KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Borsa Üyeleri KOSGEB Destekli İspanya Endülüs Bölgesi İş ve İnceleme Gezisinden Döndü

Borsa Üyeleri KOSGEB Destekli İspanya Endülüs Bölgesi İş ve İnceleme Gezisinden Döndü

14 Haziran 2012 Saat: 16:06
Borsa Üyeleri KOSGEB Destekli İspanya Endülüs Bölgesi İş ve İnceleme Gezisinden Döndü
Borsa Üyeleri KOSGEB Destekli İspanya Endülüs Bölgesi İş ve İnceleme Gezisinden Döndü
DAYIOĞLU KASABI


30 Mayıs- 3 Haziran tarihleri arasında Akhisar Ticaret Borsasının organizatörlüğünde İspanya’nın en fazla zeytin varlığına sahip Endülüs bölgesine Zeytin ve Zeytinyağı sektöründeki yenilikleri ve yeni teknolojileri takip etmek, dış pazardaki rakipleri tanımak, üyelerinin vizyonlarına yeni değerler katmak ve üyeler arası ilişkileri güçlendirmek amacıyla İş ve inceleme gezisi düzenledi.

Gezi hakkında bilgi veren Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Demirci;” Hasat Makinesi üreten firma Pellenc Iberia ‘da Şemsiyeli ve şemsiyesiz hasat makinelerin fabrika içinde tanıtımı ve fabrika dışında makine çalıştırılarak gösterimde bulundular. En son firma sahiplerinin sunumlarıyla birlikte toplantı düzenlendik. Zeytin işleme tesislerinde kullanılan makine üreticileri OFM ve Bando Comyser adlı firmalardaki son sistem makineler görüldü. Zeytin çekirdek çıkarma makinesi üretim tesisi Enco Makine’de Makinelerin tüm üretim aşamaları izlenerek bilgiler alınmış ve firma sahipleri ile birlikte ikili görüşmeler yaptık. Zeytin ve zeytinyağı Araştırma Enstitüsü De la Grasa’da zeytin ve zeytinyağı ile ilgili yapılan araştırma ve deneyler ve Türkiye’de hiçbir fabrikada olmayan ve ihtiyaç bulunan zeytinde yağ oranını 5 sn. içerisinde tespit edebilen en son teknoloji makine ve eski teknoloji makineleri gördük ve hakkında bilgiler aldık. Açık havada düzenlenen Hasat Makineleri tanıtım fuarında firmalar ziyaret edilerek pek çok firmanın makinelerinin fiyat ve teknik özelliklerini karşılaştırma fırsatı bulunarak ve firma sahipleri ile ikili görüşmeler yaptık.  Zeytin iç dolgusu (pasta) üreten fabrika Manzanilla Pasta’da Gelecek 5-10 yıl içerisinde Türkiye’de de uygulamalarını göreceğimiz dolgu malzemesinin (şerit dolgu) üretim aşamaları izlenerek fabrikadan numuneler aldık. 2000 üyesi olan Tarım Üreticileri kooperatifi Cooperativa NTRA. SRA. De Las Virtudes’in günlük 600 ton/gün zeytin işleyen zeytinyağı işletmesi, 15 milyon kilo kapasiteli sofralık zeytin işletmesi tüm birimleri Borsa üyelerine gezdirilerek, sezonda 27, sezon dışında 10 kişi ile çalıştıkları, yurtdışındaki kooperatifçilik çalışmaları, üretim ve depolama aşamaları ile ilgili bilgiler aldık. Geziye katılan 29 kişi firmalar arası transfer yolculuğunda da İspanya’daki zeytin varlığını ve tarlalarını izleme imkânı bulduk. Geziye katılan Akhisar Ticaret Borsası üyeleri her gün çok yoğun geçen ziyaretler ve görüşmelerden aldıkları sonuçların çok olumlu olduğu için yorulmadıklarını belirterek Borsa’ya teşekkürlerini sundular.  Borsa’nın organizasyonuyla yapılacak yeni gezilere de katılmak istediklerini söylediler” dedi..

Geziye Ahmet Kumkapu, Ali Bulanık, Ali Göke, Ali Karabulut, Bahattin Alkın, Emin Demirci, Erdoğan Ansal, Fettah Gürmen, Fevzi Ok, Gökben Dikili Altaş, Hüseyin Ak, İbrahim Aslan, İbrahim Ertekin, İhsan Aydar, İsmail Pazı, İsmet Uçar, Levent Eren, Mehmet Üz, Mustafa Cihangir, Mustafa Yıldırım, Mustafa Yıldırım(Bakır Kasabası), Nail Aydar, Semra Kara, Serkan Kurtuluş, Şerafettin Alkın, Tuncay Bilen, Hasan Ceylan, Kemal Çakır, Hüseyin Erol katıldı.



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız