KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Kültür/Sanat

Amfi Tiyatro İstiyorlar

Amfi Tiyatro İstiyorlar

31 Mayıs 2012 Saat: 19:45
Amfi Tiyatro İstiyorlar
Amfi Tiyatro İstiyorlar
DAYIOĞLU KASABI

251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında Akhisar’da yapılması planlanan dev öğrenci eseri konusunda öğrencilere anket uygulanmış anket sonucuna göre Planetaryum ilk sırada çıkmıştı. Ancak Akhisar İlçe Proje Kurulu’nda bulunan öğrenciler Planetaryum yerine Amfi-Tiyatro yapılmasına karar verdi.

 

İlçe Proje Kurulu, hem öğretim yılının sona ermesi hem de Amfi-Tiyatro’nun yapımı ve protokolü ile ilgili Akhisar Belediyesi yetkilileri ile görüşmek üzere Akhisar’a geldi. Kaymakam Kamil Köten, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi ve Daire müdürleri tarafından karşılanan Manisa Valisi Kaymakamlıkta İlçe Proje Kurulu ile toplantı yaptı.

 

Toplantıda basına bilgi veren Manisa valisi Halil İbrahim Daşöz;”  Akhisar’ın 27 bin dev öğrencisini temsilen ilçe proje kurulundaki dev öğrenciler ve dev öğretmenlerin daveti üzerine geldim. Biliyorsunuz daha önce anketlerde dev öğrenciler Akhisar’a Planetaryum ve gözlem evi yapılmasını arzu etmişlerdi. Fakat daha sonra bize bu tercihlerini değiştirdikleri bilgisi ulaştı. Amfi-Tiyatro gibi bir şeyi düşündüklerini söylediler. Herhalde o konuda görüşecekler diye düşündüm. Dün Salihli’de Planetaryum yapmak için protokol imzalandı. Herhalde 15 gün içerisinde Köylere hizmet götürme birliği marifetiyle temeli atılacak. Ekim ayının sonuna kadar bitirmelerini ön görüyorlar. Sizin daha önce seçtiğiniz projenin aynısını onlar seçmişti. Artık burada da sonuçta çocuklar ne istiyorsa öyle olacak. Zaten belirtmiştik bu projede özne öğrenciler. Belki bu projenin anlaşılmasında ki zorlukta buydu. Burada büyükleri büyüklerle iş birliği halinde karşılıklı sevgi saygı anlayışı içerisinde, çocuklar buna karar verecekler. Asıl olan çocukların hayatları boyunca hatırlayacakları yarın üniversiteye gittiklerinde benim orada bir eserim var, bu eserde benim katkım var diyebilecekleri olmalıdır. Biz onun için halı saha gibi şeyleri kabul etmiyoruz. Bugün halı saha olabilir yarın on yıl sonra yerinde durup durmayacağının garantisi yok. Ama amfi-Tiyatro ömürlüktür, Planetaryum ömürlüktür, Okul yapmak ömürlüktür. Kısacası bugün çocuklar davet etti biz geldik. Zaten bu projede biz olalım, kaymakamımız olsun, belediye başkanımız olsun, okul müdürlerimiz, milli eğitim müdürlerimiz olsun bizler yardımcı unsuruz. Asıl başrollerde bu projede çocuklar, bu projenin özü budur diyerek sözlerini tamamladı.
















 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız