KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Sağlık

Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök “Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır”

Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Kızılayı ve Akhisar Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen kan bağışı kampanyasında Akhisar’da 21 okul seçildi.

20 Aralık 2011 Saat: 10:29
Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök “Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır”
Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök “Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır”
DAYIOĞLU KASABI


 

Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Kızılayı ve Akhisar Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen kan bağışı kampanyasında Akhisar’da 21 okul seçildi. Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, Akhisar Bülent Ciğeroğlu Kültür salonunda “Küçük Yürekler Büyük Adım Atıyor, Hayat Kurtarıyor” ve “Büyüklerini Kan Bağışlamaya İkna Ediyor, Örnek Oluyor” adı altında Akhisarlı Öğretmenlere slayt gösterimiyle, kan bağışı eğitimi verdi.

 

Çocuklarımızın öncüsü olacağı bu kampanyaya destek olun, ülkemizin geleceğini birlikte aydınlatalım diyerek sözlerine başlayan Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök;” Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Kızılayı ve Akhisar belediyesinin katkılarıyla düzenlenen kan bağışı kampanyasında Akhisar’da seçilen bu okullardaki çocuklarımız çevrelerindeki büyüklerini kan bağışına ikna ederek hem büyük bir sosyal sorumluluk projesine katkıda bulunacaklar, hem de bunu eğlenceli bir yarışma formatında yapacaklardır. Seminerin sonunda okul müdürleri ve öğretmenlere broşürler vereceğiz. 15 Mayıs’ta bu broşürleri sizlerden tutanakla toplayacağız. Karne töreninde veya Belediye Hizmet binasının önünde sosyal sorumluluk projesine çalışacak öğrencilere, 22 tane bisikleti, dağıtacağız” dedi.

 

Seminerin sonunda Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, Akhisar belediye başkanı Salih Hızlı ve Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer’e Teşekkür Belgesi verdi.

 

Kimler bağış yapabilir?


Son 24 saat içinde aşırı derecede alkol almamış, antidepresan ve kaşıntı ilacı gibi ilaçlar kullanmayan, 50 kilonun üstünde kadın yada erkek, herkesin tok karna kan verebileceğini belirten Dr. Gökay Gök, "Kan vermek kendinizi dinç hissetmenize neden olur, kalp krizi riskini yüzde 50 oranında azaltır, tansiyon ve kan yağlarında geçici düzelme sağlar" dedi. Form doldurmanın 10, kan vermenin 7, ikramın ise 10 dakika sürdüğünü ve toplam 35 dakika ile bir kişinin 3 kişinin hayatını kurtaracağını vurgulayan Gök, "Form doldururken dürüst olmak, yakınlarınızın, bebeklerin, hamilelerin ve organ bekleyen hastaların başta olmak üzere, kana ihtiyaç duyan herkesin hayatını kurtaracak yada karartacak kadar önemlidir" dedi.

 

En önemli destekçimiz öğrencilerimiz?


"Kan bağışı konusundaki bilinci yerleştirmemiz halinde hiç kimsenin yakınları için kan aramasına gerek kalmayacak. Bu konuda da en önemli destekçimiz öğrencilerimiz, diyen Dr. Gökay Gök” öğrencileri Kızılay Gönüllüsü olmaya davet etti.

 

Uluslararası alanda iş başvurularında sosyal projelere katılmanın artık büyük önem taşıdığını hatırlatan Dr. Gökay Gök;” Öğrencilerin Kızılay Gönüllüsü olarak dünyanın dört bir yanında görev yapabileceklerini ve benzersiz bir deneyim kazanabileceklerini söyledi.

-----

-----



























 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız