KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisarlı Zarif Amcayı Kaybettik

Akhisar’da uzun yıllardır Şeyhisa Mahallesi Muhtarlığını görevini yürüten Zarif Süzgün’ün hayatını kaybettiği bildirildi.

2 Kasım 2023 Saat: 09:18
Akhisarlı Zarif Amcayı Kaybettik
Akhisarlı Zarif Amcayı Kaybettik
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Akhisarlı Zarif Amcayı Kaybettik

Akhisar Haberleri.com

Akhisar’da uzun yıllardır Şeyhisa Mahallesi Muhtarlığını görevini yürüten Zarif Süzgün’ün hayatını kaybettiği bildirildi.

Zarif Süzgün’ün cenazesi yarın öğle namazına Şeyhisa Camii’nden alınarak yeni mezarlığa defnedileceği bildirildi.

“Zarif bir adam” isimli kitabında Fahri Tuna, Zarif Süzgün hakkında şöyle yazmıştır…

Zarif Süzgün bir göçmen çocuğu aslında. 1924'de Üsküp Kıratova'dan göçen, Plevne Kahramanlarından Zarif Çavuş'un torunu.

Zarif Süzgün, kelimenin tam anlamıyla ismiyle müsemma bir şahsiyet. Yine tam anlamıyla bir Rumeli terbiyesi ile yetişmiş bir insan; varlıkta havalanmayan, yokluğa yerinmeyen, en büyük zenginliği dostlarının varlığında bulan bir gönül dostu, nam-ı diğer; Değnek, Merdiven, Bulut, Yakasız, Zarif Kaptan, Zarif Usta, Zarif Muhtar.

İlkokulda başarılıdır küçük zarif. Ancak, üçüncü sınıfta talihsizlik zinciri yaşar. Önce deve güreşinde kolu kırılır. Ardından başkasına atılan taş onun kafasını yarar. Son sınıfa kadar okur bitirir ilkokulu ancak sonrasında gözü yoktur. Sonraları pişman olsa da kader ağlarını örmüştür ve Zarif, Akhisar’ın en meşhur terzisi Veli Usta, Veli Çoğumlu’nun yanında çırak olarak çalışmaya başlar. Çıraklık, kalfalık derken İstanbul’da askerlik, askerlik sonrası İstanbul’da hem çalışma hem terzilik eğitimi alır Zarif Usta. Sonrasında yine Akhisar’a döner ve 1966 yılında Akhisar’da kendi terzi dükkânını açar ve tam 33 yıl aralıksız terzilik yapar…  Bu arada Akhisar Güneşspor’da hem kaptanlık hem yöneticilik yapar. 

Zarif Usta, 23 yaşındayken, annesi iki buçuk yaşında, babası altı yaşındayken vefat etmiş olan ve 51 sene bir kere dahi münakaşa etmediği eşi Fikret hanımla evlenir. Bu güzel evlilikle çocukları olmayınca, Ayşe’yi evlatlık olarak alırlar. Bu iki güzel insan Ayşe’ye üveyliği hiç hissettirmeden büyütürler. Zarif ve eşi Fikret, büyüklerine sevgi, saygı ve hizmette hiçbir zaman kusur etmezler. Birlikte, yardımseverliği, iyiniyetliliği, merhametliliği, iyi insan olmayı, güzel bir ömür sürmenin sırrı olarak kabul ederler. Fikret Hanım, Zarif Süzgün’ün hayatının kahramanıdır ve ona göre cennetten çıkma bir insandır ve çok iyi bir insandır şüphesiz ama Zarif Süzgün de Fikret’in kendisinin ve kalbinin Zümrüt olduğunu bilendir. Keza kızları Ayşe de Zarif Süzgün’ün filizidir, damatları Fatih evinin direğidir ve torunları Tuğba ve Elif de çiçekleridir

 



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız