KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

ALAŞEHİR SICAK SU İLE ISINACAK

ALAŞEHİR SICAK SU İLE ISINACAK

1 Aralık 2012 Saat: 18:32
ALAŞEHİR SICAK SU İLE ISINACAK
ALAŞEHİR SICAK SU İLE ISINACAK
DAYIOĞLU KASABI


Alaşehir Belediyesi'nin ihale ettiği ve Akça Holding tarafından başlatılan jeotermal çalışmaları olumlu sonuç verdi. İlk kuyudan istediği sonucu alan Akça Holding, ikinci kuyunun açılması için de çalışmalarını başlattı.
Alaşehir Belediyesi almış olduğu jeotermal arama ruhsatını geçen yıl ihale ile Akça Holdin'ge devretti. Akça Holdin açacağı kuyulardan elde eeceği her türlü gelirden belediyeye yüzde 18 + KDV oarnında gelir payı verecek. İhalenin yapılmasından sonra Akça Holding arama sahalarında çalışmalara yaklaşık üç ay önce başladı. Baklacı Akça 1 Kuyusu olarak adlandırılan ilk kuyuda, saatte 300 ton ve kuyu ağzı sıcaklığı 163 derece olan sıcak suya ulaşıldı. 3 bin 1 metre 5 santimetre derinliğe inilen bu kuyuda, kuyu dibi sıcaklığı ise 260 derece olarak tesbit edildi. Buradan yaklaşık 3-4 megavat elektrik üretimi planlanıyor.

BAKLACI AKÇA 2 KUYUSU AÇILDI
Baklacı köyü mevkiinde açılacak olan ikinci kuyunun açılışına Alşehir Belediya Başkanı Gökhan Karaçoban ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Alaşehir Baklacı Akça 2 ismi verilen ikinci kuyunun açılma çalışmalarına kurban kesilerek başlandı. Burada konuşan Akça Holding Genel Müdürü Mehmet Özdemir, "Holding olarak belediyenin jeotermal ruhsatı aldığı bölgelerde çalışmalar yapıyoruz. Baklacı Akça 1 kuyumuzu tamamladık. Baklacı Akça 2 kuyumuzda ise 3 bin 500 metrelere kadar inerek, daha fazla verim almayı amaçlıyoruz. İkinci kuyu tamalandıktan sonra santral çalışmalarımıza başlayacağız. Bir kuyu ortalama 2.5-3.5 milyon dolara mal oluyor. Hedefimiz 5 adet sondaj kuyusu açmak. Bu kuyulardan enerji üretimine yönelik verim almayı hedefliyoruz. Bundan sonra açacağımız iki kuyudan seracılık ve şehir ısıtmacılığı, sebze, meyve kurutmacılığı gibi alanlarda yararlanmayı planlıyoruz" dedi.
Alaşehir Belediye Başkanı Karaçoban da, şunları söyledi: "Belediye olarak MTA'dan aldığımız jeotermal arama ruhsatını ihale yoluyla Akça Holding'e devrettik. Çünkü belediye olarak bu tür yatırım yapmamız çok zordu. Bu ihale sonunda çalışmalardan elde edilecek her türlü gelirden belediyemize yüzde 18 + KDV olarak gelir sağlanacak. Meclis olarak iyi bir karar verdiğimize inanıyoruz. Akça Holding ilk kuyudan istediği verimi aldı. Biz de çok mutlu olduk, hem belediye adına, hem de firmanın yaptığı harcamaların karşılığını bulması adına. Çünkü, bu işte moral, yaptığın çalışmanın karşılığını almak çok önemli. Alaşehirliler olarak şehrimize sağlanacak katmadeğerden mutluluk duyarız. Firma açacağı kuyularda enerji üretimini planlarken, son iki kuyudan Alaşehir'in ısınması, seracılık, sebze ve meyve kurutması gibi artı değerler olacak. Önümüzdeki Nisan aylarına doğru kuyu sonuçlarının belirlenmesi bekleniyor. Bu sonuçlardan sonra Alaşehir’de termal ısınma konusunda bir karar verilebilecek. Çünkü, açılacak kuyulardan ne çıkacağını henüz bilmiyoruz. Bunların hepsi Alaşehirliler için güzel ve mutlu haberler. Emeği geçen, ülkemiz ve Alaşehir için gelir getirebilecek yatırımları yapan herkesi kutluyoruz."

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız