KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Bakırlıoğlu;” 12 Eylül darbesinin izlerini henüz üzerinden atmış değil” dedi!

Bakırlıoğlu;” 12 Eylül darbesinin izlerini henüz üzerinden atmış değil” dedi!

12 Eylül 2011 Saat: 19:25
Bakırlıoğlu;” 12 Eylül darbesinin izlerini henüz üzerinden atmış değil” dedi!
Bakırlıoğlu;” 12 Eylül darbesinin izlerini henüz üzerinden atmış değil” dedi!
DAYIOĞLU KASABI

12 Eylül 1980 darbesinin 231. yıldönümünde CHP ilçe başkanı A.Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ile birlikte Parti lokalinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP ilçe başkanı A.Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Hasan Ören, yönetim kurulu üyeleri ve partili üyeler katıldı. Basın açıklamasını CHP ilçe başkanı A.Vehbi Bakırlıoğlu okudu.


CHP ilçe başkanı A.Vehbi Bakırlıoğlu’nun okuduğu basın açıklamasının tam metni;


Türkiye üzerinden 31yıl geçmesine rağmen 12 Eylül darbesinin izlerini henüz üzerinden atmış değil. 650000 gözaltı, 1683000 kişinin fişlenmesi, 230000 kişinin yargılanması 50 kişinin idam edilmesi 14000 kişinin yurttaşlıktan çıkartılması 30000 kişinin siyasi mülteci olarak yurt dışına çıkması 300 şaibeli ölüm binlerce kayıp, işkenceden ölen 171 kişi cezaevlerinde ölen 299 kişi Rakamlarla ifade edilemeyecek kadar acı var arkasında 12 Eylül’ün.Bu gün hala 12 Eylül’ün tüm kurumları ayakta ve yerli yerinde duruyor. Peki 12 Eylül darbesini hazırlayan sebepler nelerdi.?  Ne için bu darbe yapılmıştır ve sonuçları neler olmuştur? Bu soruların çok iyi irdelenmesi ve cevap bulunması bu gün yaşadığımız sıkıntıların anlaşılmasında ve çözümünde önemli rol oynayacaktır. Bir kere 12 Eylül darbesinin sola yapılmış bir darbe olduğunu ortaya koymamız gerekmektedir gün hukuksuzca özgürlüğünden yoksun bulunan İzmir Milletvekilimiz Mustafa Balbay’ın dediği gibi 12 Eylül darbesi tamamı ile bir rol olmuştur. 1970’li yıllarda hızla bozulan ekonomi ve işçi hareketlerinin güçlenerek yi’ sonucu toplumumuza IMF tarafından 24 Ocak kararları dikta ettirilmiştir. Dönemin Başbakanı Süleyman Demirel etkili işçi hareketinden çekinmiş bu karaları uygulayamamıştır. Durumda bu kararların uygulanması görevi darbecilere düşmüştür. 12 Eylül 1980 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri Kenan Evren’in açıklamasıyla”.kaybolan devlet otoritesini yeniden tesis etmek için.. yönetime el koydu. Ardından dönemin ABD Başkanı Jimmy Carter’a “bizim çocuklar başardı” diyerek müjde verildi. Esasında darbeden sonra yaptığı ilk açıklamalarda Kenan Evren işçi ücretlerinin yüksekliğinden şikayet ederek darbenin en önemli nedenlerinden birini açıklamış oluyordu. Fazla demokratik olduğu konusunda şikayetlere sebep olan 1961 Anayasası askıya alınmış ve Meclis kapatılmıştır. Ekonominin başına 24 Ocak kararlarının mimarı Turgut Özal getirildi ve ülkemiz yeni bir döneme girmiş oldu.


Bu yeni dönemde işçi sınıfının haklarına büyük darbeler vurulmuş, ücretleri dondurulmuş ve yüksek enflasyonda zamanla eritilmiştir. 1980 öncesi 5700000 olan sendikalı işçi sayısı 1985 yılına gelindiğinde 1700.000’e düşmüştür. KİT’ler bilinçli olarak zarar ettirilmiş ve yandaşlara yok pahasına peşkeş çekmenin önü açılmıştır Basın susturulmuş, üniversiteler ve eğitim sistemi çökertilmiş, YOK gibi bu gün hala iktidarlarca kullanılan kurumlar yaratılmıştır. Siyasi partileri kapatmak yetmemiş bir çok siyasetçi yasaklı hale getirilmiştir arada doğan boşlukta da omurgasız, Aziz Nesin’in Zübüğüne rahmet okutacak tipte yeni döneme has, yeni bir siyasetçi tipi ortaya çıkarılmıştır. Eylül öncesi pekte güçlü olmayan siyasal İslam hareketi alabildiğince desteklenmiş ve güçlendirilmiştir. Ülkemizin doğusunda akıl almaz işkenceler yapılarak bölge halkı devletinden soğutulmuş o güne kadar Apo’cular olarak bilinen küçük bir gurubun PKK gibi bir terör örgütü haline getirilmesi için zemin hazırlanmıştır. Binlerce insan işkenceden,insanlık dışı uygulamalardan geçirilmiş, yargılanmış, işsiz bırakılmış ,memleketinden uzaklaştırılmış toplumumuz derin bir travma geçirmiştir. 31 yıllık süreç ironik bir şekilde 12 Eylül 2010 Referandumuyla taçlandırılmıştır. Bu gün iktidarda bulunan zihniyet 12 Eylülün bir sonucu olarak karşımızda bulunmaktadır.3 1 yıl önce askerin silahla yaptığını bu gün sivil iktidarında demokrasi çığlıklarıyla yaptığını görmek bizleri endişelendirmektedir. Bu günkü koşullar biz Cumhuriyet Halk Partililere tarihi bir misyon yüklemektedir. Daha fazla çalışıp, yerelde ve genelde iktidara gelerek ülkemizi daha demokratik, daha özgür, daha çağdaş, yaşanılır bir hale getirmemiz bizim çocuklarımıza karşı olan bir sorumluluğumuzdur.

 

 

Daha sonra Manisa Milletvekili Özgür Özel” Bugün 12 Eylül darbesinin yıl dönümü biraz önce sayın başkan rakamlarla ve siyasi ve sosyolojik bir tahlille 12 Eylülün gerçek yüzünü ve 12 Eylülün gerçek darbeyi CHP ve Türk soluna vurduğunu açıkça ifade etti ordaki tespitler artık tüm siyaset tarihçileri tarafında da kabul edilen ve 12 Eylülün gerçek yüzünün bizim savunduğumuz noktaya geldiğini açıkça ortaya koyuyor.  Bugün iki tane 12 Eylülün yıl dönümünü yaşıyoruz ikiside birbirinden berbat birtanesi biraz önce başkanımızın bahsettiği çok sayıda 50 tane gencin idam edildiği çok sayıda gözaltı şüpheli özgürlüklerin kısıtlandığı sürecin sonunda işçilerin sendikasız meslek örgütlerin eski güçlerine uzak hale getirildiği 12 eylül darbesi. bu 12 eylül darbesinden sonra bizim bütün itirazlarımıza rağmen geçen sene yine aynı gün bir 12 darbesi daha aldı cumhuriyetimiz oda yapılmakta olan ve iktidar tarafından sözde özgürlüklerin genişleteceği ifade edilen anayasa değişikliği referandumuydu. Orda bizlerin bütün karşı çıkışlarına rağmen anayasa değişikliği halk oylamasında % 50 nin üzerine oy aldığı için kabul edildi ve yürürlüğe girdi. Bugün bir sene önce bizim ifade ettiğimiz yargının siyasallaşması hakimler savcılar yüksek kurulunun iktidarın eline geçerek iktidar tarafından yönlendirilmesi, basın özgürlüğünün kısıtlanacak hale gelmesi, tüm gazetecilerin tutuklu olduğu ülke haline gelmiştir ve anayasa değişikliği sonucunda örneğin Ergenekon davasına şer düşer, hakimler görevden uzaklaştırılırken eskiden ikiye bir olan kararlar üç sıfır alınacak noktaya getirilirken deniz feneri davasında soruşturmayı yürüten savcılar soruşturmanın ucu iktidara ulaştığında görevini yapamaz hale getirilmiş ve görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Biz Türkiye’de özgürlükleri genişleten, darbelerin izlerini ortadan kaldıran daha demokratik daha özgür bir türküye için CHP olarak mücadele etmeye devam edeceğiz. 1 Ekim tarihinde toplanacak olan parlamentoda da özgürlüklere daraltan bütün uygulamalara karşı yasal parlamento seminerinde bütün mücadelemizi sürdüreceğiz diye konuştu.















Haber & Reklamlarınız için : 0236 412 79 22

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız