KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Alemdar Tecrübelerini Paylaştı

Alemdar Tecrübelerini Paylaştı

7 Mart 2012 Saat: 17:47
Alemdar Tecrübelerini Paylaştı
Alemdar Tecrübelerini Paylaştı
DAYIOĞLU KASABI


 

Akhisar Belediyesi, Akhisar Genç İş Adamları Derneği ve Akhisar Sanayici İş Adamları Derneğinin ortaklaşa düzenlenen Tecrübe paylaşım programının Mart ayı konuğu Sarı Ahmet Paşa Aşevi ve bir çok derneğin kurucularından Hasan Alemdar oldu. Manisa İl Genel Meclis Üyesi Kefayettin Öz moderatörlüğünde Tecrübe Paylaşım Programının konuğu Hasan Alemdar ilk olarak kısaca hayat hikayesini anlattı ve ardından tecrübelerini katardı.

 

1930 yılında dünyaya geldim. Hayatım süresince her zaman paylaşımcı bir insan oldum. Bulgaristan göçmeniyim. Gördüğümüz büyük zulümlerden sonra Türkiye’ye göç etmek zorunda kaldık. Türkiye’ye göç etmeden önce Gümülcine de eğitim aldım. 1951 yılında Akhisar’a göç ettik. Akhisar esnafı bize gelir gelmez kucak açtı ve her türlü desteği verdi. Akhisar’da ilk işim berber oldu. Berber’de işe başladığım günden itibaren normal süreçte devam ettiği namazlarımı kılmaya devam ettim, ancak belli bir süre sonra bizlere gerici demeye başladı. Ben de bu berber işinden ceketimi aldım ve çıktım. Daha sonra yeni çarşıda bir berber dükkanı açtım ve iş hayatına devam ettim. Allah razı olsun Akhisar bizi çok sevdi. 1955 de Akhisar Ulucami Kuran Kursu derneğini kurduk. Daha sonra da 1962 de Hilaliye Kuran Kursu derneğini kurduk. Yaşlı esnaf ile gidin oturun onlardan çok şeyler öğreneceksiniz. 7 yıldır sürdürdüğümüz Sarı Ahmet Paşa Aşevi çok iyi bir yolda, yükü Akhisarlı hayırseverimizin üzerindedir ve hiçbir borcu yoktur. Aşevimiz artık günde Bin kişilik yemek çıkarmaktadır. Seyitahmet Türbesi Yaşatma Derneği ve Sanayici Esnafı Derneklerinin de başkanlık görevini yürütüyorum. Yine içerinse olduğum Merhamet isimli yeni bir dernek kurduk.

 

1973’e kadar berbercilik yaptım, daha sonra Züccaciye ticaretine girdim. Bir insan sermayesine değil halkın sevgisine güvensinsin, 8 yıldır çok iyi iş yaptım. 1985 yılından sonra soğuk demircilik işine başladım. İş hayatında sermayenizden yukarı borçlanmayacaksınız. İş hayatında buna çok dikkat ettim. Çocuklarıma da bunu aşıladım ve çocuklarımda da başarılı oldular ve olmaya da devam ediyorlar.

 

Ben 1951 de Akhisar’a geldim, bu zamana kadar kentimiz çok büyük gelişme gösterdi, ancak Akhisar’da şehrin iç kısımlarının mahrum kaldığına inanıyorum” dedi.

-----

-----

































 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız