KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

CBÜ Rektörü Pakdemirli, Akhisar Sigara Fabrikasını İstiyor!

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, CBÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Güzel, CBÜ Akhisar Tütün Eksperliği Yüksek Okul Müdürü

30 Nisan 2011 Saat: 18:39
CBÜ Rektörü Pakdemirli, Akhisar Sigara Fabrikasını İstiyor!
CBÜ Rektörü Pakdemirli, Akhisar Sigara Fabrikasını İstiyor!
DAYIOĞLU KASABI

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, CBÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Güzel, CBÜ Akhisar Tütün Eksperliği Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, CBÜ Akhisar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Harun Çoban ile birlikte Akhisar Yerel yöneticileri ziyaretinden sonra  Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Esnaf Oda başkanlarıyla toplantı yaptı.

 Oda yöneticileri ile yapılan toplantıda, ilk konuşmayı ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet  Ulusoy yaptı. Toplantıda konuşan ATSO Meclis başkanı Dr. Mehmet Ulusoy;” Akhisar iş bazında 105 bin nüfusa sahip çok büyük bir ilçedir. Akhisar’ın önünde sorunlar var bu sorunları elbirliği ile aşmak mümkün. Biz ATSO olarak Eğitim, Sağlık, öncelikli yapılandırmamız gereken problemlerin arasındadır. Bununla ilgili bir takım projeler üretmeye çalışıyoruz. Herkesin katkısı ile başarıya da ulaşacağımıza inanıyorum. 1976 yılından bu yana sigara farikası atıl vaziyette duruyor. Temennimiz, Sigara fabrikasının Akhisar’a kazandırılması yönünde bir takım projeler sunuluyor. Bizimde sizden temennimiz oranın Fakülteye kazandırılması olacaktır.  Biz üzerimize ATSO olarak üzerimize düşen görevi yapacağız ancak sizlerinde desteğini bekliyoruz. Üniversitenin şehrimize gelmesi kazançlı olacaktır” dedi.

 Ziyarette konuşan ATSO Yönetim Kurulu başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu : Değerli arkadaşlar hoş geldiniz. Aslında rektörümüzü biz ziyaret etmek istiyorduk ancak o bizden önce davrandı, kendisine teşekkür ediyorum. en kısa zamanda kendisini ziyaret edeceğiz. Geçmişle bugünü kıyaslayacak olursak rektörümüzün ziyareti çok anlamlıdır. Benim şimdiye kadar CBÜ 4. Rektörümüzle tanışıyorum. Rektörlerimize hep gittik, ve Akhisar için ne olabilecek varsa paylaştık. Ama hiçbir Rektörümüz Akhisar ile ilgili bize bir çalışma yapmadı. Rektörümüzün biz gitmeden gelmesi bizler için çok önemlidir. Şimdiki binalarımızın arkasındaki alanları alalım bağışlayalım dedik, ama Rektörümüz bizim ihtiyacımız, o günün şartlarında yok dedi, biz verelim dedik o almayacağım dedi. Siyasiler hep kendilerine zemin hazırladılar. Burası için yaptığımız çalışmalar ve aldığımız kararlar doğrultusunda Sigara Fabrikası sahasının Üniversite olsun. Siz rektörümüzün bizlere CBÜ bağlı Fakülteye çevrilmesi konusunda rektörümüzün bize katkı sağlayacağına inanıyorum bu onun göstergesi olduğuna inanıyorum. ATSO, Ticaret Borsası, Akhisar Esnaf odaları Başkanları hepsi burada, biz Akhisar olarak Sigara fabrikasının ne yapılması gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. Burası üniversite olursa, buraya gelecek 3-5 bin öğrenci eğitim alacak ve Akhisar ekonomisine katkıda bulunsunlar. Burada sizin düşüncelerinizi alacağız. Biz ne yapılması gerekiyorsa bizler Akhisar’ımıza bir katsısı olsun diye maddi manevi olarak hazırız. Biz şimdi KOSGEB Girişimcilik kursları açıyoruz. Sigara fabrikasının sizler tarafından değerlendirilmesini istiyoruz, sizlerden beklentilerimiz çoktur” dedi.

 Ziyarette konuşan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli;” Akhisar Sigara fabrikasının üniversiteye dönüştürülmesi seçim zamanlarında gündeme getirildi. Ben fabrikasın bir kısmını gezdim. Yerel yönetimlerden edindiğim intibalar doğrultusunda öncelikle buraları şu şekilde odaklanıyor. Bu araziyi önce komple bir deneyelim, yani  Birilerine satabilirmiyiz ve öncelikle Üniversite düşünülmüyor. Belediye başkanımız bize 300 dönümlük bir araziyi ayırmak istediğini söyledi.bizim fakülte isteyen ilçelerimizden beklentilerimiz tam olarak istenilen fakülteye sahip çıkmalarıdır. Alternatif projelere bakmadan önce böyle düşündük. Alternatifler arasında sanayi, alışveriş gibi olanaklar vardı. Fakülte konusunda talep çok ama bunu başlatabilmemiz için tam olarak bir sahip çıkılması gerekmektedir. Ziraat fakültesi olabilir denildi ve bu konuda bende boş durmuyorum. Ziraat fakültesi olursa hangi bölüm olur ve bana söylenen şunlar, Temel bir bölüm olmak kaydıyla mümkün olduğu, teknolojik bölümler için uygun olacağıdır. Akhisar Belli kriterleri sağlıyor. burada fakülte açılabilir. Öncelikle iyi bir karar verilmelidir, ne gibi bir fakülte açılabilir. Biz öncelikli acil ihtiyaçlarımızı Belediye Başkanımız ile görüştük, Başkanımızın da dediği gibi okulun arkasında  bir arazi var, toplamda sanırım 17-18 dönümlük bir arazi, kamulaştırabilecek. Öncelikle okul çok sıkışmış vaziyette, bin kadar bir öğrencimiz var. Bu konudaki acil ihtiyaçlarımızı dile getirmek istedim. Hedefimiz, bin kişilik olan öğrenci kapasitemizi 2000-2500 kişiye çıkarmaktır. Sigara Fabrikasının ne şekilde değerlendirilip çalışmaların ne sıklıkla yapıldığı konusunda bilgi verdi. Aynı zamanda Akhisar'ın Altyapısının Fakülte konusunda yeterli olduğunu belirterek sözlerini tamamladı.

 ATSO Meclis Salonunda yapılan toplantıya CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Güzel, Akhisar Tütün Eksperliği Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Akhisar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Harun Çoban, Ticaret Bordası, Akhisar Esnaf oda başkanları katıldı. Daha sonra hep birlikte öğle yemeği yendi.

 

 














 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız