KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

ATATÜRK'ÜN MANİSA'YA GELİŞİNİN 87. YILDÖNÜMÜ

ATATÜRKÜN MANİSAYA GELİŞİNİN 87. YILDÖNÜMÜ

10 Ekim 2012 Saat: 14:03
ATATÜRK'ÜN MANİSA'YA GELİŞİNİN 87. YILDÖNÜMÜ
ATATÜRK'ÜN MANİSA'YA GELİŞİNİN 87. YILDÖNÜMÜ
DAYIOĞLU KASABI

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'in ilanından sonra Manisa'yı ilk onurlandırdığı günün 87. yıldönümü Manisa'da törenlerle kutlandı.

Manisa Gar'ında gerçekleştirilen ilk törende Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın ve diğer protokol üyeleri tarafından, ulu Önder Atatürk temsili olarak karşılandı.

Manisa Gar'ında temsili karşılama töreni ardından Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinden oluşan bir grup ile tören bölüğünün bando eşliğinde Manisa Gar’ından itibaren Cumhuriyet meydanına kadar Türk Bayrağı, iki meşale ve Atatürk Posteri, Askeri bando, tören bölüğü ve öğrenci grupları kortej yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Anma töreni, Cumhuriyet meydanında Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde, anıta çelenklerin sunulması ile devam etti.

Vali, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, Mecliste Grubu bulunan partilerin anıta çelenk koyması ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlamını belirten konuşmayı Belediye Başkanı Cengiz Ergün yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, teşrifleriyle Manisa’yı onurlandırışının 87. yıldönümünün anıldığını söyleyen Ergün, Türk yurdu Anadolu'nun, tarihin her döneminde parçalanmak ve bölmek isteyen mihrakların hedefi olduğunu, asil Türk Milleti'nin bu saldırıları her defasında bertaraf ettiğini vurguladı.

Başkan Ergün, ''Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, İstiklal harbinin ardından Türk Milleti’nin öz kaynaklarıyla kurduğu genç Cumhuriyeti ilerletmek için, tüm dünyaya örnek olacak bir kalkınma hamlesi başlatmış, bugünün güçlü Türkiye’sinin temelini atmıştır. Kalkınma hamlesi devam ederken, ülkesinin derdiyle dertlenen örnek lider Atatürk, yakılıp yıkılan yurdun her köşesini gezmiş ve asil Türk Milleti’ni cesaretlendirmiştir. İşte bugün, zor şartlar altında düzenlenen bu anma töreninde de aslında biz Gazi Mustafa Kemal’i bir kez daha aramızda görüyoruz. Onun bize verdiği cesaret ve azim ile geleceğe daha umutla bakıyoruz. Her şeye rağmen, milli bayramlarımızı daha coşkulu kutluyor, milli ve manevi değerlerimizi kalkınmanın vazgeçilmez bir unsuru olarak kabul ediyoruz. Bizim için, tarihten ve milli değerlerimizden uzaklaşarak yaşanan modernleşme kabul edilemez. Bu nedenle bugün ve bugünden sonraki tüm milli günlerimizi daha coşkulu kutlayacağımızı düşünüyorum'' dedi.

Cumhuriyet meydanındaki tören ardından protokol üyeleri Askeri Bando eşliğinde tören bölüğü ve Üniversiteli gençleri ile birlikte, önde Atatürk posteri, meşale ve Türk Bayrağı ile birlikte Valilik Binası önünden Emniyet Müdürlüğü önüne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yürüyüş sırasında protokol üyeleri tarafından vatandaşlara karanfil dağıtıldı.
------------------------------------
 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız