KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Başsavcı UYAP SMS bilgi sistemi tanıtımını basın açıklamasıyla yaptı!

Başsavcı UYAP SMS bilgi sistemi tanıtımını basın açıklamasıyla yaptı!

10 Ocak 2012 Saat: 00:20
Başsavcı UYAP SMS bilgi sistemi tanıtımını basın açıklamasıyla yaptı!
Başsavcı UYAP SMS bilgi sistemi tanıtımını basın açıklamasıyla yaptı!
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, Bilgi İşlem Bürosunun Adalet Sarayı Konferans Salonunda düzenlediği, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) SMS Bilgi Sistemi Tanıtımını basın açıklaması yaparak duyurdu. 
        

UYAP SMS Bilgi Sistemi Tanıtım toplantısında basın açıklamasını Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner yaptı. Başsavcı Bekir Şahiner;” Ülkemizde yapılan ölçümde büyük adliyelerde gelen günlük ziyaretçi sayısının günlük ortalama 60 bin civarında olduğu ve bu ziyaretlerin büyük bir oranının ise dava takibi amaçlı olduğu tespit edilmiştir. Bu durumun ülke geneline yaygınlaştırılarak değerlendirildiğinde sayının ne derece büyük olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu ziyaret trafiğinin yoğunluğu hem adalet çalışanlarının mesaisini, hem de vatandaşların zamanını almaktadır. Bakanlığımız bu kapsamda; Cumhuriyet Başsavcılıktan, mahkemeler ve icra daireleri gibi adli birimlerce gerçekleştirilen ve taraflara iletilmesi gereken bilgi, veri ve duyuruların GSM operatörleri aracılığı ile ilgisi olan vatandaşlar ve avukatlara sunulması amacıyla UYAP Haber Olsun SMS Bilgi Sistemini işletime koymuştur. Ulusal Yargı Ağı Projesinin Mobil ayağını teşkil eden UYAP SMS Bilgi Sistemiyle vatandaşlar ve avukatlar dava açılması, icra takibi başlatılması, duruşma tarihi gibi bilgileri adliyeye gitmeden cep telefonuna gönderilen kısa mesajlarla öğrenebilmektedir” dedi

Başsavcı Şahiner;” Bu kapsamda vatandaşların haklarında açılan dava ve icra takipleri ile taraf oldukları dava ve icra takiplerinde yapılan işlemlerden anında haberdar olmaları, avukatların ise vekili olduğu dosyalar için sorgu SMS ve bilgi SMS’ ten faydalanabilmesi sağlanmıştır diyerek sözlerini tamamladı.

 

Basın açıklamasının sonunda Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner ve Ağır Ceza Reisi ve Adalet Komisyon Başkanı Maksut Karakulak, basın açıklamasına katılan gazetecilerin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nü karanfil vererek kutladı.

UYAP SMS Bilgi Sistemi Tanıtım toplantısına Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Ağır Ceza Reisi ve Adalet Komisyon Başkanı Maksut Karakulak, Bilgi İşlem Büro görevlileri Uzman Münevver Yıldız, Mahir Vural ve Ulusal ve Yerel gazeteciler katıldı.

 



















 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız