KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Avrupa Gençlik Merkezi Fransa’dan Ortak İstemiyor

Avrupa Gençlik Merkezi Fransa’dan Ortak İstemiyor

25 Ocak 2012 Saat: 23:18
Avrupa Gençlik Merkezi Fransa’dan Ortak İstemiyor
Avrupa Gençlik Merkezi Fransa’dan Ortak İstemiyor
DAYIOĞLU KASABI

 

Akhisar ilçesinde faaliyet gösteren Avrupa Gençlik Merkezi yaptığı basın açıklamasının ardından Fransa ile ortak çalışmak istemediklerini belirtti. Bir çok ülke ile birlikte proje çalışmalarına katılan Avrupa Gençlik Merkezi irtibat bürosunda yaptığı basın açıklaması ile yakın zamanda yapılacak ve proje aşamasında bulunan ortak çalışmalarda artık Fransa ile çalışmak istemediklerini belirtti.

 

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Avrupa Gençlik Merkezi Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Özgen Sütçü “Fransa Senatosu'ndan önceki gün geçen “soykırım iddialarının inkârını” suç sayan yasa tasarısı ile; Fransa tarihe kara bir leke gibi geçen bir kararı oy çokluğuyla kabul etmiştir. 1915 olayları Türkiye'nin iç işleriyle ilgilidir ve hiç bir devleti de ilgilendirmez.

 

Avrupa Gençlik Merkezi olarak biz gençler; bu karardan büyük üzüntü duymaktayız.Mesele, Ermenilerle Türklerin kardeşlik duygularına balta vurmaktır. Günümüzde Ermeni kardeşlerimize karşı bu kadar hassas bir yargı oluşması, Fransa ve diğer büyük devletlerin Türkiye'nin iç işlerine karışmasının bir sonucudur.

 

Fransa Senatosu’nun böyle bir karar alması insanın temel hak ve özgürlüklerine tamamen aykırı bir durumdur. Bir insanın sahip olması gereken özgürlüklerden belki de en önemlisi olan düşünce ve ifade özgürlüğüne karşı alınan bu karar, maalesef Dünya’nın bir çok yerinde gencinden yaşlısına herkesin içini kanatmıştır ki karardan memnun olmayan, insan hak ve özgürlüklerine saygı duyan Ermeniler ve Fransızlar da vardır.

 

Avrupa Gençlik Merkezi olarak; Fransa'nın aldığı bu kararı protesto amacıyla kamuoyunda uygulanan diğer protestoların haricinde tüm Fransız ortaklarımızla yaptığımız, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi BaşkanlığıGençlik Programları kapsamında, düzenleyeceğimiz gençlik değişimi projeleridahil olmak üzere, her türlü sosyal, sanatsal, kültürel, eğitimsel ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve de hükümetimizin bu ülkelerle yapacağı, ikili kültürel anlaşmaların uygulanabilmesi için hazırladığımız destekleyici projeler dahil olmak üzere tüm ortaklık anlaşmalarımızı askıya almış bulunmaktayız.

 

Avrupa Gençlik Merkezi olarak; Fransa'nın bu üzücü hatasından bir an önce dönmesini umut edip, sabırla bekliyoruz” dedi.

 

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız