KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Sağlık

BAŞ AĞRILARINA DİKKAT !

BAŞ AĞRILARINA DİKKAT !

2 Ekim 2013 Saat: 17:09
BAŞ AĞRILARINA DİKKAT !
BAŞ AĞRILARINA DİKKAT !
DAYIOĞLU KASABI

Sağlığın yeni adresi Özel Akhisar Hastanesi bilgilendiriyor.Özel Akhisar Hastanesi nöroloji doktoru Uzm.Dr.İsmet ALAN  baş ağrıları ve çeşitleri hakkında bilgilendirmede bulundu.
İnsanların büyük  çoğunluğu hayatlarında bir kez de olsa baş  ağrısı  yaşarlar. Baş  ağrısı  çekenlerin de çoğu basit  ağrı kesicilerle her hangi  bir  sağlık kuruluşuna  başvurmadan normal  hayatlarına devam  ederler. Baş ağrısı Nörolojik  hastalıkların yanı sıra diğer bir çok  hastalığa eşlik  edebilir.
Baş  ağrıları, nedenlerine  göre basitçe; Vasküler  tipte  baş  ağrıları (Miğren başta  olmak  üzere, Küme  baş  ağrısı, Toksik ve  hipertansif baş ağrıları vd.), Gerilim tipi  baş  ağrıları (Psikiyatrik  hastalıklar, Boyun kas ve  eklemlerinin  çeşitli  hastalıklarına bağlı  baş  ağrılarları …) ve beyin içi  Enflamatuar-Traksiyonel (İltahabi durumlar-itilme-çekilme nedeniyle olan) baş  ağrıları olarak  gruplandırılabilir. Ki bu son  grup üzerinde ciddiyetle  durulması  gereken, önemli sağlık sorunlarından kaynaklanmaktadır; beyin tümörleri,  beyin kanamaları, menenjitler bu  grupta  yer almaktadır.
Özellikle  ani-şiddetli başlangıçlı baş ağrıları( gök gürültüsü baş  ağrısı), daha  önce baş ağrısı  öyküsü  olmayan ileri yaşta  başlangıç, ıkınma-öksürme ile şiddeti artan baş  ağrıları, göz kararmaları baş  ağrısına eşlik  ediyorsa, uzun zamandır  var olan  baş ağrısı şekil  değiştirmişse, var olan bağışıklık sistemi hastalığı, her hangi bir organa ait kanser öyküsü mevcutsa çok dikkatli davranılmalı ve ayrıntılı incelenmelidir.
Günümüzde tanı  olanakları  oldukça gelişmiş  ve yaygın  olarak da kullanılmaktadır. Hemen  her yerde Tomografi, MRI(mağnetik rezonans görüntüleme), EEG gibi  inceleme yöntemlerine kolayca ulaşılabilmektedir.
Baş ağrılarında tedavi; nedene  yönelik  olarak  yapılmaktadır.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız