KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Bosnalı Çocukların Gözünde Savaş Konulu Resim Sergisi Açıldı

Bosnalı Çocukların Gözünde Savaş Konulu Resim Sergisi Açıldı

27 Mayıs 2012 Saat: 17:11
Bosnalı Çocukların Gözünde Savaş Konulu Resim Sergisi Açıldı
Bosnalı Çocukların Gözünde Savaş Konulu Resim Sergisi Açıldı
DAYIOĞLU KASABI

 

553. Çağlak Festivali kapsamında Akhisar Belediyesi ve Avrupa Gençlik Merkezi’nin davetlisi olarak Bosna-Hersek’ten Akhisar’a gelen öğrenciler savaş yıllarını anlatan bir sergi açtı. Sergi açılının ardından öğrenciler savaş yıllarına ait bilgilerini paylaştılar.

 

Bosnalı Çocukların Gözünde Savaş konulu resim sergisi Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Avrupa Gençlik Merkezi Başkanı Merter Kırkmalı ve Genç Boşnaklar Derneği Başkanı Enisa Kezo tarafından açıldı.

 

Serginin açılışı ardından İl Genel Meclis Üyesi Kefayettin Öz moderatörlüğünde, Genç Boşnaklar Derneğinden Kadir Bektic, Lejla Biogradliya ve Enisa Begiç yaptıkları sunum ile savaş yıllarındaki hikayelerini paylaştılar ve Türk halkından Bosna’ya gelerek oradaki kardeşliği muhakkak görmeleri gerektiğini vurguladılar. Savaş yıllarını anlatan sinevizyon gösteriminde ise salonu dolduran bazı vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı.

 

Açılış konuşması yapan Genç Boşnaklar Derneği Başkanı Enisa Keza “Akhisar Belediyesi, 553. Çağlak festivali kapsamında düzenlenen “ Bosnalı Çocukların gözünde savaş” programının ikinci kısmı olan sunum bölümünde hepiniz hoş geldiniz. Bizlere burada kendimizi ifade etme şansı tanıyan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Avrupa gençlik merkezi başkanı Merter Kırmalı’ya bizleri davet etikleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Sözlerime Başlamadan önce Bank Asya 1.ligini Şampiyon olarak tamamlayıp, süper toto süper lige çıkmaya hak kazanan, Akhisar sporumuzu gönülden kutluyorum. Bizler genç Boşnaklar Derneği olarak 2011 yılının mart ayında Ankara’da düzenlenen açılış töreni ile faaliyetlerimize başladık, derneğimizin kuruluş amacı Türkiye ve Bosna Hersek arasında kurulan köprüleri kuvvetlendirmek ve bunu sadece dostluk yönünden aynı zamanda ekonomik ve profesyonel anlamda güçlendirmek olmuştur. Kuruluş amaçlarımızdan birisi de bireyler ve halk arsında farkındalık oluşturmaktadır. Geçtiğimiz sene gerçekleştirdiğimiz 8372… proje ile bu farkındalığı başarılı bir şekilde oluşturduğumuza inanıyoruz” dedi.

 

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız