Akhisar'ın Atatürk Mahallesi'nde, özellikle yeni yapılaşmanın yoğunlaştığı bölgelerde yaşanan elektrik kesintilerinin önüne geçilmesi amacıyla elektrik dağıtım şebekesinde kapsamlı yenileme ve bakım çalışması gerçekleştirilecek.


Atatürk Mahallesi'nde 6 saatlik Elektrik kesintisi
Akhisar'ın Atatürk Mahallesi'nde, özellikle yeni yapılaşmanın yoğunlaştığı bölgelerde yaşanan elektrik kesintilerinin önüne geçilmesi amacıyla elektrik dağıtım şebekesinde kapsamlı yenileme ve bakım çalışması gerçekleştirilecek. Planlı çalışma nedeniyle 28 Temmuz 2026 Salı günü mahalledeki bazı sokaklarda 6 saat süreyle elektrik kesintisi uygulanacak.
Edinilen bilgilere göre çalışmalar saat 09.00'da başlayacak ve 15.00'e kadar devam edecek. Bu süreçte mevcut enerji hatlarının güçlendirilmesi, artan elektrik ihtiyacına daha sağlıklı cevap verilmesi ve özellikle yeni yerleşim alanlarında yaşanan kesintilerin en aza indirilmesi hedefleniyor.
Yetkililer, yapılacak yatırım ve altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Atatürk Mahallesi'nde sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin önemli ölçüde azalmasının beklendiğini belirtti.
Elektrik Kesintisinden Etkilenecek Sokaklar
Planlı bakım ve yenileme çalışmaları kapsamında Atatürk Mahallesi'nde bulunan;
353/1 Sokak 356 Sokak 522 Sokak 524 Sokak 526 Sokak 527 Sokak 528 Sokak 529 Sokak 535 Sokak 536 Sokak 537 Sokak 538 Sokak 540 Sokak 542 Sokak 569 Sokak Bülent Ecevit Sokak
adreslerinde belirlenen saatler arasında elektrik kesintisi uygulanacak.
Vatandaşlara Uyarı
Yetkililer, kesintiden etkilenecek bölgelerde yaşayan vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirleri önceden almalarını istedi.
Özellikle buzdolabı, derin dondurucu, kombi, modem, bilgisayar ve diğer hassas elektronik cihazların kesinti öncesinde kontrol edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması tavsiye edildi. Elektrikle çalışan sağlık cihazlarını kullanan vatandaşların da kesinti saatlerini dikkate alarak hazırlık yapmalarının önem taşıdığı vurgulandı.
Öte yandan çalışmaların planlanandan önce tamamlanması halinde bölgeye daha erken elektrik verilebileceği, teknik nedenlerle programda değişiklik yaşanabileceği bildirildi.
Planlı bakım ve yenileme çalışmasının 3771132 numaralı çalışma kapsamında gerçekleştirileceği açıklandı.