KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisarlılar Taciser Onuk’u hayranlıkla dinlediler!

Akhisarlılar Taciser Onuk’u hayranlıkla dinlediler!

11 Mart 2012 Saat: 01:17
Akhisarlılar Taciser Onuk’u hayranlıkla dinlediler!
Akhisarlılar Taciser Onuk’u hayranlıkla dinlediler!
DAYIOĞLU KASABI

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Akhisar Şubesi Başkanı Av. Günhan Bakırlıoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin girişimiyle 8. Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumunun, Atatürk Kültür Merkezinin ilk kadın başkanlığını yapan, Atatürkçü Düşünce Derneği yazı Kurulu üyesi Pof. Dr. Taciser Onuk’u Akhisar’da ağırladı.

 

Gülşen Göllü’nün sunuculuğunu yaptığı söyleşinin açılış konuşmasını ADD Akhisar Şubesi Başkanı Av. Günhan Bakırlıoğlu yaptı. Av. Günhan Bakırlıoğlu;”Sevgili kadınlar, bugün 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü..tüm dünyada bu tarihte kadın sorunları tartışılıyor, dile getiriliyor.çözüm önerilerinde bulunuluyor..Elbette aynı durum ülkemizde de mevcut..çünkü ülkemizde kadın olmak zor zanaat.. Aslında biz ne kadar da şanslı kadınlardık.Cumhuriyetimiz kurucusu Mustafa Kem al Atatürk gibi çağdaş ve öngörülü bir lidere sahiptik.. Onun sayesinde dünyadaki birçok ülkeden hatta batılı ülkelerden bile daha önce pek çok hakka sahip olduk. Osmanlı döneminde ikinci sınıf bir kul iken Atatürk’ün sayesinde kabul edilen medeni kanunla kadının, özel hukuktaki statüsü yeniden düzenlendi; evlenme, boşanma, miras hukuku değiştirilerek, hukuk, din? Temel yerine laik bir temele oturdu. Birden fazla kadınla evlenmeyi kesin şekilde yasaklayıcı bir kanunu yürürlüğe koyabilen, kız çocukla erkek çocuğu eşit hale getirebilen, boşanmada taraflara eşitlik sağlayabilen tek İslam ülkesi, Türkiye’dir. Çünkü Laiklik ilkesini kabul ederek, hukuku laik temeller üstüne oturtabilmiş tek İslam ülkesi, Türkiye’dir. Türk kadını, Türk gençleri, bunun derin anlamını iyice kavramalı ve Atatürk’ün eserine bilinçle sahip çıkmalıdır. Peki, bütün bu çağdaş hükümlere rağmen ülkemizde durum nedir. biz bu kadar şanslı kadınlar olarak hala ülkemizde kadına baskı,kadına şiddet kadının eğitim sorunlarını konuşuyoruz.emeğinin sömürüsünü konuşuyoruz.kadına şiddetin gittikçe arttığını ve yukarda belirttiğim anayasa hükmüne rağmen devletin kadını koruyamadığını konuşuyoruz.yapılan yasal düzenlemelerin yetersizliğini görüyoruz .tepki gösteriyoruz, bence bunun nedeni ülkemizdeki ataerkil, din baskısı ile yoğrulan geleneksel yapının kırılamamasından kaynaklanıyor.. Kadın, yasal anlamda bu kadar hakka sahipken uygulamada pek çok kadın, haklarının farkında değil., eğitim yetersizliği hala kadınlar için büyük sorun. .Ayrıca yasa yaptırımları yetersiz,cezalar caydırıcı değil..Yasa koyucu meclistir..peki o mecliste yeterli sayıda kadın milletvekili varmı,   Seçme ve seçilme hakkına bu kadar eken sahip olmuşken kaç kadın siyasette yer alıyor..


Değerli kadınlar uzatmak istemiyorum. 8 Mart sadece 1 günlük mücadele olmamalıdır..Ben kadınlarımızın sosyal yaşamda sorunlarının farkında ve bilincinde olarak sivil toplum örgütlerinde daha fazla yer almaları gerekliliğine inanıyorum. .Ne yazık ki ülkemizde eğitimli kadınlar dahil sivil toplum örgütlerinde çalışma isteği oldukça az. Eğitim seviyesi düşük olan sömürülen ezilen şiddet gören kadınlarımızı eğitmek bilgilendirmek haklarını aramaya yöneltmek onlara ulaşmak dinlemek çözüm arayışlarına girmek sivil toplum örgütlerinin başlıca görevi olmalıdır.. Unutmayın ki tek ses hiç sesdir. Örgütsüz güç güç değildir” dedi.
Pof. Dr. Taciser Onuk;” Türkiye’de 5 Aralık kadınlar Günü olmalıdır” dedi.

 

2002-2006 yıllarında Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumunun, Atatürk Kültür Merkezinin ilk kadın başkanlığını yapan, Atatürkçü Düşünce Derneği yazı Kurulu üyesi Pof. Dr. Taciser Onuk;” 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yapacağımız söyleşiyi başka yerlerde programların olması nedeniyle Akhisar’da bugün yapıyorum. 8 Mart’lar herkesin bildiği gibi sadece kutlama, eğlenme değil 8 Mart özellikle bizim gibi Atatürkçü Düşünceye sahip olupta ikinci planda kalma yolunda olan toplumlar için Dünya kadınlar Günü çok önemli. Bu gün kendi kendimize konuşmamız ve itiraf etmemiz gerekiyor, biz ne yaptık, Atatürk’ten bu güne haklarımızı aldıktan sonra neler yaptık, neler yapamadık, biz öz eleştiri yaptığımız, yapacağımız günler olacak. Bu gün Akhisar’da birlikte olmaktan son derece memnun oldum. Akhisar ADD şube başkanı Av. Günhan Bakırlıoğlu ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Çok güzel ve kalabalık bir kadın topluluğu söyleşimize gelmiş, Genel Başkanımızın selamını Akhisar’a getirdim. Amacımız kadın erkek eşitliği olarak, bu eşitliğin gereğini yerine getirme çalışmalarını yapmaktır. 8 Mart Dünya kadınlar Günü tüm dünyada kutlanıyor. Ama biz 5 Aralık 1934 yılında seçme, seçilme hakkını aldığımız gündür. Ben diyorum ki Türk Kadınlar Günü 5 Aralık günü olsun diyorum diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Yazı Kurulu üyesi Pof.  Dr. Taciser Onuk, Akhisar Şehit Yüzbaşı Necdi Şentürk Merkez Parkı içindeki Belediye Düğün Salonunda Akhisarlı Kadınlar ile yaptığı söyleşide, Kadının Önemi, Geçmişten Günümüze Kadın, Osmanlı Döneminde Kadın, Meşrutiyet Döneminde Kadın, Milli Mücadele Döneminde Kadın, Cumhuriyet Döneminde Kadın, konularına yer verdi. Yaklaşık 2 saat süren söyleşiden sonra Akhisar ADD şube Başkanı Av. Günhan Bakırlıoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin hazırladığı çeşitli hediyeleri verdi.

 








 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız