KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

CBÜ Akhisar Tütün Eksperliği Öğrencileri, 8. Öğrenci Kurultayına Katıldı

CBÜ Akhisar Tütün Eksperliği Öğrencileri, 8. Öğrenci Kurultayına Katıldı

20 Aralık 2012 Saat: 18:58
CBÜ Akhisar Tütün Eksperliği Öğrencileri, 8. Öğrenci Kurultayına Katıldı
CBÜ Akhisar Tütün Eksperliği Öğrencileri, 8. Öğrenci Kurultayına Katıldı
DAYIOĞLU KASABI


Tütün Eksperliği Öğrencileri Ziraat Mühendisleri Odasının Düzenlediği 8. Öğrenci Kurultayına Katıldılar.

Ziraat Mühendisleri tarafından her yıl Ankara’da düzenlenen ve bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen Öğrenci Kurultayı’na, Tütün Eksperliği Yüksekokulu öğrencileri, “Tütün Bitkisinin Alternatif Kullanım Alanları, Nedenleri Ve Arayışlar” konulu sunumlarıyla katıldılar. Öğretim Görevlisi Tolga Zorba danışmanlığında, TEYO 4. sınıf öğrencisi Burçin Aytaç ve TEYO 3. sınıf öğrencisi Defne Erşen tarafından hazırlanılan sunu, izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.

01.12.2012 tarihinde Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilen 8. Öğrenci Kurultayı’nda Türkiye’nin dört bir yanından gelen Ziraat Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Deniz Bilimleri Fakültesi ve Tütün Eksperliği Yüksekokulu öğrencileri, hazırladıkları sunumlar ile kendi öğrenim alanlarını ilgilendiren konularda, sektöre farklı bakış açıları ve yaklaşımlar ile alternatif çözüm önerileri sundular.

Tütün Eksperliği Yüksekokulu öğrencileri tarafından hazırlanılan sunumda tütün bitkisinin tarihçesi ve modern insanın hayatına girişi ve olumsuz etkilerine vurgu yaptılar. Bugün gelinen noktada, tıp, genetik mühendisliği ve kimya alanlarındaki bilimsel gelişmeler sayesinde tütün bitkisinin yeni kullanım alanlarının ortaya çıkmaya başladığı vurgulandı. Dünyada yapılan çalışmalar sayesinde tütün bitkisinden hemoglobin ve yapay kan üretiminin yapıldığı, tütün bitkisinden elde edilen kimyasalların kanser tedavisinde kullanıldığı, tütün artıklarının tarım ilaçlarında, kağıt, sunta, el vantilatörleri, sepet ve dekoratif vazo yapımında kullanıldığı, tütün tohumundan elde edilen yağların yemeklik olarak kullanılabildiği, yine bu yağın biyodizel yapımında kullanılabildiği, tütün bitkisinden elde edilen tütün kolonyasının yanı sıra yurt dışında dünyaca ünlü kozmetik firmaları tarafından dünyaca ünlü tütün parfümleri yapımında da kullanıldığı dile getirildi.

Aynı sunum CBÜ Akhisar yerleşkesi konferans salonunda Tütün Eksperliği Yüksekokulu öğrencilerine de  yapıldı. Tütün Eksperliği Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Prof. Dr. Altay Uğur Gül, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Serpil Öden ve Öğretim Görevlisi Tolga Zorba ile Tütün Eksperliği Yüksekokulu öğrencileri hazır bulundular.  

Panel sonunda TEYO Müdürü Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Prof. Dr. Altay Uğur Gül ve Yrd. Doç. Dr. Serpil Öden tarafından, teşekkür konuşması yapıldı. Üniversitemizi başarıyla temsil eden sunumun hazırlanmasında emeği geçen Öğretim Görevlisi Tolga Zorba, Defne Erşen ile Burçin Aytaç’a Teşekkür belgesi ve plaket verildi.












 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız