KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Akselendi Biçki - Dikiş Kursu Açıldı!

Akselendi Biçki - Dikiş Kursu Açıldı!

4 Mayıs 2012 Saat: 13:55
Akselendi Biçki - Dikiş Kursu Açıldı!
Akselendi Biçki - Dikiş Kursu Açıldı!
DAYIOĞLU KASABI


 

2011-2012 öğretim yılı Akhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün Akselendi Düğün salonunda açtığı Biçki Dikiş kursu yılsonu sergisi Akhisar Kaymakamı Kamil Köten ve eşi Gülnaz Köten, Gölmarmara Kaymakamı Cafer Sarılı, Gölmarmara  Belediye Başkanı Birol Bak, Akselendi Belediye Başkanı İrfan Karahan ile birlikte kurdeleyi kesmesiyle serginin açılışı yapıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün Akselendi Kasabasında açtığı Usta Öğretici Sakine Tetiker ve 18 öğrencisinin Nakış ve Ev Tekstilinden oluşan sergi törenle açıldı. Akselendi Düğün Salonu önündeki meydanda yapılan programın sunuculuğu kursiyer öğrenci Ayşe Karabudak yaptı. Mimar Sinan Ahmet Özkan İlköğretim Okulu öğrencilerinin Modern Dans gösterilerinden sonra 18 kursiyere sertifikaları Protokol tarafından verildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra programın açılış konuşmasını Halk Eğitim Müdürü Ufuk Çetinkaya yaptı Ufuk Çetinkaya;” Bugün Akselendi kasabamızda bir sergi açılışını gerçekleştirmek için birlikte bulunuyoruz. Halk Eğitim kursu çalışmalarımız yaklaşık 5 ay önce başladı. Bu kursumuzu açarken Akselendi’mizin daha önceki yıllardan İrfan Karahan Belediye Başkanımızla birlikte yaşamış olduğu güzel tecrübeleri biliyoruz. Akselendi Belediye Başkanı İrfan Karahan ve halkı Halk Eğitime de çok yatkın insanlardan oluşmaktadır. Biz bundan dolayı Akselendi belediye Başkanı İrfan Karahan’a çok teşekkür ediyoruz. Büyük Atatürk Halk Eğitim ile memleketin en ücra köşesine kadar ulaşmak hedefinde olduklarını söylemiştir. Bizde Akhisar Halk Eğitim Merkezliği Müdürü olarak Akselendi dahil olmak üzere Akhisar’ımızın merkez köy ve kasabalarında çok sayıda dikiş, nakış, giyim kursları açtık. Buradaki hedefimizin sadece kadınlarımızın, hanımlarımızın biçki dikiş öğrenmesi değildi tabi ki amaçlardan bir tanesi buydu. Ama diğer yandan onlara göndereceğimiz öğretmen arkadaşlar yardımıyla o arkadaşlarımızın kursiyer arkadaşlarımızın bulundukları yerde sosyalleşmelerini de sağlamak, ana amaçlarımızın arasındaydı. Yaptığımızın bütün etkinliklerde de görüyoruz ki bu konuda ki amaç edindiğimiz noktaya geldik ve bu amacımızı gerçekleştirdik. Ben inanıyorum ki bundan sonra ki yıllarda da Akselendi’miz ve diğer bütün kasaba ve köylerimiz de ve merkezimizde Halk Eğitimimiz daha güçlü bir şekilde var olacaktır diyerek sözlerini tamamladı.

Akhisar Halk Eğitim Müdürlüğü Biçki, dikiş kursu töreninde konuşan Akselendi Belediye Başkanı Değerli Akselendili hemşerilerim, Kıymetli kursiyer kardeşlerim ve sevgili misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz. Ben buradan.2012 yılı eğitim sezonunda beldemizde Biçki, Dikiş kursu açılmasında, emeği olan Halk Eğitim Müdürümüze, Kursiyer kardeşlerimizde en büyük payı olan Göz nuru, el emeği dökerek, bir şeyler öğretmeye çalışan Biçki, Dikiş kursu Öğretmenimiz Sakine Tetiker’e ve ayrıca evlatlarını, eşlerini, bu kursa gönderen velilerimize huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Gönül ister ki her yıl Beldemizde böyle kurslar açılsın, katılımlar olsun, hanım kızlarımız bir şeyler öğrensin. Toplumumuza faydalı ve kendi ayakları üzerine sağlam basabilen, elinden her iş gelen; hani derler ya “On Parmağında On Marifet” İşte o marifetli Hanım kızlarımız yetişsin. Bu duygu ve düşüncelerle; şahsım ve Belediye camiası adına hepinize teşekkür ediyorum diyerek sözlerini son verdi.

-----

-----












 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız