KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Bu Karar Manisa için Dönüm Noktası

Bu Karar Manisa için Dönüm Noktası

12 Nisan 2012 Saat: 16:29
Bu Karar Manisa için Dönüm Noktası
Bu Karar Manisa için Dönüm Noktası
DAYIOĞLU KASABI


İl Özel İdaresi’ne ait 10 dönümlük arazinin müze yapılması için alınan kararın önemli olduğunu kaydeden Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Bunun önemi önümüzdeki dönem anlaşılacaktır, yapılacak olan müze Manisa için bir dönüm noktası olacaktır. Bundan dolayı İGM’ye ve Manisa Belediyesine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Köy Hizmetlerinde 10 dönümlük alana yapılması planlanan ve İl Özel İdaresi Mallarını Değerlendirme Komisyonuna gönderilen müze konusuyla ilgili olarak Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, gazetecilere açıklamada bulundu. Alınan kararı büyük ve önemli olarak gördüğünü belirten Vali Daşöz, “İl Genel Meclisimizin eski Köy Hizmetlerine ait yerin 10 dönümlük kısmının müze yeri olarak ayrılmasına dair almış olduğu kararı büyük ve önemli bir karar olarak görüyorum. Bunun önemi önümüzdeki dönem anlaşılacaktır. Burada Etnografya ve Arkeoloji müzesi kurulacaktır. Mevcut yerlerin boşaltılmasıyla Muradiye camiinin içindeki arkeoloji ve etnografya müzesinin boşaltılmasıyla bu 4 müze anlamına geliyor. Hepimizin bildiği gibi Manisa’nın önemli bir turizm potansiyeli var. Buranın turizm adına bir marka şehir olması adına hem kültür ve turizm bakanlığımızın hem de valiliğimizin önemli çalışmaları olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda yapılması gereken çok sayıda müze olacağını da biliyoruz. Onlardan boşalacak yerlerin şehzadeler müzesi ve el yazması eserler müzesi olarak da değerlendirilebileceğini düşünüyoruz.” dedi.

BU MÜZE MANİSA’YI DÜNYADA TANITACAK

Manisa’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 15 marka kentten birisi olarak kabul edildiğini belirten Vali Daşöz, “Bizlerin hem yönetici olarak bizlerin hem de tüm Manisa halkının gerçek bir turizm şehri marka şehir olması anlamında misyonumuz var. Bu kararın bir dönüm noktası olduğuna inanıyorum. Çok değerli bir sponsorumuz söz konusu. Önümüzdeki günlerde çok gecikmeyecek bir zamanda sponsorumuz ve kültür bakanlığımız ile valilik olarak bir protokol hazırlayacağız. Sonrasında hızlı bir şekilde projelendirilmesi ve içinin gerçekleştirilmesi söz konusu olacak. Orada hem etnografya müzesi, hem arkeoloji müzesi, hediyelik eşya bölümü, kafeterya bölümü, gelen konukları bilgilendirmeye yönelik toplantı salonu yer alacak. Bu müze ilimizin dünyada müzecilik anlamda modern ve çağdaş anlamda temsiline imkan verecek bir müze olacak. Çok özel bir projelendirmesi olacak. Sonrasında hem oradan boşalacak hem de örneğin eski askeri hastane binası dahil olmak üzere bunun gibi haberleri artık göreceğiz” dedi.

3 YIL İÇİNDE 10 MÜZE HAYATA GEÇECEK

Manisa’da 3-4 yıl içerisinde en az 10 müzenin hayata geçeceğini kaydeden Vali Daşöz, “Bunlardan bir tanesi de Sardes Müzesi. Merkezde ve başka noktalarda açılacak olan müze. Ben il genel meclisimizi, grup başkan vekillerini ve üyelerini tebrik ediyorum. Belediyemize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Başka kurum ve kuruluşlarının da katkısı var. Onlara da teşekkür ediyorum. Adını saymadığımız kurumları da protokolde dillendireceğiz” dedi.

ÇOK DOĞRU BİR KARAR

Müzenin bir sponsor tarafından yapılacağını söyleyen Vali Daşöz, “ Benim öngörüm, bu sponsor marifetiyle yapılacak. Bu yıl birkaç ay projelendirme sürer. Sonrasında hızlı bir şekilde iş başlar. 2013’ün sonuna kadar bu iş biter. Bu karar bir dönüm noktası. Bu zamanla daha iyi anlaşılacak. Şuan sadece bir müze gibi düşünüyoruz ama ileride bunun Manisa tarihinde ne kadar önemli olduğu hep birlikte göreceğiz. Manisa’nın bir sanayi ve tarım kenti olmasının yanında bir turizm şehri olarak algılanmasında bir köşe taşlarından birinde bu olacağını hep birlikte göreceğiz. Çok doğru bir karar olmuştur. Manisa’nın çok ihtiyaç duyduğu bir konuydu bu. Bizim artık turizmde artık markalaşma noktasında çok önemli bir karar olmuştur” dedi.

SONU İYİ OLAN ŞEY İYİDİR

Müze yapılacak olan yerin Manisa için turizmde bir başlangıç noktası olacağının altını çizen Vali Daşöz, “Eski Köy Hizmetlerine ait bir yer, sadece 10 dönümlük kısmına inşaat yapılacak. Açık müzesi kısmı da olacak bunun. İzmir tarafından gelirken, hemen onu görebileceksiniz. Meteorolojinin yanından, Muradiye camiine gidiyor o yol. Çok önemli bir aks orası. Sokak sağlıklaştırmasının yapılacağı bölge burası. Orası bu işinde başlangıç noktası olacak. Bu şehrin aynı zamanda bir kültür ve turizm şehri karakterini ön plana çıkaracak önemli bir şey. İlimizdeki en büyük sıkıntı arsa sıkıntısı. Eski Manisa bölgesinde arsa bulmak çok büyük bir sıkıntı. Sonu iyi olan şey iyidir. Bundan öncesini düşünmeyin. Manisa’nın en büyük çıkarı buydu. Manisa’nın kültür ve turizm şehri olmasında aynı zamanda sanayi eğitim tarım şehri olmasının yanında kültür ve turizm şehri olmasında bundan daha büyük bir menfaati yoktur. Bu kararda bu noktada o kadar önemlidir” diye konuştu.
-----

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız