KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Siyaset

Bahadır Yenişehirlioğlu, Depremle Mücadele Türkiye'nin Önceliklerinden

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yüzleşmesi ve kentsel dönüşümün hızlandırılması amacıyla düzenlenen "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şûrası&

16 Eylül 2023 Saat: 08:48
Bahadır Yenişehirlioğlu, Depremle Mücadele Türkiyenin Önceliklerinden
Bahadır Yenişehirlioğlu, Depremle Mücadele Türkiye'nin Önceliklerinden
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Bahadır Yenişehirlioğlu, Depremle Mücadele Türkiye'nin Önceliklerinden

Akhisar Haberleri.com

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yüzleşmesi ve kentsel dönüşümün hızlandırılması amacıyla düzenlenen "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şûrası"na katıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştirilen bu önemli etkinlik, ülkenin deprem riski altında bulunan coğrafyasında bilinçli bir dönüşümün gerekliliğine dikkat çekti.

Yenişehirlioğlu, şuranın ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin coğrafi konumu itibarıyla deprem gerçeği ile her zaman yüzleştiğini ve bu nedenle depremle mücadele konusunun hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti. Depremlerden kaynaklanan zararları en aza indirgemek ve vatandaşların güvenli yaşam alanlarına sahip olmalarını sağlamak için çeşitli stratejilerin devreye sokulduğuna dikkat çekti.

Yenişehirlioğlu, "Ülkemiz coğrafi olarak aktif fay hatları üzerinde bulunuyor ve ne yazık ki deprem gerçeğiyle sık sık yüzleşiyoruz. Bu nedenle depremle mücadele ve kentsel dönüşüm konuları Türkiye için vazgeçilmezdir. Bu şura, bu alandaki stratejileri ve politikaları ele almak için önemli bir platform sunuyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin son yıllarda büyük bir kentsel dönüşüm hamlesi başlattığını ve bu kapsamda birçok şehirde riskli binaların yeniden inşa edildiğini vurgulayan Yenişehirlioğlu, aynı zamanda vatandaşların bilinçlendirilmesinin de önemli olduğunu söyledi.

"Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şûrası"nda, Türkiye'nin deprem riski taşıyan bölgelerindeki binaların güçlendirilmesi, yeni inşa edilecek binaların depreme dayanıklı olarak yapılması, vatandaşların deprem bilinciyle donatılması gibi konular ele alındı. Ayrıca, afet anında hızlı müdahale ve koordinasyonun sağlanması amacıyla geliştirilecek stratejiler de masaya yatırıldı.

Yenişehirlioğlu, Türkiye'nin geleceğini inşa eden genç nüfusunun güvende ve sağlıklı yaşam alanlarına sahip olmalarının önemini vurgulayarak, kentsel dönüşümün sadece fiziksel bir değişim olmadığını, aynı zamanda toplumsal bir dönüşümü de ifade ettiğini belirtti. Türkiye'nin, depreme karşı güçlü ve dayanıklı bir geleceğe doğru emin adımlarla ilerlediğini ifade etti.

Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yüzleşerek vatandaşlarının güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığını sürdüreceğini belirten Yenişehirlioğlu, bu süreçte kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğinin artırılmasının ve toplumun deprem bilincinin güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda, güvenli, sürdürülebilir ve modern şehirlerin inşasının devam edeceğini sözlerine ekledi.

 






 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız