KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Başsavcı Şahiner, Gazeteciler Gününü Kutladı

Başsavcı Şahiner, Gazeteciler Gününü Kutladı

10 Ocak 2013 Saat: 16:33
Başsavcı Şahiner, Gazeteciler Gününü Kutladı
Başsavcı Şahiner, Gazeteciler Gününü Kutladı
DAYIOĞLU KASABI

10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner ve Savcı Berat Duman ile birlikte Adliyede toplantı salonunda, Akhisarlı yerel basın mensupların Gazeteciler gününü kutladılar. Şahiner, Akhisar Cumhuriyet Savcılığının 2012 yılı Faaliyetleri hakkında bilgiler verirken, Akhisarlı Yerel basın mensupların sorunlarını da dinledi.
Akhisarlı yere basına bilgiler veren Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner şunları söyledi.
AKHİSAR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞININ 2012 YILI FALİYETLERİ HAKKINDA
DUYURU
2012 yılı içinde Gölmarmara Cumhuriyet Başsavcılığının Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı ile birleştirilmesi sonucu
Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma bürosunda 6960 Adet dosyanın devralındığı, 2012 yılı içinde 8594 adet dosyanın geldiği, toplam 15554 adet dosyanın bakıldığı, 2012 yılında 7316 adet dosyanın sonuçlandırıldığı, 2013 yılına devreden dosya sayısının 8238 adet Olduğu, bu dosyalardan 6146 adet dosyanın faili meçhul dosya olduğu, faili meçhul dosyalar dahil genel olarak yüzdemizin % 47 olduğu, faili meçhul dosyalar dışında genel iş yüzdemizin % 86.6 olduğu.
Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığının İlamat Bürosunca 2067 adet dosyanın devralındığı 2012 yılı içinde 2536 adet dosyanın geldiği, toplam 4603 dosyaya bakıldığı, 2012 yılı içinde 1876 adet dosyanın çıkarıldığı, 2013 yılına devredilen dosya sayısının 2727 olduğu, yüzdelik olarak % 40.8 olduğu, infazı başlayan ilamlar düşüldüğünde genel iş yüzdenin % 57.5 Olduğu.
Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığının, 2012 yılı içinde 93 adet talimat dosyasının devralındığı 981 adet talimat dosyasının 2012 yılı içinde geldiği toplam 1074 adet talimat dosyasına bakıldığı, 2012 yılı içinde çıkan talimat dosyasının 1027 Olduğu, 2013 yılına 47 adet talimat dosyasının devredildiği, genel iş yüzdesinin % 95.6 Olduğu.
Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığının Kabahatler Bürosunda 2012 yılına 17 dosyanın devredildiği, 2012 yılı içinde 910 adet dosyanın geldiği, 2012 yılı içinde toplam 927 adet dosyanın işlem gördüğü, 2012 yılı içinde 923 adet dosyanın karara bağlandığı, 2013 yılına 4 adet dosyanın devredildiği, genel iş yüzdesinin % 96.6 Olduğu görülmüştür.
2012 yılı içerisinde cezaevlerinde yapılan faaliyetleri değerlendirildiğinde;
Cezaevlerimizde meydana geldiği iddia edilen adli ve idari olaylar Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal adli ve idari yönden incelemeye alınmış gereğine tevessül edilmiştir.
Hükümlü ve tutukluların haklarının korunması konusunda infazın insan haklarına ve mevzuata uygun bir biçimde yapılmasına her zaman önem verilmiştir.
Hükümlü ve tutukluların eğitim, kültür ve sosyal faaliyetler yoluyla bilgilendirilmeleri sağlanmıştır.
Bu kapsamda, cezaevlerimizde insan haklarına ve mevzuata uygun biçimde infazın sonuçlandırılması amacıyla etkinliklerimiz yapılmış çeşitli kurslarımız açılmıştır. Bu konuda yapılan faaliyetler genel hatlarıyla şunlardan ibarettir;
Hükümlü ve Tutukluların Eğitim ve Öğretimi için, yetişkinlerin eğitimi için 1. kademe okuma kursu ve 2. kademe ilkokul bitirme kursları açılmıştır.
Hükümlü ve Tutuklular için Din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri verilmiştir.
Hükümlü ve Tutuklular için iş ve mesleki eğitim kurslar açılmış, kursu bitirenlere belgeleri takdim edilmiştir.
Hükümlü ve Tutuklulara sosyal kültürel ve sportif faaliyetler çerçevesinde çeşitli konularda konferanslar verilmiş, münazaralar düzenlenmiş, tiyatro, sinema gösterimi sağlanmış, konser programları gerçekleştirilmiş, resmi törenler ve anma günleri programlar yapılmış, bilgi yarışmaları düzenlenerek hükümlü ve tutukluların bu faaliyetlere katılımı sağlanmıştır.
Hükümlü ve Tutuklular için kütüphane faaliyetleri çerçevesinde kütüphaneden
yararlanmaları sağlanmıştır.
Akhisar ilçemize hizmet edebilecek modem yeni bir cezaevinin inşa edilebilmesi
hususunda Adalet Bakanlığımızın bilgi doğrultusunda çalışmalarımız sürdürülmektedir.
Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan faaliyetler değerlendirildiğinde;
Denetimli Serbestlik Şube müdürlüğüne 2012 yılı içerisinde 903 adet denetim dosyasının geldiği, gelen bu 903 adet dosyanın 500 adedini yetişkinlere ait denetimden, 46 adedinin çocuk denetiminden, 164 adedinin ise adli kontrol dosyalarından oluştuğu görülmektedir.
Ayrıca 2012 yılı içerisinde Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünce 72 saatlik girişimcilik eğitim ve 160 saatlik Bilgisayar İşletmenliği eğitimleri düzenlenmiştir. Bu kurslara katılan katılımcılardan 20 kişi belge almaya hak kazanmıştır. Yıl içerisinde düzenlenmiş olduğumuz törenlerle belge almaya hak kazananların belgeleri takdim edilmiştir.
Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı olarak Akhisar ve Gölmarmara ilçeleri Adli Kolluk Birimleri ile adli kolluk koordinasyon toplantıları düzenlenmiştir. Bu kapsamda, Cumhuriyet Savcılarımızın da katılımı ile Adli Kolluk birimleri ile bilgi alışverişinde bulunulup soruşturmaların etkili ve yeterli bir biçimde yürütülüp sonuçlandırılması hususunda Adli Kolluk Birimi görevlilerine adliyemizde kısa sürelide olsa da slâyt gösterisi eşliğinde brifing verilmiştir.
Akhisar Adalet Dairesinde Cumhuriyet Başsavcılığımız ile Adalet Komisyonu Başkanlığı ve mahkemelerimizin koordinasyonu ile arşiv çalışması tamamlanmıştır.
Adliyemizde genelge hükümleri doğrultusunda arşiv çalışmalarına önem verilmiş, 1949 yılından bugüne kadar arşivlik bekleyen malzemeler arşiv ayıklama ve tasfiye çalışmaları sonucu arşiv çalışmaları sonuçlandırılmış, imhası gerektiren malzemeler Mal Müdürlüğü vasıtasıyla satımı yapılarak hazineye gelir sağlanmıştır.
Adli emanet depolarımız yenilenmiştir, bunun dışında adliyemizin, mahkemelerimizin fiziki ve teknik ihtiyaçları ödenek imkânları doğrultusunda karşılanmış, yargısal faaliyetler sürdürülmüştür.
Akhisar Adliye Lojmanları yapımı tamamlanarak tahsisi ve iskânı sağlanmıştır.
Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı olarak amacımız Cumhuriyet Başsavcılığının ve mahkemelerin düzenli, uyumlu, verimli bir biçimde çalışmasını temin ederek, kaliteli, hızlı etkili ve yeterli bir yargı hizmetinin sunulmasını sağlamaktır.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.
Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız