KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Spor

Bocce Oyunu Sevildi!

Bocce sporunun tanıtımı Gençlik Merkezinde, Bocce Antrenörü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muammer İnan tarafından gerçekleştirildi.

5 Nisan 2012 Saat: 11:38
Bocce Oyunu Sevildi!
Bocce Oyunu Sevildi!
DAYIOĞLU KASABI


 

Bocce Sporu hakkında bilgisi olmayanlar için yapılan açıklama yine Muammer İnan tarafından yapıldı. İnan; “Bocce Sporunun M.Ö 5000 yıllarında Anadolu’da oynanmaya başlamış daha sonra Roma İmparatorluğu’nda Hükümdarların ve Devlet adamlarının oynadığı bir spor olmuştur. Dünyada Akdeniz’de kıyısı olan ülkelerde yoğun olmak üzere tüm dünyada oynanmaktadır. Ülkemizde 1991 yılında oynanmaya başlanan Bocce, şuanda ülkemizde en hızla yayılan ve Lisanslı sporcu sayısı en hızlı artan spor dalıdır.Türkiye’de 1. 2. Ve 3. Ligi olan Bocce, 8 Üniversitede de seçmeli ders olarak okutulmaktadır” dedi.

 

Bocce Çim yada Toprak zemin ayrımı yapılmaksızın oynanabilen çok zevkli bir oyun ve katılımcılar da oyunu oynayarak hem oyunu hem de kuralları öğrenmeye çalıştılar. Amaç atılan topları ana top olan Misket’e (Pallino) yakınlaştırmaktır. Atılan toplar bittiğinde Misket’e en yakın olan takımın topu yada topları kadar sayı alınır. Setlerde alınan sayılar toplamı 13 olan maçı kazanmış olur. Bu oyunun bir güzel yanı da Aile arasında, dedeyle torun arasında, iki sevgili arasında vs. her an oynanabilir olması.

 

Seminere gösterilen ilgiden oldukça memnun olduğunu dile getiren İnan, Kurs açılması yönünde taleplerin olduğunu da sözlerine ekledi.

-----

-----






 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız