ilgi ile izlendi. Akhisar Belediyesi Bülent  Ciğeroğlu Kültür salonunda gerçekleştirildi.
Oyunu organize eden Eğitim-Sen Akhisar Temsilciliği Başkanı Ramazan Dede yaptığı konuşmada “Halkın aydınlanmasında, erken uyarı sistemi görevi görenler, sizlere selam olsun. Sanatın yanında olan dostlar i Egemen Güçler; tarihin her döneminde, önce sanatı, sanat eserlerini, yasaklamak, sansürlemek ya da kendi güdümü altına almak istemişlerdir. 12 Eylül darbesi döneminde de kamyonlarca kitaplar toplatılıp yakılmış, sanat eserleri yasaklanmış, sanatçılar, aydınlar tutuklanmış, türlü işkencelerden geçirilmişlerdir. Bu günde durum farklı değildir. 12 Eylül ü arattırmayacak uygulamalardan ve daha da bir baskıcı dönemden geçmekteyiz. Kimi sanat eserlerini ucube olarak gösterip yıktırıyor, Kimi sanatın içine tükürüyor, sanatçıları hedef gösteriyor Kimi sanatı terörün arka bahçesi olarak gösteriyor. Düşüncelerini ifade eden sanatçılara, yazarlara, çizerlere. Ömürleri yetmeyecek kadar cezalarla davalar açılıp susturulmaya çalışılıyor. Henüz yayınlanmamış kitaplar toplatılıp, yazarları hapsediliyor. Diğer taraftan; Doğasına, havasına suyuna sahip çıkanlara, Parasız sağlık, parasız eğitim, bilimsel, demokratik, laik, özgür üniversite isteyen öğrencilere iş güvencesiz esnek, kuralsız çalıştırılmaya karşı çıkan ve İnsanca yaşayacak bir ücret isteyen emekçilere de bolca ' doğal olduğu söylenen gazlarla müdahale ediliyor. Komşu ülkelere de her fırsatta ileri demokrasiden söz ediliyor. 4+4+4 eğitim sistemiyle de her türlü otoriteye biat eden bir kuşak yaratılmak isteniyor. Evet, dostlar, tüm bunlar bu güzel ülkemizde olup bitiyor. Biz Eğitim Emekçileri olarak, haksızlıklara, sömürü düzenine, zalimin zulmüne, gericiliğe,  Irkçılığa karşı, inadına sanat diyoruz. Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür eder, iyi seyirler dileriz” dedi.

Ankara Ekin Tiyatrosunun İntifada adlı oyunu  sergileyen İstanbul Devlet Tiyatrosundan  Turgay Tanülkü (Davut rolüyle) İzmir Devlet Tiyatrosu oyuncularından Serdar Kamalıoğlu (Naim Rolüyle) ve Soner Akçay (Halit rolüyle) sahne aldı. Akhisar Bülent Ciğeroğlu Kültür salonunda yaklaşık 2 saat süren oyun salonu dolduran Akhisar Halkı tarafından beğeni ile izlendi.  Tiyatronun bitiminde Eğitim-sen Akhisar temsilciliği başkanı Ramazan Dede,  başarılı oyuncular Turgay Tanülkü (Davut) Serdar Kamaloğlu (Naim) ve Soner Akçay (Halit)  karanfil verdi. Karanfili alan oyucular teşekkür ederek karanfilleri kendilerini büyük beğeni ile izleyen seyircilerine attılar.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız