KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Güncel

Cezaevinde vahşet: Paspas sapıyla saatlerce işkence!

Cezaevinde vahşet: Paspas sapıyla saatlerce işkence!

30 Ocak 2013 Saat: 17:33
Cezaevinde vahşet: Paspas sapıyla saatlerce işkence!
Cezaevinde vahşet: Paspas sapıyla saatlerce işkence!
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar’da bulunan A-3 Tipi Kapalı Cezaevi’nde ülke çapında ilgiyle izlenen Suskunlar dizisi ve unutulmaz Sleepers (Kardeş Gibiydiler) filmini hatırlatan korkunç bir olay yaşandı.
Beş tutuklu çocuğa diğer tutuklu çocuklar tarafından elleri ve ayakları bağlanmak suretiyle paspas sapıyla dayak atılıp tam 6 saat işkence yapıldı. İşkence yapan 7 çocuk ile olayı görmezden gelen görevli 3 infaz koruma memurları hakkında ayrı ayrı dava açıldı.

Olay, geçen yıl 17 Mart’ta A-3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun çocuk koğuşu olarak kullanılan 5’inci koğuşta meydana geldi. İddiaya göre küçük yaştaki erkek çocuğuna karşı nitelikli istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından tutuklanan O.Z., çeşitli suçlardan tutuklu S.G., E.Ş., B.S., A.G., S.A., E.A. ve A.E.’nin bulunduğu 5’inci koğuşa kondu.

S.G’nin başını çektiği B.S. ve S.A’dan oluşan grubun koğuş içerisinde etkin oldukları ve isteklerini diğer çocuklar tarafından itiraz edilmeden yerine getirildiği belirtildi. O.Z.’nın koğuşa konulduğunda, S.G tarafından hangi suçtan tutuklandığını sorduğu, O.Z’ın buna karşın “3 yaşındaki çocuğa tecavüzle suçlandığını, çocuğun kiracılarının oğlu olduğunu, kirayı ödemeyen kiracılarının iftirasına maruz kaldığını” söyledi. Bu konuşma diğer tutuklu çocukların da bulunduğu bir ortamda ceyran etti. Koğuş mümessili olan S.A’ın daha önceden dışarıdan tanıdığı O.Z’ye “Bu çocuğa kimse bir şey sormayacak, bu çocuk yerine geçip yatacak, cezasını çekecek” diye destek çıktı.

ELLERİNİ VE AYAKLARINI BAĞLADILAR!
S.G. ve diğer çocuklar O.Z’ın doğru söylemediğini, bunu öğrenmek içinde olay gecesi saat 23.00’te yatağından kaldırıp, tutuklandığı suçu işleyip işlemediği konusunda gerçeği anlatmasını istedi. Suçlamayı yine kabul etmeyen O.Z., “İftiraya uğradığını ” tekrarladı. Buna inanmayan S.G., S.A., B.S., A.G.,E.Ş., E.A. ve A.E., sorguladıkları O.Z’ye doğruyu söylemesini istedi. Korkuya kapılan O.Z., suça sürüklenin çoçukların baskısı altında suçunu itiraf etti. Bunun üzerine S.G O.Z’ı önce tokatladı, ardından diğer çocuklar ile birlikte yırtıkları çarşafla ayaklarını ve kollarını bağlayıp sırt üstü yatırıp, savunmasız hale getirdi.

S.G’ün daha önceden vücudunu jiletle kesip kanayan yarasına çarşafla bastırıp, kanlı bezi ağzına soktuğu A.G’in ranzada kol ve ayakları bağlı olan O.Z’ın karnına oturup tokatladı. Çocuklardan birtanesi ise metalden yapılı paspas sapını kırıp getirdi. Önce S.G’ü paspas sapıyla ranzada sırt üstü kol ve ayakları bağlı olan O.Z’ı dövdüğü, ardından diğer zanlı çocuklarda sırayla bu şekilde dövdü. Kolları ve ayakları çözülüp, aşağıya indirilen O.Z’a önce tuzlu su içirildi, ardından paspas sapıyla dövülmeye devam edildi.İçtiği tuzlu su nedeniyle midesi bunalan ve tuvalete gitmek isteyen O.Z., kendisine işkence yapanların arasında olan A.E., ile birlikte aşağıda bulunan tuvalete gitmek için dışarı çıktı.

Gece nöbetçisi olan infaz koruma baş memuru M.A.N.,infaz koruma memurları Ş.G. ve M.K’ın çocuk koğuşunun avlusuna gelerek pencereden ve mazgaldan içeriyi kontor ettikleri, O.Z. ile A.E’u ayakta görünce “ Hayırdır gençler ne oluyor” dedikleri, görevlileri karşılayan S.G. ile B.S’ın O.Z’ı göstererek “ Bir şey yok çocuk kusuyor, biz de muhabbet ediyoruz ” dedikleri, kurum görevlilerinin ayaktaki çocuklara uyumalarını söyleyerek yatakhaneye girmeksizin koğuşun avlusundan ayrıldı.

S.G’ü, mağdur çocuklardan I.Ş., B.A., M.Y.A. ve S.D’e istediği bezi zamanında getirmedikleri için üst kattaki ranzanın yanına çağırıp, diğer zanlı çocuklar ile birlikte tekme tokat vurup dövdü. S.G., ve diğer zanlılar, kendilerini tekme ve tokatlardan korumak isteyen O.Z., ve dört çocuğun el ve ayaklarından çarşafla su borularına bağladı. Burada da sırayla paspas sapı ve kemer ile dört kişiye dövmeye devam ettiler. Sabah 05.30’a kadar bu şekilde beş çocuğa işkence yaptılar. Sabah sayım için koğuşa gelen diğer koruma memurları yüzleri ve vücutlarında şişlikler olan beş çocuğu görünce işkence olayı ortaya çıktı. İşkence mağduru çocuklardan O.Z. ve B.A., bu olayın ardından İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edildi.

İKİ AYRI DAVA AÇILDI!
Olaya el koyan Cumhuriyet Savcısı,geçen yıl 16 Kasım’da hazırladığı iddianamede infaz koruma baş memuru M.A.N.,infaz koruma memurları Ş.G. ve M.K’ın çocuk koğuşunu periyodik olarak belli saatlerde kontrol etmeleri gerektiğini, koğuşta kalanları gerektiği gibi konrol ve takip etmedikleri, bu nedenle de ‘görevi kötüye kullanmak’ suçunu işlediklerini belirtip, 1-3 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanmaları için Akhisar Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.Cumhuriyet Savcısı ayrıca O.Z. ve diğer dört çocuğa işkence yaptıkları iddia edilen 7 çocuk içinde Akhisar Asliye Ceza Mahkemesi’nde 3-12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları için ayrı ayrı dava açtı. Açılan her iki dava henüz sonuçlanmadı.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız