KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akparti Çalışan Gazetecilerin Gününü Kutladı...

Akparti Çalışan Gazetecilerin Gününü Kutladı...

12 Ocak 2013 Saat: 13:51
Akparti Çalışan Gazetecilerin Gününü Kutladı...
Akparti Çalışan Gazetecilerin Gününü Kutladı...
DAYIOĞLU KASABI

k Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Ak Parti Akhisar İlçe Başkanı İ. Hakkı Şenyiğit ve yönetimi, Kadın kolları ve Gençlik kolları Çalışan gazeteciler gününde basın ile kahvaltıda buluştu.

Basının her türlü şartta haber peşinde koşarak zor bir görev gördüğünü belirten Şenyiğit, “10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısı ile kahvaltıda bir araya gelmek istedik, sayın vekilimiz Uğur Aydemir yerel basınla birlikte olmak istediğini belirttiği için bu güne erteledik. Kendisi de sağ olsun bu gün aramızda.  10 Ocak çalışan gazeteciler gününüz kutlu olsun. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.” Dedi

Hükümet olarak basın özgürlüğünün demokrasinin gereği olduğunu vurgulayan Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir konuşmasında; “ Değerli basın mensubu arkadaşlarım hepinizin çalışan gazeteciler gününü kutluyorum. Beni bu kahvaltıya davet eden sayın İlçe Başkanımıza nazik davetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yağmurda yağsa, karda yağsa gazeteci arkadaşlarımız haber neredeyse bizzat kendileri oradalar. Yeri geliyor tehlike atlatıyor, bazen can güvenlikleri olmuyor ama adeta gözlerini karartarak haber yapıyorlar. Bundan dolayı tüm çalışan gazetecileri tebrik ediyorum.” Dedi.

Basın özgürlüğünün demokrasinin gereği olduğunu belirten Uğur Aydemir, sözlerine; “Bizler Ak Parti olarak her zaman basın özgürlüğünden yana olduk. Bu güne kadar basının yanında olduk bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Basının önündeki önlemleri kaldırırsak, sizin yarınlara daha güvenli bakmasını sağlarsak sizler tabii ki çok daha güzel çalışacaksınız. Biz de 10 Ocak günü, basınla ilgili çok önemli bir kanun çıkarttık. Öyle zannediyorum ki sizleri sevindirdiğimiz kanaatindeyim. Hükümet olarak halkımız için faydalı  kanunları çıkarmak için gece gündüz çalışıyoruz. Basın mensuplarının yıpranma haklarını alabilmelerini sağlayan bu kanunun çıkması için çalışan bakanımıza, meclis genel kuruluna, emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Yerelde sık olmasa da genellikle yaygın medya mensupları bizlerle karşılaştığı birçok fırsatta yıpranma haklarının tekrar geri verilmesi konusunu dile getiriyorlardı. Haklarınızı geri aldınız hayırlı olsun diyorum.” Dedi.
Geçtiğimiz yıllarda özellikle darbe dönemlerinde bir kısım medya kendisine uzatılan metinleri haber olarak köşelerine yansıttılar, haber yaptılar. Bundan Türkiye zarar gördü. Bu gün geldiğimiz noktada görüyoruz ki ne kadar yanlış işler yapılmış o günlerde. İnşallah Türkiye bir daha o günlere geri dönmez.

Tutuklu gazetecilerin tutuklanma sebeplerinin gazetecilik mesleği olmadığını ifade eden Aydemir; Bir diğer konu basın mensubu arkadaşlarımızın özgürlüklerinin kısıtlanması ile ilgili haberler. Bazı gazetecilerin hapiste olmaları.  Şunu bir kez daha burada huzurunuzda belirtmek istiyorum. Bir tek gazetecinin dahi bir saat içeride kalmasını istemiyoruz. Buna başta benim gönlüm razı olmaz, hükümetimizin gönlü razı olmaz, tüm vatandaşlarımızın da gönlü razı olmaz. Gazetecilik mesleği ile diğer uğraşları, işleri birbirinden ayırmak lazım. Bu konuda başbakanımız ve bakanımız birçok kez açıklama yaptılar, bu gün tutuklu bulunan gazetecilerin hiçbirinin tutukluluk sebepleri gazetecilik mesleği değil. Şu an gazetecilikten dolayı tutuklu bulunan hiç kimsenin basın mensubu olduğu için tutuklanmadığını, tutukluluk hallerinin yaptıkları farklı işlerden dolayı olduğunu biliyoruz. Kimi teröre karışmış, kimisi yataklık etmiş, kimisi de ülkenin bölünmez bütünlüğünü tehlikeye sokacak işlerin içine girmişler.” Seklinde konuştu.
Suç işleyen kim varsa mesleği ne olursa olsun suçun cezasını çekmesi gerektiğini belirten Aydemir; Biz bu yönde hareket edip bu yönde kanunlar çıkartıyoruz. Hukukun üstünlüğü Türkiye’de egemen olmalı. Hiç kimse imtiyazlı olmamalı.

Doğru ve tarafsız habercilik gazeteciliğin ilkesi.  Sizlerin de haberin kaynağını iyi araştırarak doğru haber yapma gayreti içinde olduğunuzu biliyorum. Bu sebeple sizlere teşekkür ediyor ve 10 ocak çalışan gazeteciler gününüzü tekrar kutluyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”  Diyerek konuşmasını tamamladı.
Gazeteciler birer buket çiçek takdim eden Aydemir yerel medya mensupları ile günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.




















 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız