KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Çelik;” Posta Dağıtıcılarının Hakkını Vereceğinize İnanıyoruz” dedi

Çelik;” Posta Dağıtıcılarının Hakkını Vereceğinize İnanıyoruz” dedi

18 Ocak 2013 Saat: 16:02
Çelik;” Posta Dağıtıcılarının Hakkını Vereceğinize İnanıyoruz” dedi
Çelik;” Posta Dağıtıcılarının Hakkını Vereceğinize İnanıyoruz” dedi
DAYIOĞLU KASABI

Birlik Haber-Sen Sendikası Akhisar İlçe temsilci Başkanı Ali Rıza Çelik ve 40 kişilik üyeleriyle birlikte Postane önünde sabah saat 10.00’da basın açıklaması okudu. Birlik Haber-Sen Sendikası Akhisar İlçe temsilci Başkanı Ali Rıza Çelik’in yaptığı basın açıklamasında;” Posta Dağıtıcılarının yıpranma hakkının devletten alacağı olarak görmenizi istiyoruz ve bu konuda Posta Dağıtıcılarının hakkını vereceğinize inanıyoruz” dedi.

Birlik Haber-Sen Sendikası Akhisar İlçe temsilci Başkanı Ali Rıza Çelik’in okuduğu basın açıklamasının tam metni;

Değerli Basın Mensupları
Malumunuz olduğu üzere 10 Ocak 2013 günü gecesi TBMM de kabul edilen Kanunla; TRT’de çalışanlar da dahil Sarı Basın Kartı sahibi gazeteciler ile Milletvekilleri ve dışarıdan atanan Bakanların prim ödeme gün sayılarına, çalışma sürelerinin her 360 günü için 90 gün fiili hizmet süresi zammı eklenecek. Böylece, gazeteci ve Milletvekilleri her 4 yılda, 1 yıl fazla çalışmış sayılarak. Bu süre 5 yıl olarak hesaplanacak. Gazetecilik gibi önemli bir mesleği icra eden siz değerli arkadaşlarımızın bu yıpranma hakkının verilmesini bizler sonuna kadar destekliyoruz Gazeteciler yaz, kış, yağmur, çamur hatta ve hatta top mermisi, silah mermisi demeden bizleri yurttaki ve dünyadaki her tür olaydan haberdar etmek için mücadele içerisindesiniz. Bizler haberleşme iş kolunda faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütü olarak; gazetecilere b hakkın verilmesinin gecikmiş bir karar olduğu kanaatindeyiz. Milletvekillerimize de verilen bu hak ise seçilip geldikleri bölgelerden uzakta, çok yoğun ve stresli çalışma temposu içerisinde olduklarından onlarında yararlanmasına yürekten inanıyoruz. Bununla beraber; PTT’de görev yapan posta dağıtıcılarına 1980 yılından önce uygulanan Fiili Hizmet Tazminatı daha sonra kaldırılmıştır. 2006 yılında tekrar verilen Fiili Hizmet Tazminatı Anayasa Mahkemesince iptal edilmediği halde, 5510 saydı kanunun, 40’ncı maddesi 5754 sayılı kanun değiştirilerek kapsam dışında bırakılmışlardır.
Değerli Basın Mensubu arkadaşlar;
Posta dağıtıcıları bu hizmeti yerine getirirken: haftanın altı günü çalışmaktalar, her gün binlerce mektubu kilometrelerce yol kat ederek birer birer dağıtmaktadırlar, kamu hizmetlerinde diğer çalışanlar; Bayramlarda, yılbaşlarında tatil yaparken posta dağıtıcıları bu günlerde vatandaşa hizmet vermektedir. Yani diğer kamu çalışanlarından yılda 60 gün, 25 yılda ise 4 yıl daha fazla çalışmaktalar. Ekstra verilen ara tatiller hariç. Bu yüzden bedenleri çabuk yorulmakta ve yıpranmaktadır. Her türlü meslek hastalığına yakalanmaktadırlar. Bunların başında bel fıtığı, topuk dikeni, menüsküs, kemik erimesi ile omuz da ve vücutta fiziki bozukluklar gibi hastalıklara yakalanmaktadırlar. Bu yorucu tempo sonucunda devlet, posta dağıtıcılarının yıprandıklarını artık iş yapamaz hale geldiklerini kabul ederek memurlarda 65 olan emeklilik yaşını, 5434 Sayılı kanun yürürlüğü devam eden 40. maddesinin (ç) bendinde Dağıtıcı ve Baş dağıtıcıların emeklilik yaş haddinin 55 olarak kabul etmiştir. Dağıtıcıların yıprandıkları zımnen kabul edilerek, belirtilen yaştan sonra çalışamayacaklarını hükme bağlamıştır. Kısaca Devlet, posta dağıtıcılarının 55 yaşına geldiklerinde yıprandıklarım kabul edip, resen emekli yapmaktadır,
Bizim talebimiz:
1 - Devlet Posta dağıtıcılarının yıprandığını kanunla sabitleyip 55 yaşında emekliye ayırıyor olduğuna göre Milletvekillerinde olduğu gibi çalışmış oldukları her yıla 90 gün ilave edilerek ortaya çıkan yıl üzerinden emekli olmalarının sağlanması.
2 - Eğer Posta dağıtıcıları yıpranmıyor ise diğer devlet memurlarında olduğu gibi isteklerine bağlı olmak şartı ile 65 yaşma kadar çalışmalarına imkân verilmesi. Bu doğrultuda buradan başta Çalışma Bakanımız Sayın Faruk Çelik beyefendiye ve Sayın Başbakanımıza sesleniyoruz. Bu güne kadar söz verdiğiniz üzere devlette kimsenin alacağını bırakmadınız. Posta Dağıtıcılarının yıpranma hakkının devletten alacağı olarak görmenizi istiyoruz ve bu konuda Posta Dağıtıcılarının hakkını vereceğinize inanıyoruz. Bütün PTT çalışanlarına ayrıca sesleniyoruz. En az sizler kadar özveri ile çalışan Posta Dağıtıcısı arkadaşlarımıza destek vermenizi istiyoruz. PTT Kurumu çalışan sayısı olan 30000 kişinin imzası için kampanyamızı buradan başlatıyoruz atılan bu imzaları Sayın Bakanımız ve Başbakanımıza ileteceğimizi bilmenizi istiyor, saygılar sunuyoruz.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız