KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
ZÜMRÜT MOBİLYA
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
SOL REKLAM BOŞ
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSECAM
Akhisar Louka Döner

Siyaset

CHP Akhisar İlçe Teşkilatı'ndan Kızılaya 30 Ünite Kan Bağışı

CHP Akhisar İlçe Teşkilatı'ndan Kızılaya 30 Ünite Kan Bağışı

20 Haziran 2013 Saat: 22:05
CHP Akhisar İlçe Teşkilatı'ndan Kızılaya 30 Ünite Kan Bağışı
CHP Akhisar İlçe Teşkilatı'ndan Kızılaya 30 Ünite Kan Bağışı
DAYIOĞLU KASABI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akhisar İlçe Teşkilatının geleneksel haline getirdiği  Kızılay’a kan bağışını bu sene de İlçe Lokalinde kan bağışı ikinci kez yaparak yerine getirdi. Manisa Kızılay Kan Merkezi Doktorlarından Dr. Necmettin Dönmez, Hemşireler Asli İnal Polat, Burak Başak ve ulaşım sorumlusu Türker Benli’den oluşan 4 kişilik ekip ile Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Lokalinde gün boyu CHP’li üyelerde 30 ünite kan bağışı aldılar.

Manisa Kızılay Kan Merkezine geleneksel kan bağışını başlatan İlçe Başkanı A. Vehbi Bakırlıoğlu; Biz parti olarak kan bağışı kampanyası, organ bağışı kampanyası gibi kampanyaları önemsiyoruz. Geçtiğimiz sene yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla organ bağışında da bulunmuştuk. Kan bağışını da her sene yapıyoruz. Ve bu konuda topluma örnek olmak için bu tip etkinlikleri yapıyoruz ve bunu geleneksel haline getirdik. Geçen yıl yaklaşık 60 ünite kan verildi. Bu tip şeyler genellikle ihtiyaç olduğunda önemi anlaşılıyor. Bu konuda daha bilinçli olmamız gerekiyor. Bu yılda 33 ünite kan bağışında bulunduk” dedi.

Manisa Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Dr. Dr. Necmettin Dönmez;"18-65 yaş arası önemli bir problemi bulunmayan ve vücut ağırlığı 50 kg'ın üzerinde olan ve bağışta bulunmak isteyen herkesten kan alıyoruz. Bağışlar arasında üç ay arayla senede dört kez kan bağışlanabilir. Kan verme süresi yaklaşık yarım saattir. Erişkin bir insanda ideal kilosunun yüzde 8' i kadar kan vardır. Pratik olarak 5 ile 6 bin ml olarak hesaplanır. Bizler kan bağışında bulunacak kişilerden 1 ünite yani 450 ml alıyoruz. En önemli dikkat çeken konu ise B ve C tipi sarılık geçirenler hiçbir zaman kan bağışında bulunamazlar. Kan bağışının bilimsel olarak kanıtlanmış bir tür yan etkisi yoktur. Bundan dolayı vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum ve bir gün unutmayalım ki bizim de bir kana ihtiyacımız olabilir" dedi.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız