KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

ASİAD Konuğu Irak Ticaret Ataşesi Nadhim Hassan Abbass

ASİAD Konuğu Irak Ticaret Ataşesi Nadhim Hassan Abbass

2 Haziran 2012 Saat: 19:11
ASİAD Konuğu Irak Ticaret Ataşesi Nadhim Hassan Abbass
ASİAD Konuğu Irak Ticaret Ataşesi Nadhim Hassan Abbass
DAYIOĞLU KASABI


Akhisar Sanayici İş Adamları Derneğinin (ASİAD), organizasyonu, Akhisar Belediyesi, Canerler Geri Dönüşüm ve Bank Asya Akhisar Şubesinin sponsorluğunda, Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Yaşam Alanı Gölet Büyük Salondaki kahvaltılı konferansın davetlisi olarak Akhisar’a gelen Irak Ticaret Ataşesi Nadhim Hassan Abbass oldu. Yaşam Alanı Gölet Büyük Salondaki konferansa Akhisarlılar oldukça yoğun ilgi gösterdi. Akhisar’daki üretilen ürünleri tanımak amacıyla gelen Akhisar’a gelen,  Irak Ticaret Ataşesi Nadhim Hassan Abbass; Ülkesindeki yatırım imkanları, alım talepleriyle ilgili bilgiler verdi.


Programın sonunda Irak Ticaret Ataşesi Nadhim Hassan Abbass’a Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Irak Ticaret Ataşesi yardımcısı Ayad Mohammed’e Belediye Başkanı Salih Hızlı, çiçek ve Zeytin hediye paketi verdi.


Akhisar Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Sayid Yalçın yaptı. Sayid Yalçın;” Bu gün her yerde 2023 yılı hedeflerini konuşmaktayız. Artık Türkiye ayırım gözetmeksizin tüm dünya ülkelerini kucaklıyor ve uluslararası işbirliğine çok önem veriyordur. Bu gün dünya genelinde, Türk malının girmediği ülke kalmadığı ve Türk malının dünyanın dört bir yanında, 20 bin çeşitten fazla ürün ihraç ettiğini bilmekteyiz. Bundan dolağı bizlerinde yurt dışında daha fazla ticaret yapabileceğimiz inancı gelişmektedir.Bizlerin yurt dışına yapacağımız ticaret, sadece Akhisar’a değil tüm dünyaya katkı sağlayacaktır. Küresel krizlerin oluşmamasının bir yolu da dış ticareti artırmaktır.Biz Akhisar Sanayici ve İş Adamları Derneği olarak buna çok inanıyoruz. Dünyada refahı artırmanın yolunun daha çok ticaretten geçtiğini düşünmekteyiz. Eğer ülkemizin geleceğini düşünüyorsak, eğer gençlerimizin geleceğini düşünüyorsak, tüm dünya ile ticaret yapmayı hedeflemeliyiz.Dünya barışının olması için, ticaret barışının olması gerekmektedir. Çünkü ticaret, barışın olduğu bir ortamda gelişmektedir. Bu amacımıza binaen bu gün burada bir aradayız. Ben huzurlarınızda davetimize icabet edip, programımıza katıldıkları için, Irak Ticaret Ataşesi Nadhim Hassan Abbass ve Irak Ticaret Ataşesi yardımcısı Ayad Mohammed’e teşekkür ediyorum” dedi.


Gölet Yaşam alanı Büyük salona düzenlenen kahvaltı konferansına konuşması olarak katılan Irak Ticaret Ataşesi Nadhim Hassan Abbass, Sözlerine bizleri, sizlerle buluşmaktan çok memnun oldum kahvaltı davetinize çok teşekkür ediyorum diyerek başladı. Irak Ticaret Ataşesi Nadhim Hassan Abbass;” Irak Ticaret Ataşesi Nadhim Hassan Abbass;” Irak, Türkiye arasında bu katkı ticaret hacmini artırır. Ve Türk hükümetine ve Türk iş adamlarına çok teşekkür ediyoruz. Her toplantıda, her görüşümde Irak İş adamlarıyla, Türk İş adamlarını bir araya getirmek için ve özellikle iki ülke arasında son yapılan anlaşmaya ilişkin. Türkiye bildiğiniz gibi Irak’a en yakın komşu ülkedir. Türkiye, cihan Limanı Irak’ın en büyük liman çok ihraç eden limandır. Irak iki güçten sonra alt yapı, üst yapı her şeye ihtiyacı olduğu bir ülkedir. Ve bütün sektörlerde ve Irak’ta son yaşanan dönemden sonra savaşlardan sonra, savaşlar yaşanan sebepleriyle Irak’ın bütün sektör kısmında her şeye ihtiyacın olduğunu belirtmekteyiz. Irak’lılar şuan samimi bir şekilde Ülkeyi tekrar yeniden yapılandırmaya ısrarlılar. Komşu ülkelerin yardımlarıyla ve Türkiye bu komşu ülkelerden en önemli ülkedir. Irak’ın bütün imkân ve maddi durumu iyi olduğu ve evet eski Irak gibi değil, güven durumu daha iyidir. Şimdi yaşanan olaylar da inşallah bitecektir. Siyaset durumun iyileşmesi, en büyük sektördür, ekonomik durumun iyileşmesinde. Ve inşallah bu birinci aşamada, şimdiden sonraki aşamada sizlerle, Irak iş adamlarını bir araya getirip, bu da bütün sektörel kısımlarında bir bütün gelişmeler olmaya aşarlar.  Türk Ticaret Sanayi, inşaat ve bütün kısımları, bütün sektörleri büyük ticaret yapmayı planlıyoruz. Sonuçta size bildirmek isteriz. Yatırım kısmında Kuzeyinden Güneyine kadar Irak Devleti, Türk iş adamlarına çok kolaylaştırıyor. Bu toplantıyı gerçekleştiren Akhisar Sanayici İş Adamları Derneğine çok teşekkür ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.

        

Kahvaltıya Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan yardımcısı Ömer İşçi, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, Akhisar Ticaret Borsası yönetim Kurulu Üyesi Alper Alhatoğlu, Dernekler, ve Akhisarlı iş adamları katıldı.




 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız