KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akhisarlılar Zeytinyağı Gurme Kursu’na koştu

Akhisarlılar Zeytinyağı Gurme Kursu’na koştu

19 Ocak 2013 Saat: 23:36
Akhisarlılar Zeytinyağı Gurme Kursu’na koştu
Akhisarlılar Zeytinyağı Gurme Kursu’na koştu
DAYIOĞLU KASABI

Zeytin Dostu Derneği ile Akhisar Ziraat Odası işbirliği ile Zeytin Tadım Eğitim kursu açıldı.  25 kişilik grup halinde gerçekleştirilen kursu başarı ile tamamlayanlara sertifika verildi.

Tarım Bakanlığı’nın ve AB Mevzuatının Zeytinyağı ve Prina Yağı Tebliği’nin tadım kriterleri maddesinin 3 Ağustos 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesinin ardından Zeytin Dostu Derneği birçok ilde açtığı Zeytin Tadım Eğitim kurslarının sonuncusunu Akhisar’da gerçekleştirdi. 25 kişilik grup halinde gerçekleştirilen kursu başarı ile tamamlayanlara sertifika verildi.

Bilindiği üzere; bilinçsiz yapılan üretim nedeniyle ülkemiz yağlarının büyük bölümünün tadım kriterine uymadığı biliniyor. Bu nedenle de tebliğ yürürlüğe girdiğinde, tadımı bilinmeyen yağlardan dolayı pek çok firmayı teknik ve ticari engeller bekliyor.  

A’dan Z’ye Zeytini Tanıyorlar

Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa yaptığı açıklamada, “Tadım eğitimini almış olan bir kişi, zeytinyağının tadına bakarak, zeytinin cinsinden üretimde kullanılan ekipmanın özelliklerine, yağın saklama koşullarından ambalaj hatalarına kadar her türlü konuda bilgi sahibi olabilmektedir. Bu özelliklerle de üretim aşamasında yapılan tüm hataların minimuma indirilmesini sağlamaktadır. Tadım, ihracatta giderek zorunluluk haline gelmekte. Bu nedenle zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın tadım konusunda kendilerini geliştirmeleri ve ihracatta yaşanabilecek teknik engellerin önüne geçebilmeleri için odamız başta Akhisar halkı olmak üzere zeytin ve zeytinyağına gönül veren herkese hizmet amacıyla Tadım Panelisti Eğitimi’ni organize etti” dedi.

10 Farklı Zeytinyağı Tadıldı

Zeytin Dostu Derneği Ekim 2012 tarihinde dernek merkezinde Hakkı Ustaoğulları Makine’nin sponsorluğunda zeytinyağı tadım eğitimleri düzenlemeye başladığını belirten Zeytin Dostu Derneği Müdürü Sedef Çağlayan Seven ise, “Zeytinyağı makineleri üreten Hakkı Ustaoğulları firmasının sponsorluğunda Akhisar Ziraat Odası ve Zeytin Dostu Derneği ortak organizasyonu ile Akhisar Ziraat Odası’nda bu eğitimlerin 4. sü düzenlendi.

Eğitim sabah 9.30 da başladı ve akşam 5’e kadar devam etti. Eğitimin sabah oturumunda zeytin ağacının dikiminden başlanarak zeytinyağının şişelenip ambalajlanmasına kadar her aşama titizlikle anlatıldı. Öğleden sonraki oturumda duyusal kriterler anlatılarak zeytinyağı tadımına başlandı. 10 farklı zeytinyağı numunesi ile zeytinyağı tadımı konusunda katılımcılar eğitildi. Eğitmen olarak Zeytin Dostu Derneği Tadım Eğitimleri Koordinatörü Serdar Öçten Ünsal ve Zeytin Dostu Derneği Müdürü Sedef Çağlayan Seven eğitim organizasyonunda tüm gün görev yaptı” dedi.

Sertifikaları Verildi

Ziraat Odası, Ahmet Dutlulu Toplantı salonunda yapılan Sertifika töreninde Ziraat Odası başkanı Ahmet Akbuğa ve Zeytin Dostu Derneği Başkanı Mustafa Alhat, eğitime katılımcılara teşekkür ettiler. Zeytin Dostu Derneği başkanı Mustafa Alhat, Akhisar Ziraat Odası başkanı Ahmet Akbuğa ve Sponsor Firma HAUS Santrifüj Teknolojileri Satış Müdürü Gökhan Böcekli’ye hizmetlerinden dolayı plaket verdi. Katılımcılara eğitim sonunda sertifikaları Hakan Gökalp ve Gökhan Böcekli tarafından verildi. Eğitim boyunca Akhisar Ziraat Odası gösterdiği güzel ev sahipliği ve Zeytin Dostu Derneği’nin başarılı organizasyonu ile katılımcılar hiçbir sorunla karşılaşmadı. Bu törene Zeytin Dostu Derneği Başkanı Mustafa Alhat, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa ve Eğitimciler Hakan Gökalp, Hakkı Ustaoğulları Firmasının Satış Müdürü Gökhan Böcekli ve kursiyerler katıldı.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız