KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Atso dan Kültür Evi İçin İlk Adım

Atso dan Kültür Evi İçin İlk Adım

30 Aralık 2011 Saat: 23:41
Atso dan Kültür Evi İçin İlk Adım
Atso dan Kültür Evi İçin İlk Adım
DAYIOĞLU KASABI

Her dönem  Akhisar'a ve ATSO’ya kalıcı bir eser bırakmayı gelenek haline getiren Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası bu dönem de Kültür ve Turizm Bakanlığınca tecilli eski bir Akhisar evini satın aldı.

 

Evin alımı konusunda bir açıklama yapan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu  “ATSO Meclisi olarak son iki dönemde Akhisar Ticaret Odası İlköğretim Okulu ve ATSO Diş hastanesini şehrimize kazandırdık. Bu dönemde de kalıcı bir eser bırakmak amacıyla araştırmalar yaptık. Sonuçta Akhisar  büyüyor,yeni  ,güzel ve konforlu binalar yapılıyor .Ancak  Akhisar’ın evvelden beri var olan ve Akhisar’ın tarihine Işık tutan  yapıların hepsinin maalesef ilgisiz ve harap bir şekilde kaldığını gördük. Halbuki Ülkemizin bazı yörelerinde  eski evler aslına uygun restore edilip  konut veya kültür evi olarak kullanılıyor.Restore edilen bu yapıların çokluğu o yörenin turizm potansiyelinin de gelişmesine katkıda bulunuyor. Bizde ATSO olarak bu noktadan hareketle İlçemizde bulunan tescilli eski bir evi alıp aslına uygun restore etmeyi uygun bulduk ve Meclisimizin onayı ile bu evi satın aldık” dedi.

 

Konuşmasının devamında alınan evle ilgili bilgi veren Erdayıoğlu ;Evin 1 bodrum ve 2 normal kattan oluştuğunu evin  bir katının yaklaşık 100m2 olduğunu , 468 m2 arsa üzerinde kurulu olduğunu ve 1935yılında yapıldığını bildirdi.

 

Erdayıoğlu konuşmasının sonunda Evin restorasyonu için proje çalışmasını yapıp ,Kültür Bakanlığı nezninde girişimde bulunacaklarını bildirerek , evi en kısa zamanda aslına uygun restore ederek Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Kültür evi olarak hizmete sokmak istediklerini  belirtti.

 

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız