KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Bakırlıoğlu : Hükümet Terörle Mücadelede Sınıfta Kalmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akhisar İlçe Başkanlığı Diyarbakırda 13 askerin şehit olmasıyla nedeniyle CHP İlçe Lokalinde saat 15:00’te basın açıklaması yaptı.

17 Temmuz 2011 Saat: 12:14
Bakırlıoğlu : Hükümet Terörle Mücadelede Sınıfta Kalmıştır.
Bakırlıoğlu : Hükümet Terörle Mücadelede Sınıfta Kalmıştır.
DAYIOĞLU KASABI

Bir dakikalık Saygı duruşundan sonra basın açıklamasını CHP İlçe Başkanı A. Vehbi Bakırlıoğlu okudu. Basın açıklamasına CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, CHP İlçe Başkanı A.Vehbi Bakırlıoğlu, yönetim kurulu üyeleri, Kadın kolları üyeleri, Gençlik Kolları başkanı ve partili üyeler katıldı.


CHP İlçe Başkanı A.Vehbi Bakırlıoğlu'nun okuduğu basın açıklamasını tam metni:


Saygıdeğer Cumhuriyet Halk Partililer,basınımızın değerli  temsilcileri sizleri bu ülkeyi korumak amacıyla canlarını vermiş tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum. Geçtiğimiz Cumartesi günü kaçırılan iki askerimiz ve bir sağlık görevlinizin kurtarılması için başlatılan operasyonda 14 Temmuz günü Diyarbakır’ın Silvan İlçesinin kırsalında 13 askerimizin şehit düştüğü haberi tüm ulusumuzu derin bir yasa boğmuştur.Bu olayın şoku atlatılamamıştı ki Türkiye dün akşamda bir polis memurunun ölüm haberiyle bir kez daha sarsıldı. Son birkaç gün içinde kaybettiğin tüm şehitlerimize Allah’tan  rahmet ve tüm Türk Milletine başsağlığı diliyorum.Diyarbakır’da yaralanan 7 hMehmetçiğimize acil şifalar diler,geçtiğimiz hafta kaçırılan 3 yurttaşımızın da her ne pahasına olursa olsun bir an önce bulunmalarını umut ediyorum.


Diyarbakır Silvan’da 13 askerimizin şehit edilmesiyle terör örgütü destekli sözde Demokratik Toplum Kongresinin özerklik ilan etmesinin aynı güne gelmesinin tesadüf olmadığı çok aşikardır.Demokratik özerklik kabul edilebilecek bir şey değildir.1980 yılından beri yapılan terörün amacı Güneydoğu  Bölgesinde özerklik adında başlayıp zamanla bağımsızlığa dönüşecek 4 ülkenin sınırlarını değiştirecek bir bölge devleti yaratmaktır.Buna karşılık Türkiye’nin ulus devlet yapısından taviz vermeyeceğini,terör karşısın da tüm kesimleri ile dimdik ayakta durarak göstermesi gerekmektedir.


Ancak iktidarın yurttaşlarımıza açıklaması gereken bazı sorular vardır.’’… bundan sonraki süreçte stratejimizi değiştireceğiz.” Diyen Başbakanımız bu beyanıyla 9 yıldan beri sürdürdükleri stratejinin yanlış ve hatalı olduğunu mu itiraf ediyor. Son günler de moda bir söylem gelişmeye başladı bir çoğunuz duymuşsunuzdur.’’sorunun  çözümüne bu kadar yaklaşılmışken’’diye başlayan  cümleler bir hayli kullanılır olmuştur.Yurttaşlarımızın hatta Ana Muhalefet Partisinin bile bilmediği ne gibi adımlar atılmıştır da,ne gibi pazarlıklar yapılmıştır da çözüme bu kadar yakın o1unabilmiştir.Sorunda taraf olarak kabul edilen PKK’nın uzantısı BDP çözüm önerisini sunmuştur : Demokratik Özerklik. Peki iktidarımızın en ufak bir önerisi var mıdır? Üç yıl önce analar ağlamasın diyerek yola çıkılan açılımın ne olduğunu bilen birisi var mıdır?


Cumhurbaşkanımız üç yıl evvel çok güzel şeyler olacak derken neyi kastetmiştir? Bugün hala aynı düşünceler içerisinde midir? Çünkü bu gün gibi şeylerin olmadığı muhakkaktır. İmralı ile görüşen şerefsizdir diyen ancak sonra biz değil devlet görüşüyor demek zorunda kalan Başbakanımıza göre Devletimiz görüşmelerde İmralı ‘dakini taraf olarak kabul etmiştir.Bölücü başının “ben devlet ile görüştüm yakında barış kurulu toplanacak 15 Temmuzdaki ateşkesin önemi kalmamıştır” demesine rağmen örgütün bu kanlı  eylemi yapmasından sonra akıllara şu soru gelmiyor mu? Bu kanlı örgütü yöneten kim? Peki Başbakanımız şimdi kimi muhatap kabul edecektir? Sorulara yenilerini eklemek mümkün.Üzülerek söylüyorum ki hükümetimiz terörle mücadele konusunda sınıfta kalmıştır.Ülkemizin en önemli sorunu olmasına rağmen daha yeni okudukları hükümet programında terörle mücadeleden tek satır dahi bahsetmemiştir. Silahların gölgesinde müzakere etmekle büyük bir hata yaparak bu günün zeminini hazırlamıştır. Artık hamasi nutuklar atmanın zamanı değildir.Parlamento çatısı altıda tüm siyasi partileri bir araya gelip terörü ve terör örgütünü lanetleyip,sorunun çözümü konusunda bir mutabakatla yola çıkılması gerekmektedir. Bu gün ulus olarak tek bir ağızdan terörü lanetleyip,aynı duygular içinde gözyaşı döküyoruz.Unutmayalım göz renklerimiz ayrı olsa da göz yaşlarımız  aynıdır” dedi.


Basın açıklamasının ardından CHP Milletvekili Sakine Öz’de bir açıklama yaptı. Sakine Öz;” İlçe Başkanımız A. Vehbi Bakırlıoğlu tüm duygu ve düşüncelerimizi açıkladı. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde şehit olan 13 yavrumuz için Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalan tüm ailelerimize ve tüm ulusumuza sabır ve başsağlığı diliyorum. Dün gece Polis’imize yapılan saldırıyı da kınıyorum, Ailesine başsağlığı yakınlarına sabırlar diliyor, yaralı polisimize de acil şifalar diliyorum. Görüldüğü gibi AK parti iktidarı bir takım açılımlar yapacağını söylemiş, ama bu açılımlarla kimlerle ne pazarlık yaptığını, ne yurttaşlarımızla, ne de bizlerle ve diğer partilerle paylaşmıştır. Bu açılımlar sözü ile bir takım insanlara kimlerle pazarlık yapıyorsa onlara cesaret vermiştir. Ve bu cesaretleri bu günlerde daha da azgın hale gelmiş, ve ülkemiz bölünmeye dönük yola girer hale gelmiştir. Biz CHP olarak mutabakat sağlayarak ülkemizin geleceğini bölünmez bütünlüğünü koruyama yönünde çabalarımızı geçmiş günlerde gösterdik. Bunu aynı nitelikte göstermeye devam edeceğiz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün bekçileri ve korucuları olacağız. Tüm ulusumuzun başı sağ olsun, yaralılara acil şifalar diliyor, ailelere de metanet diliyorum” dedi.

 








 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız