KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Siyaset

Chp Aday Adayi Dr.Gökhan Gürel Kayalioğlu Halkı İle Bir Araya Geldi

Chp Aday Adayi Dr.Gökhan Gürel Kayalioğlu Halkı İle Bir Araya Geldi

29 Haziran 2013 Saat: 13:57
Chp Aday Adayi Dr.Gökhan Gürel Kayalioğlu Halkı İle Bir Araya Geldi
Chp Aday Adayi Dr.Gökhan Gürel Kayalioğlu Halkı İle Bir Araya Geldi
DAYIOĞLU KASABI

Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar Belediye Başkan Aday Adayı Dr.Gökhan GÜREL aday adaylığı çalışmaları kapsamında Kayalıoğlu CHP Belde Teşkilatını ziyaret ederek CHP üyeleri ile buluştu.

CHP Kayalıoğlu Belde Başkanı Gürcan Özcan  , Kayalıoğlu Belediye Başkanı Mehmet Gökfiliz, Başkan Yardımcısı Emin Türkoğlu ve encümen üyesi Çiğdem Tekin’in de bulunduğu toplantıda Gürel, partililere aday adaylığı süreci ile ilgili bilgi verdi.

On altı aydır köy köy, belde belde, mahalle mahalle dolaşarak toplumun değişik kesimleri ile temasa geçtiğini belirten Gürel, toplumdan ve patililerden aldığı olumlu geri bildirimler ile aday adaylığını açıkladığını belirtti.

Partisinin aday belirlemedeki  kriterlerinin çok açık olduğunu söyleyen Gürel;  ‘Önce kamuoyu yoklaması, ardından üye bazında eğilim yoklaması ile milletin içine sinecek, partimizi en ileriye taşıyacak, başarıyı getirecek en doğru adayın tesbit edileceğinden kuşkumuz yok. Bunun böyle olacağını hem milletvekillerimiz, hem yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız çok defa ifade ettiler. Ben bu yola çıkarken  adilane olduğu ve hakkaniyeti gözettiği sürece ister kamuoyu yoklaması, ister üye bazında ön seçim, ister delege bazında ön seçim olsun her şeye varım ve milletimin ve örgütümün her türlü kararına saygı duyacağım demiştim. Halkımıza ve sizlere verdiğim sözlerimi sizlerin huzurunuzda bir kere daha tekrar ediyorum.  İki şeye daha söz vermiştim.

Birincisi; Asla kavgaların, polemiklerin ve grupların adamı olmayacağıma, sadece ve sadece partimde partimin, kısmet olursa belediye başkanı olur isem o dönemde de milletimin adamı olacağıma söz vermiştim. Partimizi düşündüğümüzde büyük bir ailenin bireyleriyiz. Şehrimizi ve ülkemizi düşündüğümüzde daha da geniş bir ailenin fertleriyiz. Hele hele Akhisar’ da bir kuşak önceye döndüğümüzde birbiriyle hukuku olmayan aile yok gibidir. O nedenle bu hukuku zedelememeliyiz. Kardeşlik hukukumuza dikkat etmeli, üslubumuza dikkat etmeliyiz. Sonuçta siyaset bir savaş alanı değil bir hizmet alanı. Seçim süreci boyunca sadece kendi partililerimizin değil, diğer partili arkadaşlarımızın da Akhisarlı olduğunu, onlarla hukukumuz olduğunu unutmamalıyız. Ülkenin kutuplaştırıldığı şu günlerde öyle bir seçim kampanyası yürütmeli, halimizle öylesine mesajlar vermeliyiz ki yaptığımız siyasetin manevi hazzını yaşayabilelim. Akhisar’ a ve Akhisarlı’ya yakışan budur. Ben şahsım adına bunun sözünü veriyorum. Çıkarları ne olursa olsun üslubu uygun olmayan, kavgadan beslenen, belden aşağı siyaset  anlayışı içinde olmayacağım ve olanlarla da çalışmayacağım.

İkinci verdiğim söz de; nöbetçi aday olmayacağım! Nöbetçi eczane olur, nöbetçi doktor olur ama nöbetçi aday olur mu demeyin.Var !. Bu dönem iyi bir çalışma yapmaya gayret gösterdim. Şehirlerin isimlerinin, marka değerlerinin ülkelerin önüne geçtiği bir dünyada bilerek ve isteyerek ‘yerel yönetici’ olmayı istediğim için. Tesadüfen değil yani. Eğer milletimiz ve örgütümüz adilane ve hakkaniyetli yöntemlerle beni aday olarak görmek istemezse ben bir yıl sonra kalkıp da ‘hadi şimdi de Gökhan Gürel’i milletvekili yapın’ diye karşınıza çıkmayacağım. Bana partim ve memleketim için ne görev düşerse bir köşede onu yapacağım. Bu millet ve partililerimiz hiç kimsenin kişisel kariyeri için hizmetçi değildir. Olmuyorsa olan arkadaşları bulup devam edeceksin. Hududumuzu bilmeliyiz. Yeni insanların, arzulu insanların, donanımlı insanların önünü açacaksın. Ne olursa olsun, kim kaybederse kaybetsin ama ben mutlaka kazanayım anlayışını reddediyorum. Bazı arkadaşlar bu sözlerimi siyasi risk olarak görüyorlar ama benim düşüncem böyle. Eğer kendi kişisel ikbalimizi değil de gerçekten  partimizi, ülkemizi geleceğimizi düşünüyorsak böyle de olmalı ! Bunun da sözünü sizlere ve  milletimize veriyorum.

Erken çıkmamı da siyasi risk olarak görenler oldu. Ben ise tam tersi milletimize, seçmenimize özen göstermek olarak algılıyorum. Hatta daha olgun bir demokrasi olsak da keşke kesin adaylıklar seçimlerden bir yıl önce belli olsa. Millet de kimi seçeceğini iyice tanıyabilse. Bir gün bunlar da olacak. Yıpranırsa varsın aday yıpransın. Seçime birkaç ay kala milletin karşısına vali gibi, kaymakam gibi atamayla belediye başkan adayı göndermek doğru bir yaklaşım değil. Sonra memleketler ve parti yıpranıyor. Bunun örnekleri çok. O yüzden ben on altı aydır ne partililerimden ne de milletimizden bu düşüncemi saklamadım. ‘ dedi.

Akhisar’ın potansiyel bir coğrafyada olduğunu söyleyen Gürel; dünyada ve Türkiye’de ismleri bir yere gelmiş, hatta bulundukları  ülkelerin önüne geçmiş kentlere bakıldığında belediyelerin kentin diğer tüm bileşenleri için itici güç, ön alma, insiyatif alma rolü oynadığını belirterek ‘Dünyada  belediyecilik anlayışı park, bahçe, asfalt yapmaktan  çoktan çıkmış durumda. Artık belediyeler bulundukları kentin adete orkestra şefi olarak tüm dinamikleri harekete geçiren anlayışla çalışıyorlar. Böylece kentler ciddi mesafeler alıyorlar. Bir kent üç beş kişi ile kapalı devre yönetilemez. Biz birlikte yöneteceğiz. Ticaret Odası ile ,Esnaf Odaları ile , Sivil Toplum ile üniversiteler ile, akademisyenler ile ve hatta Akhisar’ da ya da Akhisar dışında yaşayan değerlerimiz ile birlikte yöneteceğiz. Sözle değil. Yazılı protokoller yapa yapa, danışa danışa Akhisar’ı geleceğe taşıyacağız. Bu güne kadar belediye başkanı Salih Hızlı ve ekibi güzel işlere imza atmış ancak ondan daha çok fırsatı da kaçırmışlardır. Herkes iyi olsun diye bu işe başladı. Onlar da, onlara destek veren milletimiz de iyi olsun diye başladı. Ancak iyi yapılanları birkaç basamak yukarıya taşıyacağımıza, fırsat kaçırmayacağımıza, fırsat yaratacağımıza, hatta gelecek olan fırsatlara hazırlıklı olacağımıza inandığımız için bu işe talibiz. O arkadaşlarımız Akhisar’ ı tanıtmak için Roma’ da sergi açtılarsa, biz Akhisar’ a AB fon ve kredilerini, hibelerini getirmek için Brüksel ‘de bu işleri sürekli takip eden birim açacağız. O arkadaşlarımız Akhisar’ ı futbolda süper lige taşıdıysa biz sanayide, yatırımda şehircilikte süper lige çıkaracağız. Onların da tecrübelerinden faydalanacağız. Akhisar’ın heba edecek hiçbir zenginliği yok çünkü. Hep birkaç seviye üstünü düşünmek zorundayız. Bizim anlayışımız hep bu çizgide olacak.’ diye konuşan Gürel , ‘Rutin belediyecilik hizmetleri ile birlkte projelerimizi dört ana başlıkta topladık. İnsan odaklı sosyal projeler, imar ve kentsel dönüşüm ile ilgili projeler, yatırım ve istihdam odaklı projeler. Bu konularda, süregelen ve zamanı geldiğinde kentin de tartışmasına açacağımız üzerinde ciddiyetle çalıştığımız, hiç birisi taklit olamayan, Akhisar’ ın yerel değerlerini evrensele dönüştürecek, geçmişteki zenginliklerini geleceğe taşıyacak projelerimiz var. İnşallah onları da aday olduğumuzda burada açıklama fırsatımız olur.’ diyerek sözlerini tamamladı.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız